Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Videa
      3. Meruňková úroda v kuchyni: Sladké řezy, které nezůstanou dlouho na plechu
      4. Galerie
      5. Galerie: Recept na meruňkové řezy krok za krokem
      Galerie: Recept na meruňkové řezy krok za krokem
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Foto: Jana Bitalová

      Oddělte bílky a žloutky.

      Foto: Jana Bitalová

      Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. 

      Foto: Jana Bitalová

      Mouku s kypřicím práškem prosejte.

      Foto: Jana Bitalová

      K pěně ze žloutků a cukrů přidejte mléko, olej a po lžících prosetou mouku s kypřicím práškem

      Foto: Jana Bitalová

      ¾ těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Do zbytku přidejte kakao a dobře smíchejte. Těsto pak lžící rozprostřete po plechu.
       

      Foto: Jana Bitalová

      Poklaďte meruňky.

      Foto: Jana Bitalová

      Z bílků připravte sníh a přidejte moučkový cukr. Společně dobře vyšlehejte.

      Foto: Jana Bitalová

      Sněhem polijte těsto a meruňky na plechu.

      Foto: Jana Bitalová

      Dejte péct do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia, asi 30–40 minut.
      Řezy podávejte hned po vychladnutí.

      Foto: Jana Bitalová

      Prohlédněte si další galerie

      • Netradiční zelenina na našich zahradách: Vigna nebo lagenárie vás naprosto ohromí
      • Babiččina trvalka, která bez práce ozdobí každý záhon: Zvonek broskvolistý
      • Tahle listová zelenina vás nadchne: Exotická hořčice červená pikantně chutná i zdobí
      • Křen dodá vašim jídlům pořádný šmrnc: vysaďte ho ještě letos, ale dejte si na něj pozor
      • Nenáročná trvalka s vanilkovými květy: Divizna ‘Dark Eyes’ vás okouzlí na první pohled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Milujete jahody? Tak si je v srpnu vysaďte. Vyberte tu správnou odrůdu a radujte se ze sladké úrody v příštím roce
      • Proměňte svou terasu v oázu: 3 nenáročné rostliny, které zvládnou zázraky za týden
      • Vyvýšené záhony: 5 tipů, jak se vyvarovat chyb, které vám zkazí úrodu
      • Kvíz pro zahradníky: Umíte pěstovat nádherné modré hortenzie?
      • Zahradní sluníčka bez práce: Proč si vysadit třapatku trojlaločnou ještě letos
      • Blíží se doba výsadby drobného ovoce a bobulovin: Nedělejte stále stejné chyby při výsadbě a radujte se z každoroční úrody
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Proč jsou řízky tvrdé? Důvodů může být hned několik a předejít jim je snadné
      • Veterináři varují: Tyto léky z domácí lékárničky nedávejte psům ani kočkám
      • Legenda pořadu Tak neváhej a toč Eduard Hrubeš: Od dětství ovládal několik jazyků, zlomila ho smrt milované manželky
      • „Manžel mě nutí, abych odešla do předčasného důchodu a starala se o jeho matku. Já ale ještě nechci skončit,” píše rozhodně Simona
      • Hledáte lehkou letní pomazánku, která osvěží, zasytí a chutná i dětem? Dejte šanci červené čočce!
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání