Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Frigo sadba jahod: Kdy chlazené sazenice vysazovat a jaká je jejich výhoda
      5. Galerie
      6. Frigo sazenice jahod představují naději na skvělou úrodu
      Frigo sazenice jahod představují naději na skvělou úrodu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Asi 1-2 hodiny před výsadbou vložte frigo sazenice do vody. Pokud jsou kořeny sazenic příliš dlouhé, můžete je zkrátit až o 1/3

      Foto: Shutterstock

      Sazenice vysazujte do předem připravených řádků vzdálených od sebe 30-40 cm nebo do jamek s rozestupy 30-40 cm. Vzdálenost mezi rostlinami v řádku by měla být 30 cm. Srdíčko rostliny musí být v úrovni půdy nebo jen velmi lehce na ní, nesmí být zasypané ani vysoko nad povrchem

      Foto: Shutterstock

      Ihned po výsadbě je nutná vydatná zálivka a ještě další 2 týdny po výsadbě jsou kritické pro ujmutí rostlin. Je nezbytné udržovat půdu přiměřenou vlhkou a v případě potřeby zajistit stínění proti příliš silnému slunci. Po zakořenění jsou sazenice velmi odolné a poskytují kvalitní úrodu

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Nejkrásnější modrá v zahradě: Hořec tolitovitý, přírodní vzácnost i skromná zahradní trvalka
      • Podle čeho vybrat ovocný stromek: Dodržte pár zásad, jinak se plodů nedočkáte
      • Víte, co je špičák a čtvrtkmen? Při nákupu ovocného stromku zvolte vhodný tvar, jinak budete hodně litovat
      • Svah v zahradě - prokletí nebo výhoda? Poradíme, jak svah zpevnit a kdy musíte použít kokosovou rohož
      • Tři druhy krvavce, které musíte mít: Trvalky k řezu i do salátu
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Jak si vypěstovat rostliny na spaní: Jednoduchá cesta k lepšímu usínání bez prášků
      • Plevel mizí bez chemie: Účinné tipy na likvidaci plevelů, právě teď je čas pustit se do boje
      • Papírovník čínský: Exotický listnatý strom s plody, které jinde nekoupíte
      • Objevte tureckou višeň: Houževnatá kráska odolá mrazům a voní po mandlích
      • Potřebujete prořezat ořešák? Pro jeho řez musíte dodržet jasně daný termín, jinak o něj můžete přijít
      • Chyby při zalévání rajčat a paprik vás mohou připravit o poslední úrodu
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta podle normy ČSN: Jsou parádně vláčné a se švestkami a tvarohem chutnají božsky
      • Kávu roku si připravíte v obýváku. Proč si dnes každý zakládá kavárnu přímo doma?
      • Kostky jsou vrženy: Klasický vzor získá na podzim sytější podobu i větší rozměr
      • Kluk s kamením z pořadu Ano, šéfe! je lovcem světových celebrit: Je to guma, řekl o něm Zdeněk Pohlreich
      • Mađarica: Chorvatský dezert, který se přes noc rozleží k dokonalosti
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání