- Pořiďte si kávovar Nespresso z limitované edice Vertuo Pop Pastel Yellow a získejte dárek k nákupu
- KOUPIT
- Získejte kávovar Nespresso Vertuo Pop - kokosově bílá za 1 Kč k nákupu 200 kapslí kávy Vertuo
- KOUPIT
- Aeroccino 3 Pink - jediné stisknutí tlačítka pro 3 různé přípravy mléka a dokonale krémové mléčné pěny
- KOUPIT
- Pořiďte si kávovar Nespresso z limitované edice Vertuo Pop Pistachio a získejte dárek k nákupu
- KOUPIT
Breadcrumb

Všechny svěže zelené zbytky z čištění růžičkové kapusty lze použít do polévky nebo zpracovat na pesto. Starší odrůdy tvoří na špici zelenou chocholku listů, kterou lze v kuchyni využít stejně jako listy běžné kapusty. Na kompost pak putuje pouze dlouhý dřevnatý stonek.
Foto: Shutterstock

Při troše plánování poskytne kuchyňská zahrada čerstvou zeleninu i během zimy. Kadeřavou kapustu, zelí a řepu můžete zužitkovat téměř beze zbytku.
Foto: Shutterstock

Slupek pastináku je na vyhození škoda. Během chvilky z nich připravíte pár křupavých soust. Smíchejte je s olejem, javorovým sirupem, solí a mletou paprikou, rozložte na pečicí plech a opečte v troubě při teplotě 180 °C (horní a dolní ohřev).
Foto: Shutterstock

Řapíky kadeřavé kapusty se kvůli delší době nutné pro tepelnou úpravu musí odkrojit od kadeřavých listů a zpracovávat samostatně. Vyzkoušejte tempuru, tedy kousky zeleniny smažené v jemném těstíčku. Mohou se podávat jako příloha anebo samostatně jako zeleninové chipsy.
Foto: Shutterstock

Kuchyňská cibule začne při skladování v teple brzy rašit. Co s tím? Jednotlivé cibule zatlačte do písčité půdy nasypané do prostornějšího květináče a svěže narašené listy pak slízejte a používejte jako naťovou cibuli anebo pažitku.
Foto: Shutterstock

Z košťálu hlávkového zelí připraví kreativní kuchař chutné karbanátky nebo nadýchané pyré.
Foto: Shutterstock

S cibulovými slupkami toho na první pohled mnoho neuděláte. Naše babičky však věděly, že jedna hrst slupek zbarví domácí zeleninový vývar do zlatožlutého tónu a vtiskne polévce plnou chuť.
Foto: Shutterstock

Oloupaný košťál oceníte rozmixovaný třeba společně s brambory jako pyré anebo syrový nakrájený na nudličky či nastrouhaný.
Foto: Shutterstock

Ředkvičky jsou skvělé v salátu a jemně nasekané listy dodají pikantní chuť polévkám i salátovým zálivkám.
Foto: Shutterstock

Nať hlíznatého fenyklu je vynikající jako součást bylinkových omáček a hodí se k rybímu masu i zeleninovým pokrmům.
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Zdá se nevinná, ale... Tahle oblíbená trvalka skrývá past pro motýly
- Hnědé skvrny ničí vaše rajčata? Tento trik je zachrání před septoriovou skvrnitostí!
- Má nádherné květy, citrusovou vůni a neskutečnou výdrž: Zavinutka si vás získá
- Žakarandě dopřejete základní péči a pokvete vám zvonkovitými květy. Barvu květů můžete snadno ovlivnit
- Chyby při pěstování angreštu: tahle vás může stát celou úrodu