Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Nejchutnější odrůdy jablek, které rostou v Česku: trumfnou ty, co se k nám dováží ze zahraničí
      5. Galerie
      6. Top 5 nejoblíbenějších odrůd jablek
      Top 5 nejoblíbenějších odrůd jablek
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Zlatožluté jablíčko vyznačující se sladkou chutí s nádechem medu. Sklízí se koncem září a je mimořádně náchylné k otlakům a natlučení. Když s ním budete při sklizni zacházet opatrně, vydrží v chladném prostředí i několik měsíců.

      Foto: shutterstock

      Menší jablko s výrazně červenou a lesklou slupkou, které překvapí sladkou a šťavnatou chutí. Sklízí se na přelomu září a října a díky relativně velké odolnosti patří v řadě domácností mezi favority.

      Foto: shutterstock

      Zelenožluté jablko s červeným přelivem je větší než Rubín a chutná docela podobně. Vyznačuje se křehkou a sladkou dužinou, takže je skvělé pro pečení tradičních českých koláčů a dezertů. 

      Foto: shutterstock

      Velké, žlutozelené jablko s nádherným červeným líčkem. Sladkokyselá chuť vám i v zimě připomene slunečné podzimní dny. Sklízí se koncem října a patří k mimořádně oblíbeným zástupcům jablečné říše.

      Foto: shutterstock

      Křupavé a šťavnaté jablko, které se díky slaďoučké chuti hodí k přímé konzumaci. Vzhledově patří mezi zajímavější odrůdy, je to téměř klenot s červenými pruhy na zlatavém pozadí. Když plody sklidíte na přelomu srpna a září, v plné zralosti, vydrží v dobrých podmínkách sklepa až do jara.

      Foto: shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Tajný recept zahradníků: Zazimujte zahradu tak, že vám na jaře pokvete i trávník
      • Zahrada jako z pohádky i koncem října? Tyto krásky si prvních mrazíků nevšímají
      • Nejlevnější cesta ke krásné zahradě: Proč je pěstování v nádobách lepší než ve volné půdě
      • Změna letního času: Od zítřka bude tma o hodinu dříve. S romanticky osvětlenou zahradou budete zimní čas milovat
      • Nepřežije jen tak každý: Jak proměnit suchý vřes z obchodu v květinovou královnu vašeho domu

      Nejnovější články

      Moje první pokojová rostlina nepřežila ani měsíc. Až později jsem pochopila, že největší chyba nebyla v zalévání
      Náhled
      Tajný trik zahradníků: Prázdné záhony vás připravují o úrodu i živiny. Řešení je přitom geniálně jednoduché
      Thumbnail
      Nejkrásnější dokonale zelený balkon: Tuhle pětici rostlin zvládne i úplný začátečník
      Thumbnail
      Z obyčejných květináčů dokonalá zimní ozdoba: Tohle ptačí krmítko zvládne vyrobit úplně každý
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Pokojové rostliny a jejich potřeby: Světlo, voda a péče krok za krokem
      • Prázdné záhony po sklizni nepomáhají půdě. Zelené hnojení ji přirozeně oživí
      • Truhlíky, které zůstanou krásné i v zimě: Kombinujte túje, břečťan a tlustonitník
      • Vyrobte si ptačí krmítko svépomocí: Využijte staré květináče a podmisky
      • Co prozradí jméno květiny: Lekce z mytologie, kultury a přírody
      • Nejčastější chyby při pěstování vánoční hvězdy: Mnoho vody a velké horko jí neprospívají
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Vyzkoušeli jsme dršťkovou polévku za 59 Kč, kterou si pochvaloval i Pohlreich: V Ano, šéfe! získala restaurace dvě hvězdy
      • Proč jsou Dánové nejšťastnější? Odhalujeme jejich tajný recept na domov plný pohody, který si zamilujete
      • Samozvaný mesiáš Roch Thériault: Roky týral své ovečky uprostřed divočiny. Zastavila ho až odvaha jedné z nich
      • Dušičky a Samhain: Jak využít energii svátku zemřelých a mysterium smrti k práci s rodovou linií
      • Kvíz o obilovinách: Víte, které jsou bezlepkové, a které jsou jen „pseudo“? 9 otázek, které odhalí, jak znáte rýži, ječmen a amarant
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání