- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Jak si nasušit bylinky: 4 způsoby sušení. Udělejte si zásobu na zimu
- Galerie
- Sušené byliny se vždy hodí nejen v kuchyni, ale i jako podpůrná léčba při různých nemocech

Bylinky jsou důležitou ingrediencí našich pokrmů. Podtrhnou chuť jídla, přidají příjemnou vůni a pomáhají nám s trávením

Bylinky poskládejte do svazečků, svažte provázkem a zavěste v suchém a větraném prostředí, kam nedopadá přímé slunečné světlo. Optimální teplota k sušení je mezi 20 a 30 °C.

Léto je obdobím, kdy spoustu bylinek sklízíme a děláme si zásoby na zimu. Nejjednodušší metodou jejich uchování je sušení

Metodu sušení v klasické troubě zvolte v případě, že nemáte jinou možnost

Sušení v automatické sušičce je jednoduchý, rychlý a šetrný způsob

Dobře nasušené bylinky je třeba uchovat v uzavíratelných nádobách bez přístupu vzduchu, aby se k nim nedostala vlhkost, která by způsobila jejich plesnivění

V podzimním a zimním období se nasušené byliny budou hodit při nachlazení či nepříjemných obtížích.
Prohlédněte si další galerie
- Trik, který zná jen pár zahrádkářů: Když tohle zvládnete v říjnu, budete příští rok sklízet mísy plné jahod
- Zahradníci to tajili celé roky! Stačí 1 trik při výsadbě pivoněk a pokvetou vám až do důchodu
- Podzimní zázrak z Orientu: Nemusíte nic dělat a ocún byzantský vykvete až 30 květy z jediné cibule
- Podzimní korále z rubínů: Po mrazu chutnají lépe než borůvky. Pěstování zvládnete i bez rašeliniště
- Zapomeňte na suchou tvrdou hlínu – s těmito trvalkami ji proměníte v květinovou zahradu