Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Okrasná zahrada
      4. Nejkrásnější kombinace rostlin, kterým nevadí sucho a není s nimi práce
      5. Galerie
      6. Galerie: Nejkrásnější nenáročné rostliny

      Galerie: Nejkrásnější nenáročné rostliny

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Levandule, třapatky

      Levandule, perovskie, třapatky a řebříčky, v pozadí vysoký flox a šalvěj.

      Foto: Shutterstock
      Kavyl a krásnoočko

      Kavyl společně se žlutě kvetoucím krásnoočkem (Coreopsis) a růžovou mateřídouškou pod svitem slunečních paprsků.

      Foto: Shutterstock
      Kavyl a šalvěj

      Kavyl, šalvěj i levandule, stračky a kontryhel jsou dobrými společníky.

      Foto: Shutterstock
      Rudbeckia a šalvěj

      Žlutá třapatka (Rudbeckia), šalvěj, traviny a hvězdnice.

      Foto: Shutterstock
      Rozrazil a třapatky

      Okrasné traviny, růžové třapatky, bílý a fialový rozrazil, kopretiny, šanta, šalvěj, levandule, to jsou přesně květiny hodící se do sušší i na živiny chudší půdy, co společně tvoří záhony krásné po celý rok.

      Foto: Shutterstock
      Sporýš a traviny

      Sporýš, okrasné česneky a okrasné traviny. Jednoduchý zajímavý záhon od jara i v zimě.

      Foto: Shutterstock
      Rozrazil a třapatky

      Bíle kvetoucí třapatky a fialový rozrazil.

      Foto: Shutterstock
      Letničkový záhon s travinami

      Barevná záplava: sporýš, šalvěj, měsíček lékařský, hvězdnice, paprskovka, hořec, kopretiny a spousta dalších, nad vršky květin vykukují květy travin.

      Foto: Shutterstock
      Sporýš a ostálky

      Sporýš v letničkovém záhonu společně s oranžovou ostálkou tvoří barevně osvěžující kombinaci.

      Foto: Shutterstock
      Hvězdnice a traviny

      Podzimní zbarvení záhonu, které rozveselí hvězdnice či chryzantémy, šalvěj již odkvétá.

      Foto: Shutterstock
      Nejkrásnější kombinace rostlin, kterým nevadí sucho a není s nimi práce

      Prohlédněte si galerii

      Svěží zelená, fialová a růžová vždy rozzáří záhon. Takto vypadá záhon na přelomu jara a léta, typická „oháňka“ kavylu se na zimu sváže provázkem a tyto culíky pak zdobí záhon v zimě.

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Neuvěříte, co s touto zeleninou udělá mráz: Nejlepší chuť získáte, když ji necháte promrznout
      • Úžasný trik: Jak ze zahradního odpadu vytvořit věnec, který všichni budou závidět
      • Největší chyba, kterou dělají zahrádkáři na podzim: Kvůli ní vám půda zleniví a úroda mizí
      • Tajný trik zahradníků: Prázdné záhony vás připravují o úrodu i živiny. Řešení je přitom geniálně jednoduché
      • Tajemství Dušiček: Zapalte svíčku, než bude pozdě! Co se v ten den děje mezi světem živých a mrtvých

      Nejnovější články

      Neudělejte chybu jako ostatní: Kdo sbírá chvojí moc brzy, do adventu mu všechno uschne
      Thumbnail
      Neuvěříte, co s touto zeleninou udělá mráz: Nejlepší chuť získáte, když ji necháte promrznout
      Thumbnail
      Co všechno jsou lidé schopni dát do krmítek! Takhle ptáky spíš otráví než nakrmí
      Thumbnail
      Tak nevinně vypadá a přitom dokáže zničit celou zahradu: Tento zahradní hit se šíří rychleji než plevel
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Tvoření na advent: Kdy sbírat chvojí, aby věnec vydržel čerstvý až do Vánoc
      • Růžičkovou kapustu nechte na záhoně: Z hořké zeleniny se po přemrznutí stane delikatesa
      • Krmení ptáků v zimě: Zapomeňte na pečivo a zbytky z kuchyně. Opeřenci ocení lojové koule i sušený hmyz
      • Méně známé rostliny do zahrady: Zakrslý bambus roste i v zimě, ale potřebuje pevné hranice
      • Jiří Langmajer si splnil sen: V jeho zahradním domku čas plyne pomaleji
      • Co dokáže popínavá trvalka: Příběh o rostlině, která přerostla všechny hranice
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Salát z hlávkového zelí: Vychutnejte si osvěžující přílohu v různých variantách
      • Kellnerova vila od Pleskota je na prodej. Beton, dřevo a bazén v jednom z nejlepších domů 90. let
      • Dcera Paula McCartneyho vystavuje v Praze: Krásná fotografka Mary zvěčnila i královnu a vychovává čtyři kluky
      • Kvíz: Jak dobře se vyznáte v gastronomických pojmech? Odhalte Amuse-bouche, nebo čeho docílíte flambováním
      • Jak se kdoule promění v královnu! Nejlepší podzimní trik: Připravte si želé s limetou a využijte ovoce jako přírodní difuzér
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání