Nakupujeme
reklama
- Kniha vás provede rokem a připomene zvyky a tradice a lahodné lidové pokrmy, které se k nim vážou
- KOUPIT
- Carlsbad Plaza: Váš 5* únik do světa wellness, klidu a špičkového pohodlí v Karlových Varech!
- KOUPIT
- Co spojuje mrkev, dýni a cuketu? Snadno z nich připravíte všechny typy pokrmů od polévky po dezert
- KOUPIT
- Líná kuchařka je ušitá na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají chuť trávit v kuchyni hodiny
- KOUPIT
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Jablka a hrušky sušte správně. Jen tak v křížalách, štěpánech i pracharandě uchováte jejich chuť na zimu
- Galerie
- Jablka i hrušky sušte na slunci, v troubě i v sušičce

Ovoce nejprve omyjte a osušte, vyřízněte jádřince a nakrájejte na kolečka.

Nakrájené ovoce vyskládejte na jednotlivé pláty sušičky na potraviny. Sušičku nastavte na 8 hodin na teplotu 55 °C. Vždy po 2 hodinách pořadí plat v sušičce prostřídejte, a přitom překontrolujte stav plátků, slabší kousky budou hotové dříve.

Využít můžete dokonce i sílu podzimního slunce. V takovém případě plátky ovoce raději chraňte starou záclonou s hustým vzorem, aby na ně nelítal hmyz.

Hrušky využijte na sladké štěpány.

Pokud nechcete, aby docházelo k hnědnutí ovoce, můžete plátky namočit do roztoku vody a citrónové šťávy (1 lžíce citrónové šťávy na 1 litr vody) na 5 minut.
Prohlédněte si další galerie
- Nenáročná trvalka s královským vzhledem: Rozrazilovec viržinský ozdobí každou zahradu
- Tři druhy krvavce, které musíte mít: Trvalky k řezu i do salátu
- Ibišek syrský: Král kvetoucích keřů, který rozzáří zahradu celé léto. Pěstujte nejkrásnější odrůdy
- Podzimní krása do zahrady: Jak vybrat zdravý strom a úspěšně ho vysadit s kořenovým balem
- Ozimá cibule: Vysejte v srpnu a na jaře ji budete sklízet jako první