Tipy k přípravě domácích limonád

Vyzkoušeno... Doporučujeme

  • Než překrojíte citron poválejte ho po stole a trochu pomačkejte, aby změknul a šťáva z něj více tekla. Pro větší množství šťávy ho zkuste také nejprve vložit do vyhřáté trouby.  
  • Pecky vyndavejte – semena z citronu i jiného ovoce při přípravě limonád vybírejte, protože jsou hořká.  
  • Rostliny nekombinujte – v mixu bylinek zanikne chuť jednotlivých druhů. Jedinou přípustnou kombinací je máta s meduňkou.  
  • Mateřídoušku předem vyzkoušejte – limonádu z mateřídoušky nejdříve otestuje na malém vzorku. Má chuť i vůni, která každému nesedne – hodí se ale do čaje.
  • Limonády připravené s pomocí čerstvých kvasnic (návod najdete zde) mohou být nadýmavé. Snadno tomu předejdete výměnou za vinné kvasinky.  
  • Místo kvasnic je možné použít i cukr, třeba třtinový. Jen je k přípravě potřeba více cukru a také času, protože ke kvašení dochází samovolným vytvářením kvasinek.  
  • Bylinkové, ale i jiné domácí limonády jsou sezonní nápoje. Nepřipravujte si je proto do zásoby, zkazily by se vám.

 

Predplatne