- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Zahradní senzace roku: Ořechy ve tvaru srdce jsou krásnější než šperky, chutnější než vlašáky, sladší než pekanové
- Galerie
- GALERIE: Neuvěříte, jak chutná ořešák z Japonska. Jeho ořechy mají tvar srdce a předčí i vlašáky!
(
0
/
00
)
Prohlédnout znovu

Ořešák japonský vykvétá od konce dubna do května, krátce po rašení listů

Ořešák japonský je mohutný listnatý strom, který může dorůst do výšky až 15-20 m, v našich podmínkách se jeho výška pohybuje u spodní hranice

Ořešák japonský vytváří 3-4 cm velké, jedlé ořechy, které jsou dokonce mnohem chutnější než naše běžné vlašské ořechy

Ořešák japonský vytváří souplodí několika ořechů

Ořechy japonského ořešáku jsou dekorativní už v době, kdy jako nezralé zdobí větve stromu

Skořápka japonského ořechu je silnostěnná, jemně rozbrázděná

Japonský ořešák, označovaný latinsky jako Juglans Ailantifolia var. Cordiformis, je skutečný unikát mezi ořešáky. Jeho plody mají hladší skořápku a výrazný tvar srdce
Prohlédněte si další galerie
- Tajemství floristů: Domácí věnec, který vydrží týdny – stačí pár větviček a přírodní materiály
- Podzimní korále z rubínů: Po mrazu chutnají lépe než borůvky. Pěstování zvládnete i bez rašeliniště
- Zapomeňte na předražené chryzantémy! Tato levná trvalka barvami přímo exploduje, květy vydrží až do mrazů
- Děláte při výsadbě česneku tuhle chybu? Připravujete se o polovinu úrody
- Zahradníci to tajili celé roky! Stačí 1 trik při výsadbě pivoněk a pokvetou vám až do důchodu