- Úvodní stránka
- Volný čas
- Zelená domácnost
- Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí
- Galerie
- GALERIE: Nejlepší domácí jablková povidla krok za krokem – voňavá klasika, která se povede vždy
GALERIE: Nejlepší domácí jablková povidla krok za krokem – voňavá klasika, která se povede vždy

Před loupáním jablka raději omyjte, i tak můžete přispět k tomu, aby se vám povidla později nekazila

Povidla v hrnci vařte na opravdu nízkou teplotu, mají sklon k připalování. Občas je důkladně promíchejte

Pokud se vám povidla ze strouhaných jablek zdají i po uvaření hrubá, rozmixujte je ještě ponorným mixérem

Báječná povidla z jablek využijete nejen do buchet a koláčů, ale skvělá budou i jen tak, na chleba s máslem

Bez sterilizace vydrží povidla kratší dobu. Pokud sklenice po naplnění ani neotáčíte nebo povidla plníte třeba do krabiček na potraviny, uchovávejte je v lednici a spotřebujte do 1 měsíce

Pokud povidla plníte do čistých, ideálně vyvařených sklenic, a ještě horká je otočíte dnem vzhůru, vytvoří se podtlak. Tím prodloužíte trvanlivost až na 12 měsíců
Prohlédněte si další galerie
- Nejrychlejší způsob, jak zachránit pokojové rostliny: Tento domácí roztok zlikviduje molice jako mávnutím kouzelného proutku
- Vyhazujete mandarinkové slupky? Děláte obrovskou chybu. Z odpadu vznikne řetěz, který provoní celý byt
- Tenhle květ rozhoduje o ceně vanilky. Když ho nestihnete opylit, máte smůlu na celý rok
- Vánoční kouzlo z lesa: Z obyčejných větví vytvoříte jednoduchou výzdobu, která je zadarmo a vypadá luxusně
- Luxusní past na milovníky květin: Modrá orchidej vypadá božsky, ale…



