Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Sezóna švestek je tady: využijte zdravotní benefity slaďoučkého ovoce a upečte si skvělý moučník podle našeho receptu
      5. Galerie
      6. Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

      Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      švestky

      Máslem vymažte hluboký plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou. Ve větší míse promíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a vše opět promíchejte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      švestky

      Nakonec do směsi přidejte minerálku, která těsto pěkně napění a opět vše promíchejte

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      švestky

      Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      švestky

      Druhou polovinou těsta zakryjte ovoce

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      švestky

      Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada
      švestky

      Moučník můžete nakonec dozdobit i jedlými květy, kterých máte na zahradě určitě velkou spoustu. Použít můžete květy růže, levandule, denivky, sedmikrásky, kakostu, měsíčku zahradního, všech druhů violek nebo lístky meduňky či máty

      Foto: Simona Sedláčková/Naše krásná zahrada

      Prohlédněte si další galerie

      • Češi masově pěstují exotické kiwi: Roste rychleji než vinná réva a plodí až do zimy
      • Zahrady letos devastuje nejhorší škůdce za 20 let! Takhle ho zastavíte, než bude pozdě
      • Elixír mládí v rubínových semínkách: Tahle exotická rostlina přežije i zimu, když uděláte jednu zásadní věc
      • Tento strom přežil dinosaury i Hirošimu. Teď z něj dělají nejžhavější trend českých zahrad
      • Tohle musíte vidět! Úžasný nápad z vaječných skořápek, který trumfne i drahé dekorace z obchodu

      Nejnovější články

      Češi masově pěstují exotické kiwi: Roste rychleji než vinná réva a plodí až do zimy
      Thumbnail
      Zlaté pravidlo listopadu: Starý substrát nevyhazujte. Díky jedné věci ušetříte stovky korun před jarem
      Thumbnail
      Zahrady letos devastuje nejhorší škůdce za 20 let! Takhle ho zastavíte, než bude pozdě
      Thumbnail
      Největší překvapení zahradníků: Tuhle nenápadnou skalničku si zamilujete v kuchyni, chutná jako citron
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Listopad na zahradě | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Kiwi z vlastní zahrady: Aktinidie čínská plodí největší plody se skvělou chutí
      • Substrát na podzim nevyhazujte: Nechte ho promrznout a ušetříte stovky korun
      • Babské rady proti hrabošům: Výrazné vůně a nepříjemné zvuky jsou účinnější než pasti
      • Zapomenutá skalnička, která znovu boduje: Tripmadam chutná po citronech a nevyžaduje péči
      • Jak správně zazimovat granátové jablko: Dopřejte mu teplo a světlo, jinak nepřežije
      • Zahrada ve zlatém oparu: Pérovník pštrosí miluje vlhko, zavřitec citlivý na jaře zčervená
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak využít zázvor v nápojích? 5 receptů pro naši imunitu i chuťové pohárky
      • Pod nánosem socialistických úprav našli poklad: Neuvěříte, jakou proměnou prošel dům pro pětičlennou rodinu
      • Zuzana Donutilová je tchyně snů: Sára dobře vaří a umí se postarat, vysekla poklonu krásné manželce svého syna
      • "Dcera mi nabídla, abych hlídala vnučku za peníze. Mám ji ráda, ale bojím se, že to nezvládnu,” neví si rady Anna
      • TikTok šílí po červené řepě! Proč ji všichni přidávají do jídla? Máme 80 receptů, které musíte zkusit
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání