Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Dekorace
      4. Zabalte letos vánoční dárky v krásném přírodním stylu: využít k tomu můžete materiál ze zahrady, lesa i kuchyně 
      5. Galerie
      6. Ozdobte vánoční dárky přírodními materiály ze zahrady

      Ozdobte vánoční dárky přírodními materiály ze zahrady

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Vánoční dárek balený v přírodním stylu

      K dekorování dárků v přírodním stylu můžete využít skoro jakýkoli materiál, který najdete na zahradě nebo v lese. Doplnit ho mohou třeba křížaly.

      Foto: Shutterstock
      Vánoční dárky zabalené v přírodním a domáckém stylu

      Prostou zeleň větévek na dárcích pěkně podtrhnete červenou barvou na stužkách a provázcích. 

      Foto: Shutterstock
      Dárek ozdobený vylisovanou rostlinou

      Jemně působí dekorace vánočního dárku vylisovanou nebo usušenou rostlinou.

      Foto: Shutterstock
      Dekorace na vánočním dárku

      K ozdobení dárku postačí i vánoční motiv vystřižený z kartonu, který barevně doplní větvička s jehličím, barevné plody nebo dřevěné korálky.

      Foto: Shutterstock
      Vánočně ozdobený dárek

      Bez větviček jehličnanů se při vánočním balení dárků neobejdete.

      Foto: Shutterstock
      Vánoční dárek ozdobený sušenými plátky citrusu

      Z prostředí kuchyně pochází citrusová dekorace: pomeranč nakrájejte na plátky, usušte v sušičce ovoce a můžete zdobit.

      Foto: Shutterstock
      Vánočně zabalený dárek

      Praktickým materiálem k ozdobení vánočních dárků jsou i šišky. Lidé je často barví, ale nejlépe vypadají ve své přirozené podobě.

      Foto: Shutterstock
      Balení dárku metodou furoshiki

      Balení dárku metodou furoshiki, tj. do čtvercového šátku, pochází z Japonska. Důležitý je dekorativní uzel.

      Foto: Shutterstock
      Vánočně ozdobený dárek

      Ke zdobení dárků se používají i svitky skořicové kůry, které pod stromečkem vykouzlí vánoční aroma.

      Foto: Shutterstock
      Vánoční dárek se jmenovkou

      Na závěr na ozdobený vánoční dárek nezapomeňte přivázat cedulku se jménem.

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Úžasná proměna: Z obyčejného truhlíku vznikne minizahrádka, která kvete i v mrazu
      • Nejlevnější cesta ke krásné zahradě: Proč je pěstování v nádobách lepší než ve volné půdě
      • Kouzelná výzdoba z přírody, která strčí do kapsy i drahé dekorace z obchodu
      • Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
      • Trik našich dědů, na který se zapomnělo: Jediná věc, která ochrání vaše stromy před mrazem i škůdci

      Nejnovější články

      Tyhle plody nejsou jen dekorace — vaše unavené nohy vám poděkují
      Náhled
      Úžasný trik: Jak ze zahradního odpadu vytvořit věnec, který všichni budou závidět
      Thumbnail
      Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám? 4 účinné postřiky z toho, co najdete v kuchyni
      Náhled
      Nejkrásnější růže bez plísní: Zahrádkáři přísahají na recept, který funguje lépe než drahé postřiky
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Využití kaštanů v domácnosti: Domácí masti, prací gel i dekorace
      • Z ostříhaných prutů k podzimní kráse: Přísavník poslouží jako dokonalý základ na věnec
      • Domácí postřik proti škůdcům pokojových rostlin zvládnete vyrobit z vody, mýdla nebo česneku
      • Nejčastější choroby růží: Jak bojovat proti padlí, černé skvrnitosti i rzi. Prevence je základ
      • Ovocné stromy v zimě: Základem je nátěr kmenů i ochrana kořenů a větví
      • Nejkrásnější zimní truhlík v ulici: Libavka, trvalka, která rozzáří okna i balkon
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Pečeme s Kamilou: Svatomartinské rohlíčky s marmeládou a ořechovou nádivkou krásně voní, obalené v cukru chutnají božsky
      • Bydlení snů: Podívejte se do světlého bytu s růžovou koupelnou a kouzelnou cihlovou stěnou
      • Rozzařte své rty v barvách podzimu: Našli jsme pečující i zvětšující lesky od 35 Kč
      • Kvíz: Legendární sitcom Jak jsem poznal vaši matku slaví 20 let. Jak dobře ho znáte?
      • Kuře beze zbytku! Jak z jednoho oběda udělat tři večeře: Od porcování po vývar a 7 tipů, jak zužitkovat zbytky pečeného masa
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání