Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Jak se pěstuje dýně hokaido: tipy od zkušených pěstitelů na bohatou úrodu. Připravte si z nich dobrotu od naší redaktorky
      5. Galerie
      6. Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu
      Připravte si plněnou a zapečenou dýni podle našeho receptu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Dýně zespoda lehce seřízněte, aby pevně stály, a také jim seřízněte horní části i se stopkami, které využijete jako víčka na dýně. Neodstraňujte z víček stopky, usnadní vám manipulaci s dýněmi, až budou horké a mastné. Dýně vydlabejte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Dýně postavte i s víčky do pekáče, vyloženého pečicím papírem. Olivovým olejem potřete celé dýně, zvenku i zevnitř. Nezapomeňte ani na víčka, také je potřete ze všech stran

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Vnitřní části dýní posypte kořením na zapečenou zeleninu, a ještě trochu posolte. Dýně dejte na 20 minut zapéct do trouby, vyhřáté na 200 °C.

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Zatím co se dýně budou péct, připravte si masovou náplň do dýní. Žampiony a cibuli očistěte, nakrájejte na menší kousky a vsypte na pánev s trochou oleje. Orestujte, až začnou žampiony pěkně vonět.

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Přidejte mleté maso, promíchejte s cibulí a žampiony, osolte a opepřete. Můžete přidat i stejné koření, jakým jste posypali dýně

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Nakonec přidejte nastrouhanou cuketku a ještě asi 5 minut poduste

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Z trouby vyndejte dýně, víčka odložte na talíř a větší spodní části ještě asi na 10 minut do trouby vraťte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Upečené dýně naplňte připraveným mletým masem se žampiony a cuketou, na maso položte plátky sýra, zaklopte dýňovým víčkem a dejte na 10 minut ještě zapéct

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Plněnou dýni podávejte s pečenými bramborami. Dobrou chuť!

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Prohlédněte si další galerie

      • Osm nejlepších trvalek na lemování záhonů a cest: Objevte druhy, díky nimž zahrada získá šmrnc
      • Fuchsie jako z pohádky: Stačí správná péče před zimou a rozkvetou ještě víc
      • Potřebujete prořezat ořešák? Pro jeho řez musíte dodržet jasně daný termín, jinak o něj můžete přijít
      • Okouzlující hortenzie, kterou zná jen hrstka zahradníků: Sargentova dodá zahradě tajemný půvab
      • Měsíční jahody jsou hitem zahrad: Vysejte nyní a voňavé plody budete sklízet celé příští léto
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Chyby při zalévání rajčat a paprik vás mohou připravit o poslední úrodu
      • Komáři se jim vyhnou obloukem: 5 rostlin, které bezpečně ochrání váš balkon i ložnici
      • Zavařte si léto do sklenice: Nejlepší recept na pečený čaj, co voní Vánocemi
      • Čmelák na zahradě není samozřejmost – prověřte své znalosti v kvízu
      • Nejkrásnější zahradní orchidej? Střevíčník pantoflíček umí být opravdová hvězda
      • Fuchsie jako z pohádky: Stačí správná péče před zimou a rozkvetou ještě víc
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak na perfektní rajskou omáčku: Na českou klasiku využijete i čerstvá rajčata, chuť vylepšíte máslem a červeným vínem
      • Hygge podzim 2025: Podzimní kolekce, které vám obrátí domov naruby
      • Šmrncovní styling pro šedesátnice: Černo-bílá kombinace culottes kalhot a trendy saka vás omladí
      • Kvíz: Brzy začíná škola. Je načase si osvěžit pravidla etikety. Jak byste v ní obstáli?
      • Cuketa nasladko! Vyzkoušejte nejlepší cuketové dezerty.
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání