Galerie: Vyrobte si pečený čaj z ovoce, které právě zraje
Zavařte si léto do sklenice: Nejlepší recept na pečený čaj, co voní Vánocemi
Domácí recept na pečený čaj krok za krokem
Ingredience na pečený čaj máte na zahradě i v lese:
- mísu ovoce – jablka, hrušky, švestky, rybíz, lesní směs, brusinky, meruňky, maliny, myrobalány, špendlíky, mirabelky…
- bio citron
- misku cukru
- vanilkový cukr
- mletou skořici
- mletý muškátový oříšek
- můžete přidat také cca 100 ml rumu, badyán a hřebíček
Jak upéct čaj: Jednoduchý postup pro voňavý výsledek
- Pečlivě omyjte a nakrájejte větší ovoce.
- V pekáčku kousky smíchejte, přidejte drobné ovoce, zasypte cukry i kořením a pečlivě promíchejte
- Dejte do předem vyhřáté trouby na 165 stupňů Celsia a občas promíchejte.
- Za cca hodinu a půl je čaj připravený.
- Plňte dokonale čisté sklenice směsí právě vyndanou z trouby, čistěte místo, kde bude víčko, pevně uzavírejte a obracejte dnem vzhůru.
- Nechte vychladnout.
Tip: Pokud máte rádi sladší pečené čaje, přidejte více cukru. Samozřejmě ho ale lze dosladit po uvaření, třeba medem nebo klasicky cukrem.
Galerie: Vyrobte si pečený čaj z ovoce, které právě zraje
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada