Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Jablka a hrušky sušte správně. Jen tak v křížalách, štěpánech i pracharandě uchováte jejich chuť na zimu
- Galerie
- Jablka i hrušky sušte na slunci, v troubě i v sušičce

Ovoce nejprve omyjte a osušte, vyřízněte jádřince a nakrájejte na kolečka.

Nakrájené ovoce vyskládejte na jednotlivé pláty sušičky na potraviny. Sušičku nastavte na 8 hodin na teplotu 55 °C. Vždy po 2 hodinách pořadí plat v sušičce prostřídejte, a přitom překontrolujte stav plátků, slabší kousky budou hotové dříve.

Využít můžete dokonce i sílu podzimního slunce. V takovém případě plátky ovoce raději chraňte starou záclonou s hustým vzorem, aby na ně nelítal hmyz.

Hrušky využijte na sladké štěpány.

Pokud nechcete, aby docházelo k hnědnutí ovoce, můžete plátky namočit do roztoku vody a citrónové šťávy (1 lžíce citrónové šťávy na 1 litr vody) na 5 minut.
Prohlédněte si další galerie
- Máta peprná: Jak pěstovat aromatickou královnu bylinkové zahrádky, která funguje i jako afrodiziakum
- Anglický muškát: Jak pěstovat nejkrásnější ze všech pelargonií a co dělat, pokud nebude chtít kvést
- Pažitka pobřežní: Jak pěstovat a využít oblíbenou vytrvalou bylinku. Její květy včely doslova milují
- Rostliny na stinný balkon: Tyto druhy vás nezklamou, a i ve stínu potěší svými květy. Některé lze i přezimovat
- Pokud chcete ovoce sklízet i na balkoně, rozhodně si vysaďte baleríny a nebojte se vyzkoušet i netradiční tvary dřevin. Pozor si ale dejte na jejich řez
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné