REKLAMA
REKLAMA

Mnoho podob aromatické máty

REKLAMA
REKLAMA

U některých druhů máty používaných na přípravu čaje anebo v kuchyni ustupuje do pozadí chladivá mentolová chuť, příznačná především pro mátu peprnou, a uvolňuje místo jiným typům vůně. 

Málo vídaná bazalková máta (Mentha species Basilmint’) se používá především do běžných italských pokrmů, jako je rajčatový salát s mozzarellou. Jemná ovocná vůně i chuť levandulové máty (M. species Lavendel’) zase rozvine své uvolňující účinky především v čaji. Kytičku levandulové máty můžete ale také nechat luhovat v koupeli. A žlutě skvrnité listy zázvorové máty (M. gentilis Variegata’) vám příjemně okoření zeleninové pokrmy anebo turecký jogurt (ayran).

REKLAMA
REKLAMA

 

Predplatne

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA