Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Zahradní architektura
      3. Inspirace
      4. Jak na zahradu ve švédském stylu lagom
      5. Galerie
      6. Fotogalerie

      Fotogalerie

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Jablka v koši

      Zahradničení v lagom stylu představuje mj. i ekologickou šetrnost. A co jiného může být ekologičtější a k planetě šetrnější než pěstování vlastního ovoce.

      Foto: Shutterstock
      Sud na dešťovou vodu

      K ekologii se váže i zachytávání dešťové vody. Lagom zahrada se proto bez sudů pod okapy nebo podzemních nádrží neobejde.

      Foto: Shutterstock
      Zelenina ve vyvýšeném záhonu

      U vlastní zeleniny víte, co jíte. Bonusem je minimální uhlíková stopa, což kvituje zase lagom styl.

      Foto: Shutterstock
      Rudbekie a konev

      K ekologické udržtelnosti lagom zahrady patří i výsadba nenáročná na vláhu, které je v posledních letech nedostatek.

      Foto: Shutterstock
      Osázené plechovky

      Kromě ekologie se s lagom zahradou spojuje i upcyklace, tj. nové využití věcí, které by jinak skončily v odpadu.

      Foto: Shutterstock
      Kuchyňský odpad v kompostu

      Bez čeho se žádná správná lagom zahrada (ani jakákoli jiná) neobejde, je kompost.

      Foto: Shutterstock
      Hmyzí hotel

      Milovníky zvířat potěší v lagom zahradě přítomnost hmyzího hotelu. Zde se střešní výsadbou, která je také lagom.

      Foto: Shutterstock
      Věnec z lučních květin

      Na dekoracích v lagom zahradě spíše šetřete. Vsaďte na nadčasovost, nebo naopak (jako v tomto případě) dočasnost přírodního charakteru. Věnec z lučních květů později zužitkujete v kompostu.

      Foto: Shutterstock
      Upcyklace starého nádobí

      Zelená lagom upcyklace může být nejen účelná, ale i krásná. Zvláště u starých nádob ze smaltu.

      Foto: Shutterstock
      Principy lagom stylu

      Zpátky na začátek. V čem tedy spočívá klíč k lagom zahradě? Vypadá to, že v selském rozumu a lásce k přírodě.

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Rostliny kvetoucí pod sněhem: Tyto rostliny milují sníh. Až uvidíte, co dokážou v lednu, budete je okamžitě chtít
      • Provoní byt a vypadá jako z butiku: Fantastický vánoční svícen vyrobíte téměř zadarmo
      • Tahle prastará pryskyřice provoní svátky líp než svíčky: Magická vůně, kterou používali faraoni, mění české Vánoce
      • Hrůza v květináči: Tahle nenápadná potvora zabije vaše bramboříky během pár hodin
      • Úžasný trik ze suchých větví: Pár koleček dřeva a váš stromek bude vypadat jako z designového časopisu

      Nejnovější články

      Zahradníci radí: Zimní střih keřů dokáže zázraky. Díky tomuto postupu to zvládne úplně každý
      Thumbnail
      Zahrady hynou po celé republice jen kvůli tomuto detailu: Voda ve správný den zachrání celý záhon
      Thumbnail
      Rostliny kvetoucí pod sněhem: Tyto rostliny milují sníh. Až uvidíte, co dokážou v lednu, budete je okamžitě chtít
      Thumbnail
      KVÍZ: Tyto nejkrásnější vánoční zvyky dodržují Češi už stovky let. Co o nich víte vy?
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Zimní střih okrasných keřů: Pusťte se do tavolníku, pustorylu i rakytníku
      • Suchý mráz je tichý zabiják rostlin: Zimní zálivka jako jeden z klíčových kroků pro jarní růst
      • Rostliny kvetoucí pod sněhem: Talovín, vřesovec a čemeřice v hlavní roli zimy
      • Vánoční KVÍZ: Znáte všechny tradice, které držíme dodnes?
      • Olomoucké trhy 2025: Adventní atmosféra, tradiční výrobky a výhledy na historické centrum
      • Jak letos ozdobit vánoční stromek? Trendy přejí přírodním tónům i drahokamovým barvám
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Medovníkové kuličky plné ořechů: Připravte toto lahodné cukroví s názorným videem
      • Myslela si, že malý byt nikdy nebude útulný. Tahle proměna jí doslova změnila život
      • Čihošťský zázrak je výpovědí o lidské statečnosti i zrůdnosti: Farář Josef Toufar zemřel na následky brutálního mučení estébáky
      • Vidíte svět růžově, nebo zbytečně černě? Na vrozený optimismus má vliv naše znamení. Největším optimistou je podzimní znamení
      • „Vývar je kuchyňské zlato,“ říká Filip Sajler. V jeho unikátní továrně bublá denně 400 tun vývaru a my máme video
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání