REKLAMA
REKLAMA

Malinová zmrzlina bez zmrzlinovače

REKLAMA

Recept je jednoduchý a nebude potřebovat ani zmrzlinovač. Důležité je ale během mrazení zmrzlinu opakovaně promíchat  vyhnete se tím ledovým krystalkům.

Budete potřebovat: 180 g čerstvých malin, 2 čerstvá vejce, 2 lžíce krystalového cukru, 100 ml Salka, 100 ml smetany na vaření, 400 ml zakysané smetany

Jak postupovat: žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte Salko, smetanu na vaření a zakysanou smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a přimíchejte ho do smetanové směsi. Ze vzniklé hmoty část odlijte a nasypte do ní většinu malin. Ty vidličkou trochu pomačkejte a zamíchejte. Do nádoby, v níž budete zmrzlinu chladit, nalijte obě směsi a párkrát je promíchejte. Cílem není homogenní směs, ale pěkná barevná kresba zmrzliny. Nakonec přisypte a potopte zbylé maliny a zmrzlinu dejte do mrazáku.

Aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a krystalky ledu, je nutné ji během mrazení několikrát z mrazničky vyndat a promíchat. Ideálním intervalem je zhruba 45 minut – zmrzlina pak bude pěkně nadýchaná a po dvou hodinách hotová.

Před podáváním nechte zmrzlinu při pokojové teplotě povolit, stačí 15 minut. Ozdobit ji můžete čerstvými malinami a lístky máty.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA