Letos špendlíky praskají pod větvemi: Upečte z nich moučník, který si zamilujete

Recept na moučník, který chutná jako léto

Právě dozrávají špendlíky, mirabelky i méně známé plody slivoně myrobalánu, neboli slivoně třešňové. Nemusíte je přitom pěstovat přímo na své zahradě, protože rostou například u polních cest. Vyražte proto na procházku do přírody, která vás nejen pohladí po duši, ale navíc si z ní přinesete ingredienci pro upečení snadného moučníku, jehož příprava vám nezabere moc času, ale výsledek vás i vaše blízké mile překvapí. Zkuste náš snadný recept na moučník.

Chcete ochutnat kousek Provence? Mrkněte na video a upečte si levandulové sušenky

www.nkz.cz

Ingredience máte (téměř) vždy po ruce

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • ¾ hrnku oleje
  • 3 vajíčka
  • prášek do pečiva
  • misku špendlíků, mirabelek a/nebo myrobalánů
  • máslo a strouhanku

Postup krok za krokem: Snadno a bez zbytečného nepořádku

  1. Ovoce opláchněte a vypeckujte.
  2. Vajíčka s cukry vymíchejte do pěny. Potom přimíchejte mléko a olej.
  3. Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem.
  4. Mouku po lžících přimíchejte k vaječné pěně.
  5. Těsto nalijte do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče.
  6. Přidejte ovoce.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia, dozlatova.
Galerie: Recept na rychlý moučník pro každou letní příležitost
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada