
Lahodná polévka z dýně hokaido vám bude zaručeně chutnat. Vaří se úplně snadno, rychle a její přípravu zvládne i kuchař začátečník

Nejprve si připravte všechny ingredience a očistěte kořenovou zeleninu a cibuli

Dýni rozkrojte a vydlabejte všechna semena. Ta si můžete opražit na suché pánvi a připravit jako zdravé zobání, třeba k televizi

Mrkev spolu s kořenovou petrželí a cibulí vhoďte do hrnce s rozpáleným olejem. Zeleninu osmahněte klidně až jemně do zlatova. Přidejte na větší kusy pokrájenou dýni hokaido a ještě chvilku nechte opékat. Zalijte 1,5 l vody, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut do změknutí

Po 20 minutách hrnec odstavte z plotny a celý obsah tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte prolisovaný česnek

Do rozmixované polévky přidejte pokrájený libeček a poslední mrkev, pokrájenou na tenká kolečka. Pro zjemnění polévky můžete přidat i kousek másla. Do hotové polévky přidejte uvařenou cizrnu a už dále nevařte

Při vaření sice většinou odstraňujeme tvrdá semena, ale vyhazovat je jako odpad bychom neměli. I ona jsou velmi zdravá. Mohou se očistit od zbytku dužiny a opražit na suché pánvi
Prohlédněte si další galerie
- Květinářství nechť odpustí: Tenhle doma vyrobený svícen na hrob vypadá lépe než jejich nejdražší aranže
- Z tropického keře k ikoně Vánoc: Nový hit roku 2025 mění pravidla dekorování
- Neuvěříte, co dokáže malý stromek v květináči! Promění váš byt na vánoční ráj během minut
- Proč klívie odmítá kvést: Je to nejčastější chyba, kterou dělají i zkušení pěstitelé
- Úžasné výsledky organického hnojení: 5 druhů hnoje rostliny milují, jeden je úplná katastrofa



