Skip to main content

Main navigation

  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu

      Breadcrumb

      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Jak se pěstuje dýně hokaido: tipy od zkušených pěstitelů na bohatou úrodu. Připravte si z nich dobrotu od naší redaktorky
      5. Galerie
      6. Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu
      Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Dýně zespoda lehce seřízněte, aby pevně stály, a také jim seřízněte horní části i se stopkami, které využijete jako víčka na dýně. Neodstraňujte z víček stopky, usnadní vám manipulaci s dýněmi, až budou horké a mastné. Dýně vydlabejte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Dýně postavte i s víčky do pekáče, vyloženého pečicím papírem. Olivovým olejem potřete celé dýně, zvenku i zevnitř. Nezapomeňte ani na víčka, také je potřete ze všech stran

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Vnitřní části dýní posypte kořením na zapečenou zeleninu, a ještě trochu posolte. Dýně dejte na 20 minut zapéct do trouby, vyhřáté na 200 °C.

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Zatím co se dýně budou péct, připravte si masovou náplň do dýní. Žampiony a cibuli očistěte, nakrájejte na menší kousky a vsypte na pánev s trochou oleje. Orestujte, až začnou žampiony pěkně vonět.

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Přidejte mleté maso, promíchejte s cibulí a žampiony, osolte a opepřete. Můžete přidat i stejné koření, jakým jste posypali dýně

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Nakonec přidejte nastrouhanou cuketku a ještě asi 5 minut poduste

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Z trouby vyndejte dýně, víčka odložte na talíř a větší spodní části ještě asi na 10 minut do trouby vraťte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Upečené dýně naplňte připraveným mletým masem se žampiony a cuketou, na maso položte plátky sýra, zaklopte dýňovým víčkem a dejte na 10 minut ještě zapéct

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Plněnou dýni podávejte s pečenými bramborami. Dobrou chuť!

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Prohlédněte si další galerie

      • Tavolník břízolistý: Opadavý keř vykvétá záplavou bílých květů, na podzim se barví do purpurových odstínů
      • Buxusy můžete nahradit těmito keři: Jeden z nich je naprostá novinka, která vás ohromí
      • Agastache mexická: Nádherná letnička dlouho kvete a má silně aromatické listy. Připravte si z nich letní limonádu
      • Vysejte si letní saláty: Zvolte druhy a odrůdy, kterým nevadí dlouhé dny a vyšší teploty
      • Stříbrný déšť: Méně známá letnička, která zaujme nejen svojí barvou. Tato rostlina může nahradit i trávník
      logo Naše krásná zahrada

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Apetit piknik 2025
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření
      • Články Naše krásná zahrada
      • Česnek černý: Půvabnou cibulovinu můžete pěstovat v prérijních typech záhonů. Odolná trvalka výborně snáší sucho
      • Hnojení rostlin: Kompletní průvodce pro bohatou úrodu i krásné květy
      • Jak poznat, jak velkou má rostlina žízeň? Aby ze zálivky nebyla záplava, připomeňte si 8 bodů správného zalévání
      • Trvalkový záhon okrasný listem: I bez květů můžete vytvořit dechberoucí kompozici v zahradě
      • Tavolník břízolistý: Opadavý keř vykvétá záplavou bílých květů, na podzim se barví do purpurových odstínů
      • Hortenzie okrasné listem: Tři nejkrásnější druhy, které vás okouzlí svými listy
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Bolo de bolacha: Rychlý nepečený sušenkový dezert z Portugalska vás oslní vůní kávy a zvládne jej připravit i začátečník
      • Nábytkem od popelnic vybavila starý domek: Dnes je její bydlení hitem internetu
      • Praktické kosmetické miniatury na letní dovolenou: Nevzdávejte se oblíbených produktů a sáhněte po jejich zmenšenině
      • Nacistický lékař Johann Kremer: V Osvětimi likvidoval 1600 lidí denně. O hrůzách v koncentračním táboře si vedl deník, který se dochoval
      • Kvíz: Vyznáte se ve vepřovém mase? Otestujte své znalosti
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání