Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Videa
      3. Jak snadno uchovat rajčata na zimu: Zavřete je do trouby, překvapí vás jejich chuť
      4. Galerie
      5. Galerie: Sušená rajčata přímo z trouby
      Galerie: Sušená rajčata přímo z trouby
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Rajčata rozkrájejte na tenké měsíčky.

      Foto: Jana Bitalová

      Rozložte je na plech s pečicím papírem řezem nahoru.

      Foto: Jana Bitalová

      Vložte do trouby nastavené na horkovzdušný program a vyhřáté na 65 °C, zvyšte teplotu na 75 °C. Dvířka nedovírejte. Sušte cca 6 až 7 hodin (záleží na druhu rajčat, resp. na množství šťávy). Výsledkem by měla být měkká sušená rajčata.

      Foto: Jana Bitalová

      Vkládejte rajčata do čisté a suché sklenice, „na střídačku“ přidávejte nakrájené stroužky česneku a bylinky.

      Foto: Jana Bitalová

      Zalijte olivovým olejem tak, aby byly všechny složky potopené. Pod víčkem by také nemělo zůstat příliš mnoho prázdného místa.

      Foto: Jana Bitalová

      Uchovávejte na chladnějším a temném místě (třeba ve spíži).

      Foto: Jana Bitalová
      Foto: Jana Bitalová

      Prohlédněte si další galerie

      • Pryšec – nenáročná trvalka, kterou si zamilujete, ale pozor na chybu při pěstování
      • Svída: Dokonalý keř, který oceníte hlavně v zimě. Představíme vám její 2 nejkrásnější druhy
      • Jak si vypěstovat ovoce a zeleninu na balkoně: Praktické tipy a triky pro bohatou úrodu
      • Svíčkovec: Oblíbená trvalka, která okouzlí barvami i snadnou péčí
      • Ibišek syrský: Král kvetoucích keřů, který rozzáří zahradu celé léto. Pěstujte nejkrásnější odrůdy
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Podzimní krása do zahrady: Jak vybrat zdravý strom a úspěšně ho vysadit s kořenovým balem
      • Užijte si dovolenou naplno: Jednoduché triky, aby vám pokojovky doma neuschnuly
      • Jak snadno uchovat rajčata na zimu: Zavřete je do trouby, překvapí vás jejich chuť
      • Zapomeňte na kouřící hromady listí: Pravidla, která musí znát každý zahrádkář
      • Velký kvíz o rajčatech: Zjistěte, jak mít plody sladké a červené
      • Výsev kopru krok za krokem: Užijte si čerstvou chuť až do podzimu
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Tajemství lahodné šťávy pod maso: Z výpeku a vývaru vznikne za pár minut výtečná omáčka
      • Garsonka od počátku slibovala hezké bydlení: Bylo ale nutné vymyslet, jak na třicet metrů čtverečních napasovat vše, co útulný byt potřebuje
      • Sabinu Pšádovou rozchod s Bachelorem poučil: Budu více vybíravá, koukat na vzhled je úplně mimo
      • Kvíz: Kolik si toho stále pamatujete z literatury 19. a 20. století? Tolstoj je klasika, ale na toho se nezeptáme
      • La Tomatina: Největší rajčatová bitva světa! Proč se tisíce lidí dobrovolně nechají zasypat tunami rajčat?
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání