Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Nejchutnější odrůdy jablek, které rostou v Česku: trumfnou ty, co se k nám dováží ze zahraničí
      5. Galerie
      6. Top 5 nejoblíbenějších odrůd jablek

      Top 5 nejoblíbenějších odrůd jablek

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Golden delicious

      Zlatožluté jablíčko vyznačující se sladkou chutí s nádechem medu. Sklízí se koncem září a je mimořádně náchylné k otlakům a natlučení. Když s ním budete při sklizni zacházet opatrně, vydrží v chladném prostředí i několik měsíců.

      Foto: shutterstock
      Rubín

      Menší jablko s výrazně červenou a lesklou slupkou, které překvapí sladkou a šťavnatou chutí. Sklízí se na přelomu září a října a díky relativně velké odolnosti patří v řadě domácností mezi favority.

      Foto: shutterstock
      Šampion

      Zelenožluté jablko s červeným přelivem je větší než Rubín a chutná docela podobně. Vyznačuje se křehkou a sladkou dužinou, takže je skvělé pro pečení tradičních českých koláčů a dezertů. 

      Foto: shutterstock
      Jonagold

      Velké, žlutozelené jablko s nádherným červeným líčkem. Sladkokyselá chuť vám i v zimě připomene slunečné podzimní dny. Sklízí se koncem října a patří k mimořádně oblíbeným zástupcům jablečné říše.

      Foto: shutterstock
      Gala

      Křupavé a šťavnaté jablko, které se díky slaďoučké chuti hodí k přímé konzumaci. Vzhledově patří mezi zajímavější odrůdy, je to téměř klenot s červenými pruhy na zlatavém pozadí. Když plody sklidíte na přelomu srpna a září, v plné zralosti, vydrží v dobrých podmínkách sklepa až do jara.

      Foto: shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Hrůza v květináči: Tahle nenápadná potvora zabije vaše bramboříky během pár hodin
      • Úžasný fígl zahradníků: Nejjednodušší trik, díky kterému bude orchidej kvést jako nikdy předtím
      • Nejkrásnější vánoční výzdoba hrobů: Úžasný trik, jak mít výzdobu hrobu hotovou za pár minut a skoro zadarmo
      • Neuvěříte, co dokáže malý stromek v květináči! Promění váš byt na vánoční ráj během minut
      • Neuvěříte, co umí: Tohle „přerostlé bramboro-kvítko“ se stalo nejžhavější hvězdou moderních bytů

      Nejnovější články

      Jen dvě obyčejné věci… a vaše zahrada se změní k nepoznání
      Thumbnail
      Zachraňte vánoční hvězdu během pár minut: Překvapivé chyby, které dělá doma 90 % lidí
      Náhled
      Nejlepší trik floristů: Díky jednoduchému fíglu dekorace nezvadnou, nevyschnou a budou vonět až do ledna
      Thumbnail
      Díky Betlémskému světlu jsme málem vyhořeli! Tento trik může zachránit i váš byt
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Domácí přírodní hnojivo pro kyselomilné rostliny: Banány a bílý ocet v praxi
      • Správné podmínky pro vánoční hvězdu: Teplo, světlo a zálivka bez chyb
      • Jak prodloužit životnost vánočních dekorací: Osvědčené tipy floristů
      • Betlémské světlo jako symbol Vánoc: Praktické tipy pro domácí použití
      • Vánoční inspirace pro zahradu: Světla, přírodní materiály a drobnosti, které fungují
      • Voňavý vánoční svícen z košíku: Skořice, šišky a větvičky stříbrného smrku
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jaké cukroví se peče na poslední chvíli? Na výběr máte stále dostatek možností
      • Kvíz: Vyznáte se v luxusních módních doplňcích? Šperky, brýle a kabelky, které se staly ikonami
      • Levné i luxusní sady s dekorativní kosmetikou pro dámy 50+: Vybrat můžete sety s očními stíny, řasenkou i rtěnkou
      • Kvíz: Co byste řekli na Vánoce bez kapra a stromečku? Otestujte se, jak se vyznáte ve světových tradicích
      • Tajemství nejlepší cukrářky: Iveta Fabešová by světové špičce servírovala pistáciový dort. Cukrařině je ale třeba obětovat veškerý čas
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání