- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Nejroztomilejší vánoční hit roku: Skřítci z šišek válcují sociální sítě. Zkuste je také, výsledek je neuvěřitelný
- Květinářství nechť odpustí: Tenhle doma vyrobený svícen na hrob vypadá lépe než jejich nejdražší aranže
- Máte doma více tmy než světla? Tyhle pokojovky ji doslova žerou a budou v ní růst jako šílené
- Nejlevnější vánoční ozdoba roku: Košíčky z krabiček od vajec vypadají na stromečku luxusně
- Tyto pokojové rostliny nezabijete, ani kdybyste se o to pokusili. Druhá v pořadí je totální legenda



