
Lahodná polévka z dýně hokaido vám bude zaručeně chutnat. Vaří se úplně snadno, rychle a její přípravu zvládne i kuchař začátečník

Nejprve si připravte všechny ingredience a očistěte kořenovou zeleninu a cibuli

Dýni rozkrojte a vydlabejte všechna semena. Ta si můžete opražit na suché pánvi a připravit jako zdravé zobání, třeba k televizi

Mrkev spolu s kořenovou petrželí a cibulí vhoďte do hrnce s rozpáleným olejem. Zeleninu osmahněte klidně až jemně do zlatova. Přidejte na větší kusy pokrájenou dýni hokaido a ještě chvilku nechte opékat. Zalijte 1,5 l vody, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut do změknutí

Po 20 minutách hrnec odstavte z plotny a celý obsah tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte prolisovaný česnek

Do rozmixované polévky přidejte pokrájený libeček a poslední mrkev, pokrájenou na tenká kolečka. Pro zjemnění polévky můžete přidat i kousek másla. Do hotové polévky přidejte uvařenou cizrnu a už dále nevařte

Při vaření sice většinou odstraňujeme tvrdá semena, ale vyhazovat je jako odpad bychom neměli. I ona jsou velmi zdravá. Mohou se očistit od zbytku dužiny a opražit na suché pánvi
Prohlédněte si další galerie
- Cukráři i designéři se shodují: Bez nejkrásnější vánoční hvězdičky nebudou vaše recepty a dekorace nikdy dokonalé
- Největší chyba, kterou děláme s vánoční hvězdou: Květy vždy opadají, přitom stačí zapomenout na jeden zvyk
- Nejroztomilejší vánoční hit roku: Skřítci z šišek válcují sociální sítě. Zkuste je také, výsledek je neuvěřitelný
- Nejkrásnější zimní rostlina: Pokvete i v mrazu, když se vyhnete jedné fatální chybě
- Úžasná zimní květina, která zastíní i vánoční hvězdu: Překvapivý trik, po kterém vydrží kvést celé měsíce



