- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Tuhle chybu dělá při skladování zeleniny skoro každý: Mrkev a petržel vám kvůli ní nevydrží ani do Vánoc
- Galerie
- GALERIE: Skladování zeleniny bez chyb. Jak udržet mrkev i petržel čerstvé celé měsíce
Prohlédnout znovu

Skladování zeleniny začíná již správně provedenou sklizní

Skladovat můžete jen zeleninu, která je očištěná od přebytečné zeleniny a u mrkve a petržele si dejte na očistě záležet, skladujete je totiž v písku

Sklizeň mrkve i petržele provádějte za sucha

Skladování kořenové zeleniny by mělo být při teplotě od - 1 °C do + 1 °C a tyto teploty je nutno dodržet, jinak si zkracujete dobu skladovatelnosti

Kořenovou zeleninu neskladujte ve společných prostorách, kde skladujete ovoce, to totiž potřebuje zcela odlišné podmínky skladování
Prohlédněte si další galerie
- Nejkrásnější vánoční zázrak: Sněženky vám doma vykvetou dřív, než rozbalíte dárky
- Zlaté lampionky namnožíte během října: Trik, který zrychlí sklizeň exotických plodů a vy získáte silné řízky
- Zahradníci to tajili celé roky! Stačí 1 trik při výsadbě pivoněk a pokvetou vám až do důchodu
- Zahrady zachraňuje dvojice trpaslíků! Tito jehličnatí hrdinové přežijí sucho, horko i zimu bez kapky vody
- Zlatý podzimní poklad: 5 způsobů, jak z dýní hokaido připravit zásoby na celou zimu