- Úvodní stránka
- Videa
- Jak snadno uchovat rajčata na zimu: Zavřete je do trouby, překvapí vás jejich chuť
- Galerie
- Galerie: Sušená rajčata přímo z trouby

Rajčata rozkrájejte na tenké měsíčky.

Rozložte je na plech s pečicím papírem řezem nahoru.

Vložte do trouby nastavené na horkovzdušný program a vyhřáté na 65 °C, zvyšte teplotu na 75 °C. Dvířka nedovírejte. Sušte cca 6 až 7 hodin (záleží na druhu rajčat, resp. na množství šťávy). Výsledkem by měla být měkká sušená rajčata.

Vkládejte rajčata do čisté a suché sklenice, „na střídačku“ přidávejte nakrájené stroužky česneku a bylinky.

Zalijte olivovým olejem tak, aby byly všechny složky potopené. Pod víčkem by také nemělo zůstat příliš mnoho prázdného místa.

Uchovávejte na chladnějším a temném místě (třeba ve spíži).

Uchovávejte na chladnějším a temném místě (třeba ve spíži).
Prohlédněte si další galerie
- Tyto druhy skoro nikdo nepěstuje. Medová lilie vás uhrane fontánou svých květů, česnek kulatohlavý je magnetem pro čmeláky
- Zahradní rašelina není taková pomoc, jak se zdá: Úžasný substrát vytvoříte z toho, co máte doma
- Záclony pláčou: Jejich kroužky se letos mění ve vánoční ozdoby a vůbec se nechtějí vrátit
- Tohle musíte vyzkoušet: Tahle girlanda vás úplně odrovná – a vyrobíte ji skoro zadarmo
- Úžasně jednoduchý trik pro zimní zahradu: Takhle zazimujete trvalky během pár minut a na jaře budou růst jako šílené



