- Úvodní stránka
- Volný čas
- Zelená domácnost
- Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí
- Galerie
- GALERIE: Nejlepší domácí jablková povidla krok za krokem – voňavá klasika, která se povede vždy

Před loupáním jablka raději omyjte, i tak můžete přispět k tomu, aby se vám povidla později nekazila

Povidla v hrnci vařte na opravdu nízkou teplotu, mají sklon k připalování. Občas je důkladně promíchejte

Pokud se vám povidla ze strouhaných jablek zdají i po uvaření hrubá, rozmixujte je ještě ponorným mixérem

Báječná povidla z jablek využijete nejen do buchet a koláčů, ale skvělá budou i jen tak, na chleba s máslem

Bez sterilizace vydrží povidla kratší dobu. Pokud sklenice po naplnění ani neotáčíte nebo povidla plníte třeba do krabiček na potraviny, uchovávejte je v lednici a spotřebujte do 1 měsíce

Pokud povidla plníte do čistých, ideálně vyvařených sklenic, a ještě horká je otočíte dnem vzhůru, vytvoří se podtlak. Tím prodloužíte trvanlivost až na 12 měsíců
Prohlédněte si další galerie
- Mochyně je v létě úplně neviditelná. Na podzim se promění v superstar zahrady i přírodních dekorací
- Tajný recept zahradníků: Zazimujte zahradu tak, že vám na jaře pokvete i trávník
- Tenhle řízek miluje každý zahrádkář. Díky snadnému triku z jediné květiny udělá celou rozkvetlou zahradu
- Nestíháte letos vyrobit dekorace na Dušičky? Stále můžete celou situaci zachránit a neutratit peníze za předražené věnce
- Trik, který zná málokdo: Chryzantémy vám pokvetou až do zimy, když přestanete dělat tuhle chybu



