- Úvodní stránka
- Praxe
- Hřebíček se používá po tisíciletí: Mějte ho vždy doma, je to zdravotní zázrak. Zjistěte, jak poznat jeho kvalitu
- Galerie
- Hřebíček patří mezi klenoty mezi kořením

Nenechte se mýlit, hřebíček, jak jej známe, nejsou plody. Jsou to totiž poupata květů, sbíraných na hřebíčkových plantážích ze stromu hřebíčkovec kořenný

Poupata prochází procesem třídění a sušení. Lodě pak odváží toto exotické koření na další zpracování a k prodejcům

Kvalita hřebíčku se pozná podle hnědé barvy. Příliš tmavá až černá svědčí o tom, že hřebíček je starý s malým obsahem silic. Tvarově by hřebíček neměl být polámaný a měl by mít příjemnou vůni

Čerstvě sklizená poupata hřebíčku

Hřebíček roste na stromě hřebíčkovci kořenného původem z ostrovů Moluckých
Prohlédněte si další galerie
- Tvrdí, že jim změnila život. Tahle pokojová rostlina je magnetem na úspěch
- Vánoční kouzlo z lesa: Z obyčejných větví vytvoříte jednoduchou výzdobu, která je zadarmo a vypadá luxusně
- Nejdojemnější vánoční dárek pro prarodiče: Tvrdí, že nic nepotřebují, ale tenhle vánoční dárek jim vykouzlí úsměv na tváři
- Překvapivé vánoční tradice českého venkova: Vánoce, jaké dnešní děti vůbec neznají. Tady se vrátíte o 100 let zpátky
- Mrzne, sněží, půda je tvrdá. Zahrádkáři ji sklízí i pod sněhem a chutná lépe než v létě



