- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Tajemství dokonalé pálenky odhaleno: Jediná chyba při výrobě kvasu, kvůli které přijdete o chuť i vůni
- Galerie
- GALERIE: Od švestky ke slivovici – jak vzniká voňavé tekuté zlato z vaší zahrady

Pálení ovoce vám pomůže zpracovat nadúrodu

Pálení ovoce, třeba hrušek, vám může později zpříjemnit dlouhé zimní večery

Pálení ovoce v profesionální palírně vám zajistí kvalitní a bezpečnou pálenku

Před vypálením je nutné ovoce nejprve připravit

Ovoce nejprve zbavte stopek a pecek a paličkou ho rozmělněte

Nastává čas, aby proběhla doba fermentace

Potom, co je ukončen proces fermentace, připravte vše na převoz do palírny

Ovoce můžete mít uloženo v dřevěném, plastovém nebo kovovém sudu

Sudy s ovocem odvezené do palírny

První kapky destilátu se odděluji, protože jsou nejostřejší

Domácí pálení je u nás zakázáno

Odborník na pálení ovoce se postará o to, abyste získali kvalitní pálenku

Zbytky, které vám zbydou po pálení ovoce, mohou obohatit váš kompost

Kvalitní pálenka vám dlouho vydrží, pokud ji samozřejmě brzy nevypijete

Kvalitní slivovice vás v zimě zahřeje
Prohlédněte si další galerie
- Zahradníci to ví, začátečníci tápou: 5 triků, díky kterým trvalky zakoření bleskově a pokvetou celé léto
- Neuvěříte, z čeho je tenhle dušičkový věnec: Stojí pár korun a vypadá jako z luxusního květinářství
- Nejkrásnější růže i po zimě? Nejdřív k zahradnímu holiči pro moderní střih a pak hned pod peřinku
- Obří šípky plné vitamínů a marmeláda lepší než z obchodu: Tuhle růži si pěstitelé chválí víc než jahody
- Podzimní dekorace, kterou si zamilujete. Bez drahých floristů, bez složitostí, s ohromným efektem