- Úvodní stránka
 - Praxe
 - Užitková zahrada
 - Tajemství mrazení bylinek, které zná jen málokdo: Kuchaři ho používají už roky
 - Galerie
 - GALERIE: Nejlepší způsob, jak mrazit bylinky - žádné zvadlé lístky po rozmrazení
 
          Prohlédnout znovu
        

Bazalku nemusíte sušit ani skladovat v mrazáku. Když ji na podzim včas vyrýpnete ze země a přesadíte do květináče, budete mít vitální rostlinu kdykoliv po ruce.

Nechat bylinky přes zimu venku by byla velká škoda. Včas je skliďte, ať si jejich aroma uchováte.

Jakmile bylinky vykvetou, ztratí velkou část vonných silic. Předejdete tomu tak, že poupata včas odstřihnete.

K sušení se hodí bylinky s nižším obsahem vody, často z kategorie středomořských bylin. Jsou to třeba rozmarýn, oregano nebo majoránka.

Sušička je pro sušení bylinek nejvhodnější. Zaručí totiž stálou teplotu a rovnoměrné proudění vzduchu. Bylinky sušte pomalu, při teplotě do 40°C.
Prohlédněte si další galerie
- Když mráz kouzlí s chutí: Plody, které po přemrznutí chutnají lépe než čokoláda
 - Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
 - Nejkrásnější nápady na osázení hrobů: Zapomeňte na chryzantémy, tyhle rostliny zvládnou všechno
 - Neuvěříte, co pomáhá víc než drahé přípravky: Tajná zbraň proti chorobám rostlin z vaší zahrady
 - Tahle chyba ničí okrasné traviny každou zimu! Jediný trik je zachrání
 



