Skip to main content

Main navigation

  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu

      Breadcrumb

      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Okrasná zahrada
      4. Zapomeňte na plevel: Popenec promění stín v kulinářský zázrak
      5. Galerie
      6. Galerie: Popenec, bylina do kuchyně i na zahradu
      Galerie: Popenec, bylina do kuchyně i na zahradu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Detail květu popence

      Foto: Shutterstock

      Popenec je jedlá a chutná bylina

      Foto: Shutterstock

      Patří mezi zajímavé půdopokryvné rostliny

      Foto: Shutterstock

      Popenec využijete jako léčivou bylinku, pochoutku v kuchyni i jako okrasnou rostlinu

      Foto: Shutterstock

      Popenec se dá konzumovat i v syrovém stavu

      Foto: Shutterstock

      Bílá varianta popence

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Chyby při pěstování angreštu: tahle vás může stát celou úrodu
      • Vypěstujte si duhový pomeranč: Arcobal vás naprosto ohromí barvou a chutí
      • Zimní chřest, který jste (nejspíš) nikdy nejedli: Černý kořen je zelenina s tajemstvím
      • Plamenka latnatá: Voňavá královna trvalek, která rozzáří vaši zahradu bez námahy
      • Kam v zahradě umístit ohniště a z čeho ho vyrobit? Dodržte jasně daná pravidla a můžete klidně spát
      logo Naše krásná zahrada

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Apetit piknik 2025
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Letní Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Nashi je exotická hvězda zahrady: Šťavnatá, krásná a zvládne i českou zimu
      • Troskut: tak trochu jiný plevel. Zbavte se ho dříve, než bude pozdě
      • Zahradníci si je nemohou vynachválit: Cínie promění záhon k nepoznání
      • Zimní chřest, který jste (nejspíš) nikdy nejedli: Černý kořen je zelenina s tajemstvím
      • Milujete levanduli? Otestujte se, jestli ji opravdu umíte pěstovat
      • Žakarandě dopřejete základní péči a pokvete vám zvonkovitými květy. Barvu květů můžete snadno ovlivnit
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Křupavé letní rychlokvašky: Na těchto nakládaných okurkách si pochutnáte už za 48 hodin
      • Dechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostor
      • Životní zážitek herečky Lenky Termerové: Poznala v Paříži osobně Alaina Delona, setkání z 60. let nám detailně popsala
      • Jaká jména slavila úspěch před sto lety? Neuvěříte, kolik trendy jmen roku 1925 se vrací
      • Too Good To Go slaví rok v Česku a vydává zero waste kuchařku: Co uvařit ze zbylého pečiva, přezrálého ovoce nebo rýže ze včerejška?
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání