Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Zelená domácnost
      4. Proč je dýně hokaido tak oblíbená: snadno se pěstuje a má jemně nasládlou chuť. Uvařte si krémovou polévku podle našeho receptu
      5. Galerie
      6. Uvařte si lahodnou dýňovou polévku

      Uvařte si lahodnou dýňovou polévku

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      polévka

      Lahodná polévka z dýně hokaido vám bude zaručeně chutnat. Vaří se úplně snadno, rychle a její přípravu zvládne i kuchař začátečník

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      polévka

      Nejprve si připravte všechny ingredience a očistěte kořenovou zeleninu a cibuli

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      polévka

      Dýni rozkrojte a vydlabejte všechna semena. Ta si můžete opražit na suché pánvi a připravit jako zdravé zobání, třeba k televizi

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      polévka

      Mrkev spolu s kořenovou petrželí a cibulí vhoďte do hrnce s rozpáleným olejem. Zeleninu osmahněte klidně až jemně do zlatova. Přidejte na větší kusy pokrájenou dýni hokaido a ještě chvilku nechte opékat. Zalijte 1,5 l vody, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut do změknutí

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      polévka

      Po 20 minutách hrnec odstavte z plotny a celý obsah tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte prolisovaný česnek

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      polévka

      Do rozmixované polévky přidejte pokrájený libeček a poslední mrkev, pokrájenou na tenká kolečka. Pro zjemnění polévky můžete přidat i kousek másla. Do hotové polévky přidejte uvařenou cizrnu a už dále nevařte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      dýně

      Při vaření sice většinou odstraňujeme tvrdá semena, ale vyhazovat je jako odpad bychom neměli. I ona jsou velmi zdravá. Mohou se očistit od zbytku dužiny a opražit na suché pánvi

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Úžasné výsledky organického hnojení: 5 druhů hnoje rostliny milují, jeden je úplná katastrofa
      • Recept, který vám zničí dietu! Stačí lžička a tohle domácí čokoládové máslo z lísky budete jíst přímo ze sklenice
      • Neuvěříte, co umí: Tohle „přerostlé bramboro-kvítko“ se stalo nejžhavější hvězdou moderních bytů
      • Nejlevnější vánoční ozdoba roku: Košíčky z krabiček od vajec vypadají na stromečku luxusně
      • Zázrak z kuchyně: Pro vás odpad, pro rostliny životabudič. Doma vám díky němu vyroste neskutečná džungle

      Nejnovější články

      Barborky letos možná nerozkvetou tak, jak čekáte. Květinářka prozradila trik, který změní výsledek
      Náhled
      Tohle musíte vidět! Z obyčejných větviček vznikla vánoční dekorace, která trumfne i drahé aranže z obchodů
      Thumbnail
      Úžasný vánoční KVÍZ, který baví celou rodinu: 99 % lidí nedá všechny rýmy správně. Patříte mezi výjimky?
      Náhled
      Zázrak z kuchyně: Pro vás odpad, pro rostliny životabudič. Doma vám díky němu vyroste neskutečná džungle
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Tradice jménem Barborky: Kdy větvičky trhat a jak o ně správně pečovat, aby vykvetly ve správný čas
      • Vánoční dekorace z přírodních materiálů: Větvičky, plody i chvojí využijete beze zbytku
      • KVÍZ o českých koledách: Doplňte chybějící rýmy a připomeňte si tradice
      • Živiny z kuchyňského odpadu: Funguje kávová sedlina, banánové slupky i voda z vajec
      • Pokojový sukulent, který připomíná bonsaj: Jak pěstovat pouštní růži
      • Vánoční tvoření z mechu: Přírodní materiál, který promění každou dekoraci
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Perfektní cukrová poleva: Sladká, hladká a akorát hustá ozdobí linecké, perníčky i další cukroví. Tento postup je základem úspěchu
      • Vánočním světýlkům v oknech letos odzvonilo. Nový hit roku 2025 promění vaše okna k nepoznání
      • Ultramódní outfit nejen pro dámy 80+: Eva Jiřičná oblékla výrazné saténové sako, pak už stačil jen tmavý základ
      • Kvíz: Říkají vám něco zkratky jako OPBH, MNV nebo SSM? Zkuste si kvíz pro pamětníky doby za železnou oponou
      • Vůně trhů, skořice a karamelu: V Olomouci mají punčovou stezku, v Praze speciální svařák?
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání