
Nadzemní část tuřínu tvoří modrozelené listy, které jsou také jedlé, i když na první pohled nevypadají příliš přitažlivě

Tuřín se žlutou barvou dužiny je velmi chutný, křehký a nemá sklony k dřevnatění

Na kostky nebo na plátky nakrájený tuřín pečte samostatně nebo spolu s další kořenovou zeleninou a použijte jako přílohu k masu nebo přidejte čerstvý sýr a využijte jako teplý salát

Květenství tuřínu si snadno spletete s květenstvím řepky olejky

Pěstování tuřínu je poměrně snadné, dá se pěstovat z přímého výsevu i z předpěstované sadby. Pro přímý konzum se vysévá od března do dubna, pro zimní uskladnění od května do června

Bulvy tuřínu s bílou dužinou nejsou tolik chutné a často dřevnatí, proto se využívají spíše jako krmivo pro hospodářská zvířata
Prohlédněte si další galerie
- Geniálně jednoduchý trik: Vyrobte si vánoční svíčky, které voní lépe než ty nejdražší z butiku
- Nejpodivnější fakta o české tradici Mikuláše a čerta: Co se opravdu děje, když necháte čerta vejít do domu
- Zahrady hynou po celé republice jen kvůli tomuto detailu: Voda ve správný den zachrání celý záhon
- Vaše Vánoce už nikdy nebudou stejné, jakmile vyzkoušíte tyto dekorace z bylinek
- Nejkrásnější vůně Vánoc: Domácí potpourri vydrží vonět týdny,pokud přidáte jednu ingredienci navíc



