
Ředkvičky jsou časně jarní zeleninou, která skvěle zpestří zeleninové saláty, chléb s pomazánkou nebo obložený talíř.

Výsev ředkviček můžete provádět na etapy. Když je vysejete každých 14 dní, zajistíte si téměř celoroční sklizeň.

Jakmile ředkvičky vzejdou a vykouknou nad zem, je důležité je vyjednotit. Při příliš hustém výsevu mají tendence se vytahovat a netvoří bulvy.

Aby byly ředkvičky chuťově perfektní, pohlídejte si zálivku. Tento druh zeleniny vyžaduje pravidelný přísun vody, jinak ztrácí svou křehkost.

Tápete, kdy jsou ředkvičky zralé? Můžete se podívat na obal sáčku se semínky, kde byste měli najít popis odrůdy, kterou pěstujete, včetně popisu velikosti bulviček. Dobrou zprávou ale je, že ředkvičky můžete sklízet už od fáze lístků.
Prohlédněte si další galerie
- Neuvěříte, co pomáhá víc než drahé přípravky: Tajná zbraň proti chorobám rostlin z vaší zahrady
 - Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
 - Kouzelná výzdoba z přírody, která strčí do kapsy i drahé dekorace z obchodu
 - Tahle chyba ničí okrasné traviny každou zimu! Jediný trik je zachrání
 - Z obyčejných květináčů dokonalá zimní ozdoba: Tohle ptačí krmítko zvládne vyrobit úplně každý
 



