Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Černý bez: Nejobyčejnější keř naší přírody využijete hned dvakrát. Vyzkoušeli jsme 3 recepty z bezových květů
- Griselinie: Stálezelený keř, který skoro nikdo nezná. Buďte mezi prvními, kdo si ji na zahradu vysadí
- Petúnie jsou křehké balkonové rostliny. Těchto pět věcí jim vážně nedělejte
- Trvalkový záhon okrasný listem: I bez květů můžete vytvořit dechberoucí kompozici v zahradě
- Vysejte si letní saláty: Zvolte druhy a odrůdy, kterým nevadí dlouhé dny a vyšší teploty