
Nadzemní část tuřínu tvoří modrozelené listy, které jsou také jedlé, i když na první pohled nevypadají příliš přitažlivě

Tuřín se žlutou barvou dužiny je velmi chutný, křehký a nemá sklony k dřevnatění

Na kostky nebo na plátky nakrájený tuřín pečte samostatně nebo spolu s další kořenovou zeleninou a použijte jako přílohu k masu nebo přidejte čerstvý sýr a využijte jako teplý salát

Květenství tuřínu si snadno spletete s květenstvím řepky olejky

Pěstování tuřínu je poměrně snadné, dá se pěstovat z přímého výsevu i z předpěstované sadby. Pro přímý konzum se vysévá od března do dubna, pro zimní uskladnění od května do června

Bulvy tuřínu s bílou dužinou nejsou tolik chutné a často dřevnatí, proto se využívají spíše jako krmivo pro hospodářská zvířata
Prohlédněte si další galerie
- Nestíháte letos vyrobit dekorace na Dušičky? Stále můžete celou situaci zachránit a neutratit peníze za předražené věnce
- Luxusní doplněk cukroví i okrasa stromu: Ořechy s červeným jádrem jsou hitem letošních Vánoc
- Tenhle řízek miluje každý zahrádkář. Díky snadnému triku z jediné květiny udělá celou rozkvetlou zahradu
- Na túje rovnou zapomeňte: 5 nádherných keřů, které vám vytvoří živý plot snů, rostou rychle a ještě dají úrodu
- Největší chyba při zazimování rostlin na terase: Tahle jediná věc vám může zničit celou sbírku



