Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Ozimá cibule: Vysejte v srpnu a na jaře ji budete sklízet jako první
      5. Galerie
      6. FOTOGALERIE: Ozimá cibule pro jarní sklizeň se vysévá v srpnu
      FOTOGALERIE: Ozimá cibule pro jarní sklizeň se vysévá v srpnu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Před zimou cibule vytvoří drobné cibulky a listy, které přečkají chladné měsíce. Na jaře, jakmile se oteplí, začnou rychle růst

      Foto: Shutterstock

      Ani v zimě nedopusťte, aby byla půda zcela vyschlá

      Foto: Shutterstock

      Ozimá cibule se nejčastěji sklízí ve formě zelené jarní cibulky, která se konzumuje v čerstvém stavu, celá i s natí. Ozimá cibule, odrůda 'Augusta'

      Foto: Shutterstock

      Ozimá cibule, odrůda 'Radar' 

      Foto: Shutterstock

      Ozimá cibule, odrůda 'Shakespeare'

      Foto: Shutterstock

      Ozimá cibule, odrůda 'Troy'

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Pryšec – nenáročná trvalka, kterou si zamilujete, ale pozor na chybu při pěstování
      • Jarní cibuloviny, které vám hlodavci nesní: Tipy pro úspěšnou výsadbu
      • Svíčkovec: Oblíbená trvalka, která okouzlí barvami i snadnou péčí
      • Výsadbu nových dřevin nechte vždy na podzim: Prozradíme vám, proč je dodržení termínu tak důležité
      • Nenáročná trvalka s královským vzhledem: Rozrazilovec viržinský ozdobí každou zahradu
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Ozimá cibule: Vysejte v srpnu a na jaře ji budete sklízet jako první
      • Pět trvalek, které musíte mít. Po 25 letech zahradničení se staly nezbytností v mé zahradě
      • Smrk s růžovými šiškami: Zahradní klenot, který rozzáří vaši zahradu
      • Kvetoucí keře, které milují kyselou půdu: Objevte půvabný a voňavý jochovec
      • Víte, co je špičák a čtvrtkmen? Při nákupu ovocného stromku zvolte vhodný tvar, jinak budete hodně litovat
      • Z džungle zase zahrada: Jak zkrotit přerostlé rostliny a užít si krásu zeleně
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Cuketový tatarák: Vyzkoušejte skvělou zeleninovou chuťovku na křupavé topince
      • Z kůlny na nářadí se stal dokonalý hygge domek: Tahle proměna vás chytí za srdce
      • Jiří Růžička byl v dětství hubený jako lunt, v dospělosti v jídle neměl zábrany: Vyjedl se až na 312 kilo
      • Prostituce za socialismu: Převýchova v táborech, nucená spolupráce s StB i výplata v podobě nedostupného zboží
      • Rodinný hotel Diadora Falkensteiner: Cukrárna jako od Williho Wonky, kurzy vaření i spousta zábavy na moři
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání