- Úvodní stránka
- Praxe
- Okrasná zahrada
- Kdy zaštípnout vršky rajčat: nyní je vhodná doba. Velkou úrodu zpracujte rychle a jednoduše na omáčku
- Galerie
- V srpnu zaštípněte vrcholy rajčat. Z velké úrody plodů můžete připravit rychlou omáčku, kterou si zavaříte
Prohlédnout znovu

Rajčatům zkraťte vrcholy, aby plody stačily dozrát

Z velké úrody rajčat uvařte omáčku. Posbírejte zeleninu ze zahrady a přidejte k rajčatům

Na plech rozprostřete rajčata „bubákem“ vzhůru a dejte do rozpálené trouby na pár minut. Až začne jejich slupka praskat, vytáhněte je a oloupejte

Nakrájejte zeleninu, kterou jste na zahradě sklidili, a vše dohromady povařte

Omáčku dejte do sklenic a zavařte

Do omáčky zpracujete přebytky zeleniny
Prohlédněte si další galerie
- Vřesy v květináči: Správně o ně pečujte a vydrží vám až do jara. Zásadní je správný řez
- Mastňák habešský má mnoho využití: Nejlepší je jako zelené hnojení, ocení ho i exotické ptactvo
- Vysaďte si krepovou myrtu: Budete vážně za hvězdu, tento keř totiž kvete nejdéle na světě
- Chyby při zalévání rajčat a paprik vás mohou připravit o poslední úrodu
- Hortenzie dubolistá je vzácností našich zahrad: Umí měnit barvu květů i listů