Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Okrasná zahrada
      4. Proč fíkovníky pěstované v kontejnerech neplodí nebo plody jen pomalu dozrávají. Kdy je vody málo a kdy moc
      5. Galerie
      6. Fíkovníky, pěstované v kontejnerech v oblasti Polabské nížiny
      Fíkovníky, pěstované v kontejnerech v oblasti Polabské nížiny
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      První zralý fík letošní sezóny. Tato odrůda má zelené, lehce nažloutlé plody. Na omak je zralý plod měkký a na povrchu se mu začínají tvořit prasklinky

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Na jaře, asi v polovině května, putovaly fíkovníky z místnosti ven, na dvorek. Nejprve byly umístěny více ve stínu, aby nedošlo k popálení listů

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Asi po třech týdnech byly kontejnery umístěny na přímé slunce a fíkovníky se rychle začaly rozrůstat

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Umístění na slunci fíkovníkům vyhovuje, a také dostatek vody v samozavlažovacím kontejneru

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Koncem června se na rostlinách začaly objevovat první plody

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Plody dorůstají nejprve velmi pomalu, ale pak jsou zralé během několika dnů. Dozrávání jednotlivých plodů není stejnoměrné, některé plody se ve vývoji trochu zpomalí, jiné dozrají rychle

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Prohlédněte si další galerie

      • Z krásné zahrady zůstala spálená poušť! 5 hříchů, kterými i zkušení pěstitelé zničí hortenzie
      • Zahrada jako z pohádky i koncem října? Tyto krásky si prvních mrazíků nevšímají
      • Změna letního času: Od zítřka bude tma o hodinu dříve. S romanticky osvětlenou zahradou budete zimní čas milovat
      • Tohle je trik našich babiček: Povidla bez míchání, bez konzervantů a bez švestek. Ale s dokonalou chutí
      • Tenhle řízek miluje každý zahrádkář. Díky snadnému triku z jediné květiny udělá celou rozkvetlou zahradu

      Nejnovější články

      KVÍZ: Je Halloween legráckou zpovykaných Američanů nebo tradicí s pevným místem v historii? Otestujte své znalosti
      Náhled
      Zahrada, která si vystačí sama? Ano — 5 triků recyklace v zahradě, které vám změní život
      Náhled
      Slimáci (téměř) nikdy nespí: Kdo s nimi teď zatočí, ušetří si jarní nervy. Tyhle metody jsou levné, ekologické a neuvěřitelně účinné
      Thumbnail
      Nejkrásnější zimní zázrak za oknem: Stačí miska semínek a ptáčci vám přiletí poděkovat zpěvem
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • KVÍZ: Halloween má kořeny u Keltů, ne v Americe. Vyzkoušejte, co všechno o něm víte
      • Recyklace v zahradě, která funguje: Staré plechovky, bedýnky i kuchyňský odpad využijte naplno
      • Slimáci na podzim: Naše neřesti jim nechutnají. Pozvěte je na kávu nebo na pivo
      • Zimní pomoc pro ptáčky: Vyrobte ptačí krmítko z kokosu, dřeva i PET lahve
      • Čerstvé květiny jako z květinářství: Milují chladnou vodu, nesnáší blízkost ovoce
      • Rostliny vhodné pro osázení hrobů: Vřesy, čemeřice i nenáročné trvalky
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Domácí hamburger: Připravte si nejlepší fast foodové občerstvení v pohodlí domova
      • Proslulé rychlé občerstvení ve speciálním provedení: Domácími křupavými hot dogy uctíte i návštěvu
      • Máte doma prošlou kosmetiku? Vizážistka Nikola Jankovská varuje před používáním make-upu po datu spotřeby
      • Trápí vás přibývající oční vrásky? Známe 15 nejlepších očních krémů do 350 Kč
      • Zapomeňte na dietu, tohle stojí za hřích! Po babiččiných špekových knedlících s kysaným zelím se doslova zapráší
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání