Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Jak se pěstuje dýně hokaido: tipy od zkušených pěstitelů na bohatou úrodu. Připravte si z nich dobrotu od naší redaktorky
      5. Galerie
      6. Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu

      Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      dýně

      Dýně zespoda lehce seřízněte, aby pevně stály, a také jim seřízněte horní části i se stopkami, které využijete jako víčka na dýně. Neodstraňujte z víček stopky, usnadní vám manipulaci s dýněmi, až budou horké a mastné. Dýně vydlabejte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Dýně postavte i s víčky do pekáče, vyloženého pečicím papírem. Olivovým olejem potřete celé dýně, zvenku i zevnitř. Nezapomeňte ani na víčka, také je potřete ze všech stran

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Vnitřní části dýní posypte kořením na zapečenou zeleninu, a ještě trochu posolte. Dýně dejte na 20 minut zapéct do trouby, vyhřáté na 200 °C.

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Zatím co se dýně budou péct, připravte si masovou náplň do dýní. Žampiony a cibuli očistěte, nakrájejte na menší kousky a vsypte na pánev s trochou oleje. Orestujte, až začnou žampiony pěkně vonět.

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Přidejte mleté maso, promíchejte s cibulí a žampiony, osolte a opepřete. Můžete přidat i stejné koření, jakým jste posypali dýně

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Nakonec přidejte nastrouhanou cuketku a ještě asi 5 minut poduste

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Z trouby vyndejte dýně, víčka odložte na talíř a větší spodní části ještě asi na 10 minut do trouby vraťte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Upečené dýně naplňte připraveným mletým masem se žampiony a cuketou, na maso položte plátky sýra, zaklopte dýňovým víčkem a dejte na 10 minut ještě zapéct

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Plněnou dýni podávejte s pečenými bramborami. Dobrou chuť!

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Prohlédněte si další galerie

      • Vypadá jako luxusní pokojovka. Ve skutečnosti doma pomalu umírá
      • Největším zimním zabijákem zahrad je posypová sůl: Tyhle rostliny ji ale naopak doslova zbožňují
      • Tenhle keř celý rok ignorujete. Po shození listů se mění v nejkrásnější vánoční dekoraci
      • Nejlevnější superpotravina vůbec: Roste sama a sklízíte ji za pár dnů. V zimě vás nakopne rychleji než vitamíny
      • Úžasný trik přírody: Zapomenete ho zalévat, a přesto vás odmění. V zimě vypadá jako vánoční dekorace

      Nejnovější články

      Odhalte tajemství vrtulové rostliny: Jeden list dokáže přivolat štěstí a peníze
      Náhled
      Bez ní Vánoce nefungují! Květina, která mění atmosféru celých svátků
      Thumbnail
      Varování odborníků: Vánoční koření, které máte doma, může zatěžovat játra
      Thumbnail
      Osobnosti Vánoc: Tenhle muž napsal nejslavnější české Vánoce. Příběh, který vás dožene k slzám
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Denní horoskopy
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám? | Vánoční svícen na hrob | Košíčky na vánoční stromeček | Vánoční skřítci | Zimní výzdoba oken
      • Články Naše krásná zahrada
      • Vrtulová rostlina: Sukulent, který zvládne téměř všechno
      • Poinsettia je pravá hvězda Vánoc: Tradice, barvy a správná péče
      • Vánoční koření pod lupou: Rozdíl mezi pravou skořicí a levnou náhražkou
      • České Vánoce podle Ryby: Učitel, nepohodlný idealista a skladatel, jehož dílo přežilo i tragický osud
      • Tip na vánoční výlet: Muzeum lidových staveb v Kouřimi přibližuje staročeské Vánoce
      • Přírodní a elegantní balení dárků: Jednoduché nápady, které vypadají luxusně
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Recepty z českých pohádek: Co takhle sekyrkovou polévku podle Honza málem králem?
      • Kvíz: Od Twiggy po novodobé královny Instagramu: Jak dobře znáte ikony krásy?
      • Vánoční večírková etiketa v praxi: Vaše gesta i způsob držení skleničky o vás prozradí mnohé
      • Poslední novoluní roku 2025: Čas na tiché bilancování i odvážné nové starty. Astrolog poradí, co si přát
      • Tradiční staročeský recept na vánoční klasiku: Houbový kuba vrací na stůl chuť poctivých českých Vánoc
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání