Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Videa
      3. Zapomeňte na běžné dezerty: Kdo by čekal, že mrkev dokáže být hlavní hvězdou dortu?
      4. Galerie
      5. Galerie: Recept na mrkvový dort odhalí tajemství dokonale šťavnatého korpusu
      Galerie: Recept na mrkvový dort odhalí tajemství dokonale šťavnatého korpusu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Co na mrkvový dort potřebujete?

      Na těsto: 3 vejce, 180 g cukru moučka, 200 g hladké mouky, 220 g najemno nastrouhané mrkve, 100 ml oleje, 80 ml mléka, 1 prášek do pečiva, citronovou kůru, lžičku vanilkového cukru

      Na krém:
      1 balení ricotty, šťávu z 1 menšího citronu nebo z poloviny většího, 70 g moučkového cukru

      Foto: Jana Bitalová

      Nejprve utřete vajíčka s cukry.

      Foto: Jana Bitalová

      Přidejte citronovou kůru, olej a mléko. Smíchejte mouku s kypřicím práškem. Postupně přimíchávejte mouku a na konec také nastrouhanou mrkev.

      Foto: Jana Bitalová

      Vylijte těsto na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečte v předem předehřáté troubě na 165 stupňů Celsia, cca 45 minut (vyzkoušejte špejlí). Krém připravte vyšleháním ricotty, cukru a citronové šťávy. Než korpus vychladne, vložte krém do lednice, až poté ho použijte.

      Foto: Jana Bitalová
      Foto: Jana Bitalová

      Prohlédněte si další galerie

      • Nádherná zahrada bez námahy: Tohle vám šetří hodiny práce
      • Tajemství nenáročné divizny: Tato rostlina je nejúžasnější lék i dekorace v jednom
      • Zapomeňte na nudné květiny: Drsnoplodec kvete jako z pohádky
      • Katarantus: Jedna z nejkrásnějších okrasných rostlin do zahrady i bytu
      • Neuvěříte, co umí zlaté slunce. Nenáročná trvalka, která nepotřebuje skoro nic

      Nejnovější články

      Tohle zahrádkáři nevědí: Většina levandulí hyne kvůli jedné chybě
      Thumbnail
      Dokonalý vývar díky tajemství z restaurací: Stačí správné bylinky. Používáte je?
      Thumbnail
      Zapomeňte na běžné dezerty: Kdo by čekal, že mrkev dokáže být hlavní hvězdou dortu?
      Nejlepší zahradníci podle znamení zvěrokruhu: Kdo má skutečný talent a kdo jen zkouší štěstí?
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Péče o levanduli: Jak ochránit levanduli korunkatou v zimě
      • Dokonalý vývar díky tajemství z restaurací: Stačí správné bylinky. Libeček i smil umí zázraky
      • Recept na dort: Snadný a lahodný mrkvový dort
      • Nejlepší zahradníci podle znamení zvěrokruhu: Jste tam také? Panny jsou precizní, Blíženci kreativní
      • Albardin: Odolná okrasná travina do sucha i zasolené půdy
      • Rozchodníkovec Sieboldův: Nenáročný sukulent na zahradu
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Babiččina spíž: Domácí čalamáda bez zavařování. Zelenina zůstane krásně křehká a chutná báječně
      • Když nejsou finance, je tu odhodlání. Maminka samoživitelka zvládla postavit dceři zahradní domeček za minimální náklady. Výsledek bere dech
      • S kým by si daly kávu hvězdy Ulice: Překvapivý zájem o potvoru Soňu a Jitka Smutná by šla nejradši se svojí Marií
      • Jak zvládnout návrat do práce bez stresu
      • Volařík je Vinařství roku 2025! ‚Víno má být zábava,‘ říká hlavní enolog
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání