- Úvodní stránka
- Videa
- Meruňková úroda v kuchyni: Sladké řezy, které nezůstanou dlouho na plechu
- Galerie
- Galerie: Recept na meruňkové řezy krok za krokem


Oddělte bílky a žloutky.

Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny.

Mouku s kypřicím práškem prosejte.

K pěně ze žloutků a cukrů přidejte mléko, olej a po lžících prosetou mouku s kypřicím práškem

¾ těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Do zbytku přidejte kakao a dobře smíchejte. Těsto pak lžící rozprostřete po plechu.

Poklaďte meruňky.

Z bílků připravte sníh a přidejte moučkový cukr. Společně dobře vyšlehejte.

Sněhem polijte těsto a meruňky na plechu.

Dejte péct do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia, asi 30–40 minut.
Řezy podávejte hned po vychladnutí.
Prohlédněte si další galerie
- Zahrady zachraňuje dvojice trpaslíků! Tito jehličnatí hrdinové přežijí sucho, horko i zimu bez kapky vody
- Nejlevnější podzimní výzdoba roku 2025: Lidé nevěří, že ji uděláte z obyčejných větviček
- Květy jako malované: Ostálka Haageova zazáří v přírodních zahradách i pod rukami začátečníků
- Nejjednodušší trik pro zahradníky: Lískové oříšky vydrží čerstvé měsíce, pokud uděláte tuto jednu věc
- Nejjednodušší trik, jak uchovat dýně hokaido co nejdéle – a z nich připravit gastronomický zázrak