Breadcrumb

Lahodná polévka z dýně hokaido vám bude zaručeně chutnat. Vaří se úplně snadno, rychle a její přípravu zvládne i kuchař začátečník

Nejprve si připravte všechny ingredience a očistěte kořenovou zeleninu a cibuli

Dýni rozkrojte a vydlabejte všechna semena. Ta si můžete opražit na suché pánvi a připravit jako zdravé zobání, třeba k televizi

Mrkev spolu s kořenovou petrželí a cibulí vhoďte do hrnce s rozpáleným olejem. Zeleninu osmahněte klidně až jemně do zlatova. Přidejte na větší kusy pokrájenou dýni hokaido a ještě chvilku nechte opékat. Zalijte 1,5 l vody, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut do změknutí

Po 20 minutách hrnec odstavte z plotny a celý obsah tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte prolisovaný česnek

Do rozmixované polévky přidejte pokrájený libeček a poslední mrkev, pokrájenou na tenká kolečka. Pro zjemnění polévky můžete přidat i kousek másla. Do hotové polévky přidejte uvařenou cizrnu a už dále nevařte

Při vaření sice většinou odstraňujeme tvrdá semena, ale vyhazovat je jako odpad bychom neměli. I ona jsou velmi zdravá. Mohou se očistit od zbytku dužiny a opražit na suché pánvi
Prohlédněte si další galerie
- Jak vyhnat škůdce ze zahrady přírodní cestou: Bylinky ochrání své sousedy před chorobami a přivábí opylovače
- Zelená střecha: Hlavní důvody, proč je výhodné ji mít. Nezapomeňte ale na tu nejdůležitější věc
- Agastache mexická: Nádherná letnička dlouho kvete a má silně aromatické listy. Připravte si z nich letní limonádu
- Buxusy můžete nahradit těmito keři: Jeden z nich je naprostá novinka, která vás ohromí
- Jarmanka větší: Nenáročná trvalka, jejíž krásu oceníte až při bližším pohledu. Najdete ji i v naší přírodě