Zavařte si léto do sklenice: Nejlepší recept na pečený čaj, co voní Vánocemi

Domácí recept na pečený čaj krok za krokem

Ingredience na pečený čaj máte na zahradě i v lese:

  • mísu ovoce – jablka, hrušky, švestky, rybíz, lesní směs, brusinky, meruňky, maliny, myrobalány, špendlíky, mirabelky
  • bio citron
  • misku cukru 
  • vanilkový cukr
  • mletou skořici
  • mletý muškátový oříšek
  • můžete přidat také cca 100 ml rumu, badyán a hřebíček

Recept na meruňkové řezy z hrnku: Snadné a vláčné

www.nkz.cz

Jak upéct čaj: Jednoduchý postup pro voňavý výsledek

  1. Pečlivě omyjte a nakrájejte větší ovoce.
  2. V pekáčku kousky smíchejte, přidejte drobné ovoce, zasypte cukry i kořením a pečlivě promíchejte
  3. Dejte do předem vyhřáté trouby na 165 stupňů Celsia a občas promíchejte.
  4. Za cca hodinu a půl je čaj připravený.
  5. Plňte dokonale čisté sklenice směsí právě vyndanou z trouby, čistěte místo, kde bude víčko, pevně uzavírejte a obracejte dnem vzhůru.
  6. Nechte vychladnout.

Tip: Pokud máte rádi sladší pečené čaje, přidejte více cukru. Samozřejmě ho ale lze dosladit po uvaření, třeba medem nebo klasicky cukrem.

Galerie: Vyrobte si pečený čaj z ovoce, které právě zraje
Video tipy pro spokojenou zahradu od redakce Naše krásná zahrada