Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Kvízy a testy
      3. Kvíz: Rozpoznáte jedlou houbu od jedovaté příbuzné? Jediný detail rozhoduje, zda přežijete
      4. Galerie
      5. GALERIE: Několik detailů rozhoduje, zda je houba jedlá či jedovatá
      GALERIE: Několik detailů rozhoduje, zda je houba jedlá či jedovatá
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Pravé hřiby patří ke kulinářsky nejoblíbenějším hřibovitým houbám

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Hřib kovář má krásné zbarvení

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Bedla jedlá je výborná obalovaná jako řízek, mladé plodnice se plní mletým masem

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Sbírejte jen takové houby, které bezpečně poznáte. Mezi jedlou a jedovatou houbou je někdy jen nepatrný rozdíl

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Neznámé houby nechte v lese

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Pokud si nejste opravdu jistí, zda je houba jedlá či jedovatá, nesbírejte ji

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Rozpoznáte bezpečně jedovatý hřib satan od jedlého hřiba kováře?

      Foto: Shutterstock

      Do lesa choďte vhodně vybaveni

      Foto: Vygenerováno pomocí AI

      Jde o čechratku nebo ryzec? Nevíte? Houbu nechte v lese

      Foto: Se svolením Pavlína Wagnerová Málková

      Jedlý ryzec pravý lze zaměnit za ostatní druhy ryzců ze skupiny Dapetes

      Foto: Shutterstock

      Maličkosti mohou pomoci s určením správného druhu houby

      Foto: Vygenerováno pomocí AI

      Muchomůrka růžovka je oproti své jedovaté příbuzné muchomůrce tygrované jedlá

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Koblihová broskev je hitem českých zahrad. Chutná jako mango a vypěstujete ji i u nás
      • Úžasná novinka mezi stálezelenými keři: Jamovec zvládne sucho i mráz
      • Nejkrásnější podzimní trvalka ze Severní Ameriky: Rozjasní vaši zahradu až do listopadu, odolá i padlí
      • Zahrada jako pohyblivý obraz: Okrasná travina rozvlní zahradu a vytvoří umělecké dílo
      • Květy páchnou po mase, plody jsou ale to nejlahodnější ovoce, které jste kdy jedli. Strom je ze Severní Ameriky

      Nejnovější články

      Kvíz: Rozpoznáte jedlou houbu od jedovaté příbuzné? Jediný detail rozhoduje, zda přežijete
      Náhled
      Květy páchnou po mase, plody jsou ale to nejlahodnější ovoce, které jste kdy jedli. Strom je ze Severní Ameriky
      Thumbnail
      Zahrada jako pohyblivý obraz: Okrasná travina rozvlní zahradu a vytvoří umělecké dílo
      Thumbnail
      Nejvoňavější ochrana před hmyzem: Vřesna vás zbaví komárů a na podzim promění zahradu v barevný ráj
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Kvíz: Rozpoznáte jedlou houbu od jedovaté příbuzné?
      • Květy páchnou po mase. Muďoul trojlaločný má ale překvapivě lahodné plody. Exotický strom je ze Severní Ameriky
      • Zahrada jako pohyblivý obraz: Proso prutnaté rozvlní zahradu, přežije mráz a vytvoří umělecké dílo
      • Voskovník: Odpudí komáry, omámí vás svou vůní a potěší nádhernou proměnou listů
      • Begonie na podzim nevyhazujte: Stačí sucho, tma a chlad a příští rok pokvetou jako nikdy
      • Ester Geislerová sní o vlastní zahradě: Prozradila trik, aby květiny vydržely ve váze i tři týdny
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Milovali jste KFC, ale nechcete prošlé kuře? Udělejte si parádní stripsy doma, podle tohoto receptu to zvládne každý
      • Původně tuctový developerský byt dostal nový dech díky citlivé a hravé přestavbě
      • Adoptovaný Steve Carter: Šokující pravdu o svém skutečném původu se dozvěděl díky náhodě a testu DNA
      • Zrajete do krásy? Podle astrologů Lvi a Váhy okouzlují svým vzhledem až po padesátce
      • V říjnovém Apetitu startuje nový seriál: Marek Raditsch vaří s dcerou a začínají neodolatelnými sicilskými arancini
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání