- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Jablka a hrušky sušte správně. Jen tak v křížalách, štěpánech i pracharandě uchováte jejich chuť na zimu
- Galerie
- Jablka i hrušky sušte na slunci, v troubě i v sušičce

Ovoce nejprve omyjte a osušte, vyřízněte jádřince a nakrájejte na kolečka.

Nakrájené ovoce vyskládejte na jednotlivé pláty sušičky na potraviny. Sušičku nastavte na 8 hodin na teplotu 55 °C. Vždy po 2 hodinách pořadí plat v sušičce prostřídejte, a přitom překontrolujte stav plátků, slabší kousky budou hotové dříve.

Využít můžete dokonce i sílu podzimního slunce. V takovém případě plátky ovoce raději chraňte starou záclonou s hustým vzorem, aby na ně nelítal hmyz.

Hrušky využijte na sladké štěpány.

Pokud nechcete, aby docházelo k hnědnutí ovoce, můžete plátky namočit do roztoku vody a citrónové šťávy (1 lžíce citrónové šťávy na 1 litr vody) na 5 minut.
Prohlédněte si další galerie
- Tajný trik zahradníků: Prázdné záhony vás připravují o úrodu i živiny. Řešení je přitom geniálně jednoduché
- Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí
- Nejlevnější cesta ke krásné zahradě: Proč je pěstování v nádobách lepší než ve volné půdě
- Jak vyčistit náhrobek před Dušičkami: I obyčejná voda dokáže navrátit lesk, na ocet rovnou zapomeňte
- Změna letního času: Od zítřka bude tma o hodinu dříve. S romanticky osvětlenou zahradou budete zimní čas milovat



