Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Videa
      3. Jak snadno uchovat rajčata na zimu: Zavřete je do trouby, překvapí vás jejich chuť
      4. Galerie
      5. Galerie: Sušená rajčata přímo z trouby
      Galerie: Sušená rajčata přímo z trouby
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Rajčata rozkrájejte na tenké měsíčky.

      Foto: Jana Bitalová

      Rozložte je na plech s pečicím papírem řezem nahoru.

      Foto: Jana Bitalová

      Vložte do trouby nastavené na horkovzdušný program a vyhřáté na 65 °C, zvyšte teplotu na 75 °C. Dvířka nedovírejte. Sušte cca 6 až 7 hodin (záleží na druhu rajčat, resp. na množství šťávy). Výsledkem by měla být měkká sušená rajčata.

      Foto: Jana Bitalová

      Vkládejte rajčata do čisté a suché sklenice, „na střídačku“ přidávejte nakrájené stroužky česneku a bylinky.

      Foto: Jana Bitalová

      Zalijte olivovým olejem tak, aby byly všechny složky potopené. Pod víčkem by také nemělo zůstat příliš mnoho prázdného místa.

      Foto: Jana Bitalová

      Uchovávejte na chladnějším a temném místě (třeba ve spíži).

      Foto: Jana Bitalová
      Foto: Jana Bitalová

      Prohlédněte si další galerie

      • Nejlevnější podzimní výzdoba roku 2025: Lidé nevěří, že ji uděláte z obyčejných větviček
      • Oranžová jako oheň: Titónie z Mexika láká motýly, na zahradě září až do podzimu
      • Golden King našich zahrad: Zářivý kultivar z Japonska s nejdelšími listy skrývá jedno tajemství
      • Neuvěříte, jak snadno zabráníte chorobám meruněk. Pomůže věc, kterou zvládne každý
      • Nejjednodušší trik pro zahradníky: Lískové oříšky vydrží čerstvé měsíce, pokud uděláte tuto jednu věc

      Nejnovější články

      Zahrady zachraňuje dvojice trpaslíků! Tito jehličnatí hrdinové přežijí sucho, horko i zimu bez kapky vody
      Thumbnail
      Zahrádkáři varují: Tento nenápadný plevel dokáže zničit celou úrodu během pár dní
      Náhled
      Podzimní zázrak z Orientu: Nemusíte nic dělat a ocún byzantský vykvete až 30 květy z jediné cibule
      Thumbnail
      Zázrak uprostřed betonu: Tajemství městských zahrad, které vám ušetří cesty do obchodu
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Tyto dva druhy přežijí i extrémní sucho: Jalovec a borovice nezklamou ani v horkých létech
      • Plevel v zahradě, který děsí i zkušené zahrádkáře: Laskavec ničí rajčata i brambory
      • Ocún byzantský rozkvete i bez půdy a vody: Až 30 květů vyrazí z jediné cibule
      • Úžasné městské zahrady: Proměňte balkon v zelený ráj plný rajčat, jahod i bylinek díky paletovým stěnám či závěsům
      • 3 zlatá pravidla skladování zeleniny: Teplota, místo, druhy. Dodržte je a nepotřebujete mrazit ani zavařovat
      • Kroucená vrba jako základ podzimního věnce: Výrobu zvládne i začátečník
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Lečo do sklenic, tentokrát bez zavařování: Zužitkujte úrodu a zásobte se na zimu
      • Nikdy nechtěli luxus, jen klid. Jejich dům ze slámy s bylinkovou omítkou vás ohromí víc než vila za miliony
      • Make-up v podzimních barvách pro ženy všeho věku: Vondráčková vsadila na syté tóny, Boková na přirozenost
      • Jaké jsou ženy podle měsíce narození: V lednu se rodí ledové královny, v říjnu nedůvěřivky 
      • Říjen na talíři podle Jana Horáka z Reason: Luxus ze starého chleba, poctivost v kuchyni a respekt k přírodě
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání