Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Když mráz kouzlí s chutí: Plody, které po přemrznutí chutnají lépe než čokoláda
      5. Galerie
      6. GALERIE: Když mráz dochucuje! Trnky, dřínky i mišpule se po přemrznutí mění v lahůdky

      GALERIE: Když mráz dochucuje! Trnky, dřínky i mišpule se po přemrznutí mění v lahůdky

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      sklizeň až po přemrznutí

      Červené jeřabiny. bývají zralé od druhé poloviny září, ale vyplatí se počkat se sklizní až na první mrazík, kdy plody zesládnou

      Foto: Shutterstock
      sklizeň až po přemrznutí

      Trnky, tedy plody trnky obecné, bývají před mrazem tvrdé a silně svíravé. Po přemrznutí však změknou a zesládnou

      Foto: Shutterstock
      sklizeň až po přemrznutí

      Dřín obecný plodí zářivě červené plody, které jsou velmi bohaté na vitamín C

      Foto: Shutterstock
      sklizeň až po přemrznutí

      Dřínky bývají zralé už od září, ale před mrazem jsou kyselé a tvrdé

      Foto: Shutterstock
      sklizeň až po přemrznutí

      Mišpule je klasickým příkladem plodu, který je nejprve velmi tvrdý a trpký

      Foto: Shutterstock
      sklizeň až po přemrznutí

      Jedlé jsou mišpule až po prvních mrazech, kdy změknou a zhnědnou. Ve slupce se vytvoří báječné pyré, dužina získá kašovitou konzistenci

      Foto: Shutterstock
      sklizeň až po přemrznutí

      Černý jeřáb, temnoplodec neboli áronie má zralé plody většinou už v srpnu. Sklízet je můžete, pokud je hodláte sušit, mrazit nebo zavařovat

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Květinářka mi prozradila triky, díky kterým africké fialky nádherně kvetou i v zimě
      • Tenhle vánoční věnec z korku rozbil internet. Nikdo nevěří, z čeho je vyrobený
      • Spící panna do temného koutu: Roste ve stínu, odpustí chyby, vypadá draze a ještě čistí vzduch
      • Vypadá jako pavouk, chová se jako predátor. Tahle orchidej vás zaskočí
      • Luxusní past na milovníky květin: Modrá orchidej vypadá božsky, ale…

      Nejnovější články

      Osobnosti Vánoc: Tenhle muž napsal nejslavnější české Vánoce. Příběh, který vás dožene k slzám
      Náhled
      Překvapivé vánoční tradice českého venkova: Vánoce, jaké dnešní děti vůbec neznají. Tady se vrátíte o 100 let zpátky
      Thumbnail
      Tajemství luxusně zabalených dárků odhaleno: Zapomeňte na mašle, tohle je hit letošních Vánoc
      Thumbnail
      Nejlevnější superpotravina vůbec: Roste sama a sklízíte ji za pár dnů. V zimě vás nakopne rychleji než vitamíny
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Denní horoskopy
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám? | Vánoční svícen na hrob | Košíčky na vánoční stromeček | Vánoční skřítci | Zimní výzdoba oken
      • Články Naše krásná zahrada
      • České Vánoce podle Ryby: Učitel, nepohodlný idealista a skladatel, jehož dílo přežilo i tragický osud
      • Tip na vánoční výlet: Muzeum lidových staveb v Kouřimi přibližuje staročeské Vánoce
      • Přírodní a elegantní balení dárků: Jednoduché nápady, které vypadají luxusně
      • Nakličování semen: Začněte s řeřichou a dopřejte si vitamíny i v zimě
      • Mamilárie: V létě kvete, v zimě vypadá jako vánoční dekorace
      • Obyčejná v létě, dokonalá v zimě: Cesmína patří k nejkrásnějším vánočním dekoracím
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Nepečené tiramisu kuličky: Zkuste podle videa slavný dezert v minimalistické verzi
      • Vánoční tradice Čechů: Kapra, stromeček a cukroví milujeme pořád, ale nebojíme se ani inovací
      • Martina Pártlová řeší počet dárků pro dcerku pod stromečkem: Babička bojkotuje naše pravidla
      • Kvíz pro seniory: Procvičte si paměť a otestujte své znalosti z dějepisu, literatury i vědy
      • Klidný advent? Ale kdeže! Co jíst, když nestíháte. Těstoviny, pomazánky a další jídla hotová do 20 minut
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání