
Ředkvičky jsou časně jarní zeleninou, která skvěle zpestří zeleninové saláty, chléb s pomazánkou nebo obložený talíř.

Výsev ředkviček můžete provádět na etapy. Když je vysejete každých 14 dní, zajistíte si téměř celoroční sklizeň.

Jakmile ředkvičky vzejdou a vykouknou nad zem, je důležité je vyjednotit. Při příliš hustém výsevu mají tendence se vytahovat a netvoří bulvy.

Aby byly ředkvičky chuťově perfektní, pohlídejte si zálivku. Tento druh zeleniny vyžaduje pravidelný přísun vody, jinak ztrácí svou křehkost.

Tápete, kdy jsou ředkvičky zralé? Můžete se podívat na obal sáčku se semínky, kde byste měli najít popis odrůdy, kterou pěstujete, včetně popisu velikosti bulviček. Dobrou zprávou ale je, že ředkvičky můžete sklízet už od fáze lístků.
Prohlédněte si další galerie
- Zahrady hynou po celé republice jen kvůli tomuto detailu: Voda ve správný den zachrání celý záhon
- Nejkrásnější vůně Vánoc: Domácí potpourri vydrží vonět týdny,pokud přidáte jednu ingredienci navíc
- Kouzelné vánoční ozdoby úplně zadarmo: Tajemství ukryté v kuchyňském šuplíku vás překvapí víc, než čekáte
- Nejkrásnější pokojová liána na světě: Kristova koruna pokvete jak divá, když uděláte tuhle jedinou věc
- Televizi už potřebovat nebudete: Stačí jedno ptačí krmítko a zahrada se promění v živou pohádku



