Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Dekorace
      4. Vyrobte si ten nejkrásnější svícen na štědrovečerní stůl: Máme pro vás podrobný návod
      5. Galerie
      6. Podrobný fotonávod na vánoční svícen
      Podrobný fotonávod na vánoční svícen
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Připravte si košík ve tvaru širší misky a vystelte jej igelitem, proto, aby úlomky z šišek nepropadávaly dnem košíku přímo na sváteční ubrus. Můžete použít i obyčejnou igelitovou tašku, kterou po stranách rozstřihnete a vystřihnete z ní kolo, které vložíte do košíku. Igelit můžete jehlou a nití, jednoduchými většími stehy, přichytit k okraji košíku. Nyní do košíku vložte kostku aranžovací hmoty. Nenamáčejte ji, slouží jen k zapíchnutí svíček

      Foto: Simona Sedláčková

      Svíčky do hmoty zapíchněte

      Foto: Simona Sedláčková

      Prostor v košíku, kolem aranžovací hmoty, vyplňte obyčejnými smrkovými šiškami. Můžete je tavnou pistolí přilepit na dno košíku i mezi sebou navzájem, aby šišky v dekoraci pevně držely

      Foto: Simona Sedláčková

      Část prostoru v košíku zaplňte i vlašskými ořechy, ale tak, aby asi na jedné polovině plochy byly vidět i šišky. Také je přilepte ke košíku i k šiškám tavnou pistolí. Můžete přidat i šišky borové. Šiškami a ořechy zaplňte celý košík a pokryjte i aranžovací hmotu mezi svíčkami, aby hmota nebyla vidět

      Foto: Simona Sedláčková

      Na vyskládané ořechy v košíku nalepte i několik rozpůlených skořápek vlašských ořechů a do nich vlepte malé červené baňky z plastu. Skleněné raději ne, mohly by prasknout, jakmile byste je chtěli vtlačit to roztaveného silikonu

      Foto: Simona Sedláčková

      Svícen dozdobte maličkými dřevěnými ozdobami, například ve tvaru vločky

      Foto: Simona Sedláčková

      Přidat můžete i větší ozdoby, třeba jako v našem případě, houpací koníky ze dřeva

      Foto: Simona Sedláčková

      Nakonec větvičky ze smrku nebo jedličky nastříhejte na kratší kousky a postupně je zapíchněte do každé skulinky mezi šiškami a ořechy

      Foto: Simona Sedláčková

      Prohlédněte si další galerie

      • Nejjednodušší věnec na světě! Stačí pár šípků a trik, o kterém jste neměli tušení
      • Z krásné zahrady zůstala spálená poušť! 5 hříchů, kterými i zkušení pěstitelé zničí hortenzie
      • Tajemství zahradní architektky: Při výsadbě tújí platí zlaté pravidlo – kořenový bal. A od souseda si držte odstup
      • Překvapivě snadný způsob množení rostlin: Zakoření rychleji než s jakýmkoli přípravkem z obchodu
      • Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí

      Nejnovější články

      Kouzelná výzdoba z přírody, která strčí do kapsy i drahé dekorace z obchodu
      Thumbnail
      SOUTĚŽ: Vaše zahrada může vyhrát! Stačí jediná fotka halloweenské výzdoby a předplatné je vaše
      Náhled
      Takto slavili Halloween naši předkové: Jak vypadaly původní oslavy na českých dvorech? Zapomeňte na plastové kýče
      Thumbnail
      Češi začali pěstovat kiwi, fíky i kaki: Ovoce, které vypadá jako z Bali, ale roste i za Prahou
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Vraťte se k původním oslavám: Český Halloween z řepy, jablek a klasů má své kouzlo
      • Zapomeňte na jablka a švestky. Fíky, kiwi nebo kaki můžete u nás pěstovat i bez skleníku
      • Snadné pěstování rostlin z vlastních sazenic: Pomůže vám obyčejná vrba a kapka medu
      • Hybridy F1, bio osiva nebo supermarketová? Ferdinand Leffler vysvětluje rozdíly
      • Květomluva v praxi: Jak (ne)udělat chybu při darování kytice
      • Jablková povidla jako od babičky: Pečená s rumem nebo klasická vařená. Obojí chutná skvěle
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Výborný fazolový stroganoff zasytí a zahřeje: Minutkový guláš vyniká jemnou omáčkou a snadnou přípravou za pár korun
      • Kouzlo staré školy: Tam, kde voní syrečky a kvetou akáty
      • Anne Hathaway a Lindsay Lohan ji nosily před 20 lety a vy můžete teď: Podzim 2025 volá po úzké šále
      • Sváteční program České televize: Můžeme se těšit na novou pohádku se skvělým hereckým obsazením
      • Hvězdy vaří s vámi! Co byste měli tento týden ochutnat? Hovězí carpaccio pro Lvy a pečené vdolky pro Raky
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání