- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Cukráři i designéři se shodují: Bez nejkrásnější vánoční hvězdičky nebudou vaše recepty a dekorace nikdy dokonalé
- Úžasně jednoduchý trik pro zimní zahradu: Takhle zazimujete trvalky během pár minut a na jaře budou růst jako šílené
- Největší hrozba zimní zahrady: Jmelí vám může zničit úrodu během jediné sezony
- Nejkrásnější zimní květina? Azalka vás ohromí! Kvete až 2 měsíce, když uděláte jednu zásadní věc
- Neuvěříte, z čeho vznikne nádherný adventní věnec bez jehličí. Trik, který znají jen šikovní dekoratéři



