- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Tahle prastará pryskyřice provoní svátky líp než svíčky: Magická vůně, kterou používali faraoni, mění české Vánoce
- Které ryby jsou o Vánocích chutnější než kapr? Jedna je naprostá lahůdka, má minimum kostí a chutná božsky
- Nejkrásnější pokojová liána na světě: Kristova koruna pokvete jak divá, když uděláte tuhle jedinou věc
- Nejkrásnější vůně Vánoc: Domácí potpourri vydrží vonět týdny,pokud přidáte jednu ingredienci navíc
- Kouzelné vánoční ozdoby úplně zadarmo: Tajemství ukryté v kuchyňském šuplíku vás překvapí víc, než čekáte



