Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Okrasná zahrada
      4. Tajemství, které většina zahrádkářů nezná: Pokud tohle neuděláte včas, o kany přes zimu přijdete
      5. Galerie
      6. GALERIE: Přezimování kany – zachovejte tropickou krásu i v české zimě
      GALERIE: Přezimování kany – zachovejte tropickou krásu i v české zimě
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Přezimování kany začíná, než zmrzne zem, aby hlízy zůstaly zdravé. Správné skladování zajistí, že rostlina přežije až do jara.

      Foto: Shutterstock

      U kany v květináčích stačí přesun dovnitř a mírné zalévání během přezimování kany. To zajistí, že se na jaře opět probudí do krásného květu

      Foto: Shutterstock

      Při přezimování kany je důležité hlízy nechat proschnout a uložit na chladném místě. Tak předejdete plísním a znehodnocení rostliny.

      Foto: Shutterstock

      Přezimování kany vyžaduje kontrolu hlíz jednou za měsíc. Odstranění měknoucích nebo plesnivých kusů zajistí, že zbytek zůstane silný a vitální.

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Největší chyby při skladování ořechů: Tohle dělá 90 % lidí špatně. A jádra pak končí v koši
      • Zahrady zachraňuje dvojice trpaslíků! Tito jehličnatí hrdinové přežijí sucho, horko i zimu bez kapky vody
      • Květy jako malované: Ostálka Haageova zazáří v přírodních zahradách i pod rukami začátečníků
      • Levné koření z vlastní zahrady: Semena lichořeřišnice promění obyčejné jídlo v delikatesu
      • Podzimní zázrak z Orientu: Nemusíte nic dělat a ocún byzantský vykvete až 30 květy z jediné cibule

      Nejnovější články

      KVÍZ: Jen opravdoví znalci lesních pokladů projdou: Poznejte 10 nejznámějších hub českých lesů
      Náhled
      Záhon, který bublá zdravím: Fermentovaná zelenina vydrží měsíce a posílí tělo lépe než doplňky stravy
      Thumbnail
      Tajemství, které většina zahrádkářů nezná: Pokud tohle neuděláte včas, o kany přes zimu přijdete
      Náhled
      Zůstala vám na záhonech zelená rajčata? Nevyhazujte je! Díky snadnému triku zčervenají doslova přes noc
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • KVÍZ pro milovníky hub: 10 druhů, které by měl znát každý houbař
      • Trik, který znaly už babičky: Fermentovaná zelenina je poklad plný probiotik, který zlepší imunitu i náladu
      • Nejjednodušší způsob, jak si užít tropické květy kany každý rok: Správné zazimování a pravidelná kontrola
      • Zelená rajčata nemusíte vyhazovat. Nechte je dozrát doma nebo z nich udělejte skvělé čatní či marmeládu
      • Nečekejte na jaro: Rychlené sněženky vám vykvetou už pod vánočním stromečkem
      • Hollywoodská inspirace pro vaši zahradu: Vařte jako Anne Hathaway nebo Teddi Mellencamp
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Holandský řízek s bramborovou kaší podle Patrika z Hell's Kitchen Česko: Šťavnaté maso s krémovou kaší chutná božsky
      • Záchrana hornického domu v Krušných horách: Citlivá rekonstrukce z něj udělala dokonalé bydlení pro rodinu
      • Mikrovlnka je tady už 80 let: Za její vynález dostal Percy Spencer jen almužnu, první model vypadal jako lednička
      • Číslo měsíce: Numerologická vibrace měsíce října přeje odvážným. Tohle byste měli do konce října stihnout
      • Jak zůstat fit i na podzim: Neschovávejte se pod svetry, plánujte jídlo a dovolte si hřešit
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání