- Úvodní stránka
- Praxe
- Potřebujete prořezat ořešák? Pro jeho řez musíte dodržet jasně daný termín, jinak o něj můžete přijít
- Galerie
- GALERIE: Ořešák je oblíbená ovocná dřevina, která se řadí do skořápkovin
Prohlédnout znovu

Řez ořešáku provádějte až po sklizni

Správná doba pro sklizeň ořešáku je ve chvíli, kdy plody začnou na zem samovolně vypadávat z obalu

Ořešák královský dorůstá do velkých rozměrů, počítejte s tím ve chvíli, kdy si ho chcete vysadit do zahrady

Ořešák královský roste pomalu a plodí až za několik let

Ořešákové listí mnoho zahrádkářů nedává do kompostu a raději jej vyhodí do bioodpadu. Nicméně, pokud jej do kompostu chcete dát, pro podporu rozkladu aplikujte urychlovač kompostu
Prohlédněte si další galerie
- Podzimní korále z rubínů: Po mrazu chutnají lépe než borůvky. Pěstování zvládnete i bez rašeliniště
- Obří šípky plné vitamínů a marmeláda lepší než z obchodu: Tuhle růži si pěstitelé chválí víc než jahody
- Podzimní dekorace nepotřebujete: Stačí pár keřů a váš pozemek bude každý podzim jako z pohádky
- Tajemství floristů: Domácí věnec, který vydrží týdny – stačí pár větviček a přírodní materiály
- Podzimní dekorace, kterou si zamilujete. Bez drahých floristů, bez složitostí, s ohromným efektem