Breadcrumb

Ředkvičky jsou časně jarní zeleninou, která skvěle zpestří zeleninové saláty, chléb s pomazánkou nebo obložený talíř.

Výsev ředkviček můžete provádět na etapy. Když je vysejete každých 14 dní, zajistíte si téměř celoroční sklizeň.

Jakmile ředkvičky vzejdou a vykouknou nad zem, je důležité je vyjednotit. Při příliš hustém výsevu mají tendence se vytahovat a netvoří bulvy.

Aby byly ředkvičky chuťově perfektní, pohlídejte si zálivku. Tento druh zeleniny vyžaduje pravidelný přísun vody, jinak ztrácí svou křehkost.

Tápete, kdy jsou ředkvičky zralé? Můžete se podívat na obal sáčku se semínky, kde byste měli najít popis odrůdy, kterou pěstujete, včetně popisu velikosti bulviček. Dobrou zprávou ale je, že ředkvičky můžete sklízet už od fáze lístků.
Prohlédněte si další galerie
- Buxusy můžete nahradit těmito keři: Jeden z nich je naprostá novinka, která vás ohromí
- Hortenzie okrasné listem: Tři nejkrásnější druhy, které vás okouzlí svými listy
- Dřeviny vhodné do nádob: Vybrali jsme deset druhů, které vám udělají radost i na balkoně
- Stříbrný déšť: Méně známá letnička, která zaujme nejen svojí barvou. Tato rostlina může nahradit i trávník
- Vysaďte si do zahrady trvalky s nejkrásnější vůní. Pěstujte floxy, meduňku i zatím jen málo známou agastache