Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Téměř neznámé okrasné dřeviny patří mezi absolutní špičku: Vysaďte si vítečník, sazaník nebo blahokeř
- Zaječí ocásek neboli sametovka: Jednoletá okrasná travina vynikne na skalce i v sušených kyticích
- Vadí vám doma kouř z cigaret? Těchto pět pokojových rostlin vás tohoto problému efektivně zbaví
- Ambroň připomíná javor, ale je mnohem krásnější: Tohle jsou její tři nejoblíbenější kultivary
- Víme, proč rýmovníku žloutnou a vadnou listy: Dopřejte mu to, co potřebuje, a bude vám dělat radost řadu let