Galerie: Recept na rychlý moučník pro každou letní příležitost
Letos špendlíky praskají pod větvemi: Upečte z nich moučník, který si zamilujete
Recept na moučník, který chutná jako léto
Právě dozrávají špendlíky, mirabelky i méně známé plody slivoně myrobalánu, neboli slivoně třešňové. Nemusíte je přitom pěstovat přímo na své zahradě, protože rostou například u polních cest. Vyražte proto na procházku do přírody, která vás nejen pohladí po duši, ale navíc si z ní přinesete ingredienci pro upečení snadného moučníku, jehož příprava vám nezabere moc času, ale výsledek vás i vaše blízké mile překvapí. Zkuste náš snadný recept na moučník.
Ingredience máte (téměř) vždy po ruce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- vanilkový cukr
- 1 hrnek mléka
- ¾ hrnku oleje
- 3 vajíčka
- prášek do pečiva
- misku špendlíků, mirabelek a/nebo myrobalánů
- máslo a strouhanku
Postup krok za krokem: Snadno a bez zbytečného nepořádku
- Ovoce opláchněte a vypeckujte.
- Vajíčka s cukry vymíchejte do pěny. Potom přimíchejte mléko a olej.
- Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem.
- Mouku po lžících přimíchejte k vaječné pěně.
- Těsto nalijte do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče.
- Přidejte ovoce.
- Pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia, dozlatova.
Galerie: Recept na rychlý moučník pro každou letní příležitost
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada