Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Sezóna švestek je tady: využijte zdravotní benefity slaďoučkého ovoce a upečte si skvělý moučník podle našeho receptu
- Galerie
- Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

Máslem vymažte hluboký plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou. Ve větší míse promíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a vše opět promíchejte

Nakonec do směsi přidejte minerálku, která těsto pěkně napění a opět vše promíchejte

Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta

Druhou polovinou těsta zakryjte ovoce

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu

Moučník můžete nakonec dozdobit i jedlými květy, kterých máte na zahradě určitě velkou spoustu. Použít můžete květy růže, levandule, denivky, sedmikrásky, kakostu, měsíčku zahradního, všech druhů violek nebo lístky meduňky či máty
Prohlédněte si další galerie
- Barvínek menší: Skromná půdopokryvná trvalka je vhodná do každé nepohody. Oživí i ten nejtemnější kout zahrady
- Jak správně používat zavlažovací vaky: Poradíme, kdy je ta nejlepší doba pro jejich instalaci
- Máta peprná: Jak pěstovat aromatickou královnu bylinkové zahrádky, která funguje i jako afrodiziakum
- Balkonové rostliny do polostínu: Vysaďte si dvouzubec nebo bylinu laskavosti a budete nadšeni ze záplavy květů
- Pokud chcete ovoce sklízet i na balkoně, rozhodně si vysaďte baleríny a nebojte se vyzkoušet i netradiční tvary dřevin. Pozor si ale dejte na jejich řez
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné