
Nadzemní část tuřínu tvoří modrozelené listy, které jsou také jedlé, i když na první pohled nevypadají příliš přitažlivě

Tuřín se žlutou barvou dužiny je velmi chutný, křehký a nemá sklony k dřevnatění

Na kostky nebo na plátky nakrájený tuřín pečte samostatně nebo spolu s další kořenovou zeleninou a použijte jako přílohu k masu nebo přidejte čerstvý sýr a využijte jako teplý salát

Květenství tuřínu si snadno spletete s květenstvím řepky olejky

Pěstování tuřínu je poměrně snadné, dá se pěstovat z přímého výsevu i z předpěstované sadby. Pro přímý konzum se vysévá od března do dubna, pro zimní uskladnění od května do června

Bulvy tuřínu s bílou dužinou nejsou tolik chutné a často dřevnatí, proto se využívají spíše jako krmivo pro hospodářská zvířata
Prohlédněte si další galerie
- Úžasný trik ze suchých větví: Pár koleček dřeva a váš stromek bude vypadat jako z designového časopisu
- Vaše Vánoce už nikdy nebudou stejné, jakmile vyzkoušíte tyto dekorace z bylinek
- Jen dvě obyčejné věci… a vaše zahrada se změní k nepoznání
- Kouzelné vánoční ozdoby úplně zadarmo: Tajemství ukryté v kuchyňském šuplíku vás překvapí víc, než čekáte
- Nejkrásnější pokojová liána na světě: Kristova koruna pokvete jak divá, když uděláte tuhle jedinou věc



