- Úvodní stránka
- Videa
- Jak snadno uchovat rajčata na zimu: Zavřete je do trouby, překvapí vás jejich chuť
- Galerie
- Galerie: Sušená rajčata přímo z trouby

Rajčata rozkrájejte na tenké měsíčky.

Rozložte je na plech s pečicím papírem řezem nahoru.

Vložte do trouby nastavené na horkovzdušný program a vyhřáté na 65 °C, zvyšte teplotu na 75 °C. Dvířka nedovírejte. Sušte cca 6 až 7 hodin (záleží na druhu rajčat, resp. na množství šťávy). Výsledkem by měla být měkká sušená rajčata.

Vkládejte rajčata do čisté a suché sklenice, „na střídačku“ přidávejte nakrájené stroužky česneku a bylinky.

Zalijte olivovým olejem tak, aby byly všechny složky potopené. Pod víčkem by také nemělo zůstat příliš mnoho prázdného místa.

Uchovávejte na chladnějším a temném místě (třeba ve spíži).

Prohlédněte si další galerie
- Pryšec – nenáročná trvalka, kterou si zamilujete, ale pozor na chybu při pěstování
- Svída: Dokonalý keř, který oceníte hlavně v zimě. Představíme vám její 2 nejkrásnější druhy
- Jak si vypěstovat ovoce a zeleninu na balkoně: Praktické tipy a triky pro bohatou úrodu
- Svíčkovec: Oblíbená trvalka, která okouzlí barvami i snadnou péčí
- Ibišek syrský: Král kvetoucích keřů, který rozzáří zahradu celé léto. Pěstujte nejkrásnější odrůdy