Galerie: Recept na mrkvový dort odhalí tajemství dokonale šťavnatého korpusu
Zapomeňte na běžné dezerty: Kdo by čekal, že mrkev dokáže být hlavní hvězdou dortu?
Na první pohled by se mohlo zdát, že zelenina do sladkého nepatří. Mrkev ale v těstech dělá hotové divy – dodá jim šťavnatost, krásnou barvu a jemnou sladkost. Mrkvový dort je navíc v současné době oblíbenou klasikou a připravit ho zvládne i začátečník.
Ingredience, které promění mrkev v lahodný dort
Na těsto:
- 3 vejce
- 180 g cukru moučka
- 200 g mouky
- 220 g najemno nastrouhané mrkve
- 100 ml oleje
- 80 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- citronovou kůru
- lžičku vanilkového cukru
Krém, který doplní šťavnatý korpus – snadno a rychle
- 1 balení ricotty
- šťávu z 1 menšího citronu nebo z poloviny většího
- 70 g moučkového cukru
- Případně nastrouhanou čokoládu na posypání krému
Postup krok za krokem: Upečte dokonalý mrkvový dort
- Nejprve utřete vajíčka s cukry.
- Přidejte citronovou kůru, olej a mléko.
- Smíchejte mouku s kypřicím práškem.
- Postupně přimíchávejte mouku a na konec také nastrouhanou mrkev.
- Vylijte těsto na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
- Pečte v předem předehřáté troubě na 165 stupňů Celsia, cca 45 minut (vyzkoušejte špejlí).
- Krém připravte vyšleháním ricotty, cukru a citronové šťávy. Než korpus vychladne, vložte krém do lednice, až poté ho použijte.
Galerie: Recept na mrkvový dort odhalí tajemství dokonale šťavnatého korpusu
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada