Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Ekologie a příroda
      4. Co chutná a nechutná slimákům
      5. Galerie
      6. Fotogalerie

      Fotogalerie

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Dlužicha (Heuchera)

      Barevné listy dlužich (Heuchera) ozdobí každý zahradní kout v polostínu, slimákům nechutnají

      Foto: Shutterstock
      Pelargonie vonná (Pelargonium graveolens)

      Pelargonie vonná (Pelargonium graveolens)  se sice pěstuje obvykle v květináči, ale během letnění její vůně odradí nejednoho slimáka.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Lichořeřišnice (Tropaeolum)

      Lichořeřišnice (Tropaeolum)  rovněž slimákům příliš nevoní, její listy a květy navíc platí za lahůdkovou zeleninu.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Divizna (Verbascum)

      Divizna (Verbascum)  je dvouletá (léčivá) rostlina, která v prvním roce vytváří listovou růžici a druhým rokem olistěný stonek s květy. Listy divizny jsou plstnaté, což slimáci nemají rádi.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Kontryhel měkký (Alchemilla mollis)

      Také listy kontryhelu měkkého (Alchemilla mollis) jsou jemně ochlupené a slimáky nelákají

      Foto: Shutterstock
      Levandule (Lavandula)

      K levandulím (Lavandula)  se slimáci nepřibližují už proto, že nejlépe rostou na slunných a sušších místech.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Srdcovka nádherná (Dicentra spectabilis)

      Srdcovka nádherná (Dicentra spectabilis)  obsahuje toxické alkaloidy.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Kostival lékařský (Symphytum officinale)

      Kostival lékařský (Symphytum officinale)  odrazuje plže svým ochlupeným povrchem.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Pivoňka (Paeonia)

      Ani do pivoněk (Paeonia)  se slimáci nepouštějí, možná kvůli jejich tužším listům...

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Bergénie (Bergenia)

      ... a podobně jsou na tom i bergénie (Bergenia)

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Vaše Vánoce už nikdy nebudou stejné, jakmile vyzkoušíte tyto dekorace z bylinek
      • Roztomilá návštěva nebo škůdce? Tohle se ve vaší zahradě začne dít, jakmile se objeví jediná veverka
      • Rostliny kvetoucí pod sněhem: Tyto rostliny milují sníh. Až uvidíte, co dokážou v lednu, budete je okamžitě chtít
      • Hrůza v květináči: Tahle nenápadná potvora zabije vaše bramboříky během pár hodin
      • Květinářka mi prozradila triky, díky kterým africké fialky nádherně kvetou i v zimě

      Nejnovější články

      Televizi už potřebovat nebudete: Stačí jedno ptačí krmítko a zahrada se promění v živou pohádku
      Thumbnail
      Vánoce operní hvězdy: Eva Urbanová prozradila tajnou ingredienci, kterou dává do štoly, i co chystá na Štědrý den
      Thumbnail
      7 dárků, které si babičky okamžitě zamilují! Číslo 5 je tak geniální, že ho bude chtít i sousedka
      Náhled
      Největší vánoční omyl: Proto vám živý stromeček vždy uschne ještě před Štědrým dnem
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Ptačí krmítko v zimě: Slunečnice, ořechy a výzdoba, která promění vaši zahradu ve vánoční pohádku
      • Jak slaví Vánoce Eva Urbanová: Koncerty, rodina, cukroví i věrná norující ovčanda
      • Osvědčené dárky pro babičku: Od nářadí po semínka starých odrůd
      • Jak udržet živý vánoční stromeček svěží: Praktické tipy pro správný výběr i péči
      • Den perníkové chaloupky: Voňavé těsto, pevná poleva a radost z tvorby
      • Veverky v zahradě: Praktický přehled toho, co milují i co jim škodí
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Raffaello kuličky: Připravte podle videa nepečené cukroví něžné jako sněhové vločky
      • Třetina lidí je u vánočního stromečku zklamaná. Dá se tomu snadno vyhnout
      • Dcera Báry Kodetové obětovala vlasy nové roli: Chtěla jsem to udělat celý život, říká Sophia Šporclová
      • Výklad mariášových karet na rok 2026: Známá kartářka odkrývá, co přinese blízká budoucnost
      • Co je marcipán: Z čeho vzniká, jak poznat kvalitní a proč je tak ceněný v cukrařině
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání