Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Jablka a hrušky sušte správně. Jen tak v křížalách, štěpánech i pracharandě uchováte jejich chuť na zimu
      5. Galerie
      6. Jablka i hrušky sušte na slunci, v troubě i v sušičce
      Jablka i hrušky sušte na slunci, v troubě i v sušičce
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Ovoce nejprve omyjte a osušte, vyřízněte jádřince a nakrájejte na kolečka.

      Foto: Shutterstock.

      Nakrájené ovoce vyskládejte na jednotlivé pláty sušičky na potraviny. Sušičku nastavte na 8 hodin na teplotu 55 °C. Vždy po 2 hodinách pořadí plat v sušičce prostřídejte, a přitom překontrolujte stav plátků, slabší kousky budou hotové dříve.

      Foto: Shutterstock.

      Využít můžete dokonce i sílu podzimního slunce. V takovém případě plátky ovoce raději chraňte starou záclonou s hustým vzorem, aby na ně nelítal hmyz.

      Foto: Shutterstock.

      Hrušky využijte na sladké štěpány.

      Foto: Shutterstock.

      Pokud nechcete, aby docházelo k hnědnutí ovoce, můžete plátky namočit do roztoku vody a citrónové šťávy (1 lžíce citrónové šťávy na 1 litr vody) na 5 minut.

      Foto: Shutterstock.

      Prohlédněte si další galerie

      • Tajný trik zahradníků: Prázdné záhony vás připravují o úrodu i živiny. Řešení je přitom geniálně jednoduché
      • Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí
      • Nejlevnější cesta ke krásné zahradě: Proč je pěstování v nádobách lepší než ve volné půdě
      • Jak vyčistit náhrobek před Dušičkami: I obyčejná voda dokáže navrátit lesk, na ocet rovnou zapomeňte
      • Změna letního času: Od zítřka bude tma o hodinu dříve. S romanticky osvětlenou zahradou budete zimní čas milovat

      Nejnovější články

      Neuvěříte, co udělá kus starého dřeva a pár růží: Proměňte hrob během pár minut v úchvatnou vzpomínku
      Thumbnail
      Tajemství Dušiček: Zapalte svíčku, než bude pozdě! Co se v ten den děje mezi světem živých a mrtvých
      Thumbnail
      Zapomeňte na filtry! Tohle je zelená revoluce v čištění vzduchu – a může změnit celý váš domov
      Náhled
      Konec zahrádkářské sezóny? Ani náhodou! Tohle všechno můžete právě teď sklízet – a vypadá to úžasně
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Zapomeňte na plast: Ručně vyráběná dekorace na hrob působí přirozeněji i vkusněji
      • Dušičky a jejich význam: Zapomenuté příběhy, zvyky i symboly tohoto dne
      • Čistý vzduch v bytě: Filodendron nebo lopatkovec zvládají i toxiny z nábytku a koberců
      • Podzimní sklizeň zeleniny: Mrkev, kapusta nebo třeba špenát se chladu nebojí
      • Zahrada v listopadu: Ochraňte rostliny, trávník i půdu před zimou. Na jaře se vám to stokrát vrátí
      • Rytí záhonů na podzim má smysl: Provzdušní půdu, zničí slimáky a zajistí lepší úrodu
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Už jste jedli šunkoflekozelo? Vylepšená klasika školních jídelen i obědů u babičky chutná skvěle. Prozradíme vám, jak na ni
      • Starou roubenku z roku 1822 zachránili vlastníma rukama a vdechli jí nový život
      • Blonďatý andílek Kateřina Siniaková: Krásná tenistka mimo kurty miluje barvy a romantický styl
      • Kvíz: Co všechno víte o Peru. Asi znáte Machu Picchu, ale víte třeba něco o Incích, nebo kolik měří nejvyšší vrchol?
      • Zlatý recept na křehký linecký koláč! Zůstane po něm jen prázdný plech a vůně másla, oříšků a šťavnatého džemu
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání