- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Bez tohoto tropického stromu by Vánoce chutnaly úplně jinak. A většina lidí netuší proč
- Chomoutovka vás přenese do exotiky. Dechberoucí orchidej vás omámí svou vůní i vzhledem
- Pozor na vánoční nákupy! Překvapivá otevírací doba obchodů na Štědrý den vás může zaskočit
- Snědli jsme ji… a za pár let máme doma palmu! Tenhle trik zná jen málokdo
- Odborníci mají jasno: Mechy a lišejníky vás mohou připravit o úrodu. Jak se jich zbavit jednou provždy



