Breadcrumb

Lahodná polévka z dýně hokaido vám bude zaručeně chutnat. Vaří se úplně snadno, rychle a její přípravu zvládne i kuchař začátečník

Nejprve si připravte všechny ingredience a očistěte kořenovou zeleninu a cibuli

Dýni rozkrojte a vydlabejte všechna semena. Ta si můžete opražit na suché pánvi a připravit jako zdravé zobání, třeba k televizi

Mrkev spolu s kořenovou petrželí a cibulí vhoďte do hrnce s rozpáleným olejem. Zeleninu osmahněte klidně až jemně do zlatova. Přidejte na větší kusy pokrájenou dýni hokaido a ještě chvilku nechte opékat. Zalijte 1,5 l vody, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut do změknutí

Po 20 minutách hrnec odstavte z plotny a celý obsah tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte prolisovaný česnek

Do rozmixované polévky přidejte pokrájený libeček a poslední mrkev, pokrájenou na tenká kolečka. Pro zjemnění polévky můžete přidat i kousek másla. Do hotové polévky přidejte uvařenou cizrnu a už dále nevařte

Při vaření sice většinou odstraňujeme tvrdá semena, ale vyhazovat je jako odpad bychom neměli. I ona jsou velmi zdravá. Mohou se očistit od zbytku dužiny a opražit na suché pánvi
Prohlédněte si další galerie
- Žlutopaprska: Kopretina, která rozzáří každou zahradu i balkon. S tímto fíglem ji můžete nechat přezimovat
- Odhalte kouzlo verbeny šípovité: Nenápadná kráska, která rozzáří vaši zahradu – a množí se sama!
- Proti padlí zasáhněte tím, co máte doma: Těmito metodami se padlí zbavíte snadno a levně
- Aloisii využijete prakticky, a ještě se díky ní uvolníte: Svojí silnou vůní předčí i samotný citron
- Objevte kouzlo vrbiny tečkované: Nenáročná královna venkovských zahrad se šíří sama a přitom chrání přírodu