- Úvodní stránka
- Videa
- Úžasný recept na dýňový slaný koláč: Podzimní klasika, u které se budete olizovat až za ušima
- Galerie
- Galerie: Nejchutnější dýňový koláč podzimu: Zamiluje se do něj celá rodina
Prohlédnout znovu

Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové folie a nechte odpočívat půl hodiny až hodinu v ledničce. Poté ho rozválejte a rozprostřete do koláčové formy vystlané pečicím papírem. Párkrát ho propíchněte vidličkou a potom nechte péct v předem vyhřáté troubě asi 10 minut při 170 stupních Celsia.

Na olivovém oleji osmahněte cibuli a přidejte na kostičky nakrájenou dýni, kterou dochuťte balzamikovým octem, solí a pepřem. Za občasného promíchání nechte dýni změknout. Nakonec stáhněte z plotny, vysypte třeba na plech a počkejte, až vychladne. K vychladlé směsi potom přidejte vajíčka rozmíchaná ve smetaně, sýr a bylinky. Znovu osolte a opepřete.

Pokryjte těsto dýňovou směsí a dejte péct. Cca na 20 minut.
Prohlédněte si další galerie
- Nezničitelné podzimní trvalky pro barevnou zahradu: Pěstujte třapatky i sasanky, pokvetou až do zámrazu
- V létě závoj, na podzim bronz a navíc voní po koriandru: Zahradníci opadavec milují
- Nenáročná trvalka z Ameriky dobývá české zahrady. A kvete celé léto i podzim
- Nejkrásnější podzimní trvalka ze Severní Ameriky: Rozjasní vaši zahradu až do listopadu, odolá i padlí
- Nejlevnější šperk z přírody? Okrasná travina, jejíž semena vypadají jako porcelánové perly