- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí
- Zapomeňte na dýně: Tohle kouzlo z obvazů ovládlo Halloween – levné, snadné a naprosto úžasné
- Zeptala se mě, jestli chci opičí ocásek, a pak mi nabídla řízek! Tento převislý kaktus kvete 3x do roka
- Z obyčejných květináčů dokonalá zimní ozdoba: Tohle ptačí krmítko zvládne vyrobit úplně každý
- Nejkrásnější dokonale zelený balkon: Tuhle pětici rostlin zvládne i úplný začátečník



