- Úvodní stránka
- Videa
- Meruňková úroda v kuchyni: Sladké řezy, které nezůstanou dlouho na plechu
- Galerie
- Galerie: Recept na meruňkové řezy krok za krokem


Oddělte bílky a žloutky.

Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny.

Mouku s kypřicím práškem prosejte.

K pěně ze žloutků a cukrů přidejte mléko, olej a po lžících prosetou mouku s kypřicím práškem

¾ těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Do zbytku přidejte kakao a dobře smíchejte. Těsto pak lžící rozprostřete po plechu.

Poklaďte meruňky.

Z bílků připravte sníh a přidejte moučkový cukr. Společně dobře vyšlehejte.

Sněhem polijte těsto a meruňky na plechu.

Dejte péct do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia, asi 30–40 minut.
Řezy podávejte hned po vychladnutí.
Prohlédněte si další galerie
- Netradiční zelenina na našich zahradách: Vigna nebo lagenárie vás naprosto ohromí
- Babiččina trvalka, která bez práce ozdobí každý záhon: Zvonek broskvolistý
- Tahle listová zelenina vás nadchne: Exotická hořčice červená pikantně chutná i zdobí
- Křen dodá vašim jídlům pořádný šmrnc: vysaďte ho ještě letos, ale dejte si na něj pozor
- Nenáročná trvalka s vanilkovými květy: Divizna ‘Dark Eyes’ vás okouzlí na první pohled