GALERIE: Recept na cuketový perník krok za krokem
Nejlepší způsob zpracování cukety? Vláčný perník podle našeho receptu
Cuketový perník: Sladký tip na zpracování cukety
Většinou z cuket chystáme slané dobroty – grilované, plněné, smažené nebo je přidáváme do polévek. Ale víte, že jsou skvělé i do sladkého pečení? Dodávají těstu vláčnost, a přitom chuťově nijak neruší. Naopak se krásně propojí s kakaem, skořicí a citronovou kůrou.
Ingredience na cuketový perník, které máte vždy doma
- 3 hrnky hl. mouky
- 1 hrnek cukru
- kypřicí prášek
- 3/4 hrnku oleje
- 3 hrnky nastrouhané cukety
- 3 vajíčka
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžičky ml. skořice
- kůra z bio citronu
Postup krok za krokem: Zpracování cukety na nadýchaný perník
- Cuketu omyjte, nakrájejte a najemno nastrouhejte.
- Přidejte k ní vajíčka, cukr, citronovou kůru, koření a kakao. Dobře promíchejte.
- V jiné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva.
- Postupně přimíchejte mouku s kypřicím práškem.
- Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu.
- Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 40–50 minut (zkontrolujte špejlí).
Po vychladnutí můžete buchtu polít čokoládovou polevou nebo pomazat marmeládou či povidly. K posypání se pak hodí třeba kokos a nasekané mandle.
GALERIE: Recept na cuketový perník krok za krokem
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada