Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Nejlepší rada z dob, kdy se neplýtvalo: Domácí křen z vaší zahrady chutná k pečenému kolenu 10x lépe
      5. Galerie
      6. GALERIE: Zapomeňte na kupovaný! Domácí křen z vaší zahrady k pečenému kolenu chutná desetkrát líp
      GALERIE: Zapomeňte na kupovaný! Domácí křen z vaší zahrady k pečenému kolenu chutná desetkrát líp
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Strouhání křenu je pro oči malé peklo, slzy tečou proudem. Výsledek ale stojí za to. Čerstvý křen dodá jídlu jedinečný štiplavý říz, který nic nenahradí.

      Foto: Shutterstock

      Křen je tvrdohlavý, ale cenný člen zahradní komunity. Poskytuje ostrou chuť i léčivé účinky. Podporuje imunitu, trávení a přitom přináší zahradě život a pestrost.

      Foto: Shutterstock

      Křen lze využít v kuchyni všestranně. Od klasické křenové omáčky, přes kombinace s jablky až po dochucení utopenců. Skvělou alternativou je také domácí „wasabi“, které sice není pravé, ale stále skvěle nakopne chuťové buňky.

      Foto: Shutterstock

      Nejlepší čas na sklizeň křenu je na podzim po prvních mrazících, kdy je kořen nejšťavnatější a nejsilnější. Druhá šance přichází na jaře, ještě než začnou rašit nové listy.

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Nejjednodušší trik, jak uchovat dýně hokaido co nejdéle – a z nich připravit gastronomický zázrak
      • Podzimní korále z rubínů: Po mrazu chutnají lépe než borůvky. Pěstování zvládnete i bez rašeliniště
      • Zahradníci to tajili celé roky! Stačí 1 trik při výsadbě pivoněk a pokvetou vám až do důchodu
      • Tuhle chybu dělá při skladování zeleniny skoro každý: Mrkev a petržel vám kvůli ní nevydrží ani do Vánoc
      • Největší chyby při skladování ořechů: Tohle dělá 90 % lidí špatně. A jádra pak končí v koši

      Nejnovější články

      Podzimní korále z rubínů: Po mrazu chutnají lépe než borůvky. Pěstování zvládnete i bez rašeliniště
      Thumbnail
      Nejlepší rada z dob, kdy se neplýtvalo: Domácí křen z vaší zahrady chutná k pečenému kolenu 10x lépe
      Náhled
      Tuhle chybu dělá při skladování zeleniny skoro každý: Mrkev a petržel vám kvůli ní nevydrží ani do Vánoc
      Thumbnail
      Zahradníci to tajili celé roky! Stačí 1 trik při výsadbě pivoněk a pokvetou vám až do důchodu
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Chcete zdravější brusinky? Zasaďte klikvu! Nenáročná kráska vás odmění červenými rubíny
      • Stačí jediný záhon a máte vystaráno: Křen vám zachrání koleno i imunitu
      • Zelenina jako ze sklepa našich babiček: Tajemstvím, díky kterému vám mrkev vydrží svěží až do jara, je správné místo a teplota
      • Nejkrásnější květy jara zajistíte už dnes: Podzimní výsadba pivoněk má zázračný efekt
      • Obří sametové květy na Štědrý den: Amarylis potřebuje odpočinek a včasné probuzení
      • Trik, který zná málokdo: Zalévejte méně a vaše sukulenty porostou rychleji
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak upéct tvarohovou bábovku? Zkuste vláčnou a nadýchanou podle hrnkového receptu
      • Učitelka z mateřské školy svůj dům zařídila bazarovým nábytkem a výsledek je skvostný
      • Vypočítavá manželka Denise Williams: Manžela nechala zavraždit milencem, těšila se na peníze z životní pojistky
      • Znamení zvěrokruhu, která mají těžký život: Panny si tvoří těžký život samy a dělá je to silnější
      • Polenta: Italský poklad, který u nás stojí v koutě. Připravíte z ní skvělou snídani, přílohu i pizzu
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání