- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Město Cheb odhaluje tajemství, které rozsvítí ulice: Zimní truhlíky vítězí nad mrazem. Odhalte jejich tajné ingredience
- Květináčový efekt zničí i ten nejkrásnější javor: Chyba, kterou dělá při výsadbě stromů 9 z 10 lidí
- Co dokážou obyčejné šišky: Tímto jednoduchým trikem vznikne luxusní hvězda snů
- Neuvěříte, co všechno dokáže pár dubových listů: Vánoční dekorace, která trumfne i jehličí
- Senzace podzimu: Kvete, když všechno ostatní umírá. A přitom tuto rostlinu skoro nikdo nepěstuje



