Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Okrasná zahrada
- Kdy zaštípnout vršky rajčat: nyní je vhodná doba. Velkou úrodu zpracujte rychle a jednoduše na omáčku
- Galerie
- V srpnu zaštípněte vrcholy rajčat. Z velké úrody plodů můžete připravit rychlou omáčku, kterou si zavaříte
Prohlédnout znovu

Rajčatům zkraťte vrcholy, aby plody stačily dozrát

Z velké úrody rajčat uvařte omáčku. Posbírejte zeleninu ze zahrady a přidejte k rajčatům

Na plech rozprostřete rajčata „bubákem“ vzhůru a dejte do rozpálené trouby na pár minut. Až začne jejich slupka praskat, vytáhněte je a oloupejte

Nakrájejte zeleninu, kterou jste na zahradě sklidili, a vše dohromady povařte

Omáčku dejte do sklenic a zavařte

Do omáčky zpracujete přebytky zeleniny
Prohlédněte si další galerie
- Violka rohatá: Jak pěstovat barevný klenot jarních, letních i podzimních truhlíků. Vysadit ji můžete i mezi skalničky
- Pažitka pobřežní: Jak pěstovat a využít oblíbenou vytrvalou bylinku. Její květy včely doslova milují
- Vysaďte oblíbené keře jako malé sazenice a ušetřete pěkný balík: U těchto keřů je to sázka na jistotu
- Inspirujte se prvorepublikovou zahradou v Janovicích nad Úhlavou. Při její návštěvě se dostanete do časů Karla Čapka
- Lilek vejcoplodý: Jak vypěstovat baklažán, oblíbenou zeleninu středomořské kuchyně a jak poznat, že je zralý
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné