- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Jak se pěstuje dýně hokaido: tipy od zkušených pěstitelů na bohatou úrodu. Připravte si z nich dobrotu od naší redaktorky
- Galerie
- Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu

Dýně zespoda lehce seřízněte, aby pevně stály, a také jim seřízněte horní části i se stopkami, které využijete jako víčka na dýně. Neodstraňujte z víček stopky, usnadní vám manipulaci s dýněmi, až budou horké a mastné. Dýně vydlabejte

Dýně postavte i s víčky do pekáče, vyloženého pečicím papírem. Olivovým olejem potřete celé dýně, zvenku i zevnitř. Nezapomeňte ani na víčka, také je potřete ze všech stran

Vnitřní části dýní posypte kořením na zapečenou zeleninu, a ještě trochu posolte. Dýně dejte na 20 minut zapéct do trouby, vyhřáté na 200 °C.

Zatím co se dýně budou péct, připravte si masovou náplň do dýní. Žampiony a cibuli očistěte, nakrájejte na menší kousky a vsypte na pánev s trochou oleje. Orestujte, až začnou žampiony pěkně vonět.

Přidejte mleté maso, promíchejte s cibulí a žampiony, osolte a opepřete. Můžete přidat i stejné koření, jakým jste posypali dýně

Nakonec přidejte nastrouhanou cuketku a ještě asi 5 minut poduste

Z trouby vyndejte dýně, víčka odložte na talíř a větší spodní části ještě asi na 10 minut do trouby vraťte

Upečené dýně naplňte připraveným mletým masem se žampiony a cuketou, na maso položte plátky sýra, zaklopte dýňovým víčkem a dejte na 10 minut ještě zapéct

Plněnou dýni podávejte s pečenými bramborami. Dobrou chuť!
Prohlédněte si další galerie
- Nejkrásnější dokonale zelený balkon: Tuhle pětici rostlin zvládne i úplný začátečník
- Zahradníci prozradili, čím si ničíme skalku při zazimování. Přitom stačí změnit jedinou věc
- Když mráz kouzlí s chutí: Plody, které po přemrznutí chutnají lépe než čokoláda
- Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
- Tahle chyba ničí okrasné traviny každou zimu! Jediný trik je zachrání



