Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Sezóna švestek je tady: využijte zdravotní benefity slaďoučkého ovoce a upečte si skvělý moučník podle našeho receptu
- Galerie
- Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

Máslem vymažte hluboký plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou. Ve větší míse promíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a vše opět promíchejte

Nakonec do směsi přidejte minerálku, která těsto pěkně napění a opět vše promíchejte

Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta

Druhou polovinou těsta zakryjte ovoce

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu

Moučník můžete nakonec dozdobit i jedlými květy, kterých máte na zahradě určitě velkou spoustu. Použít můžete květy růže, levandule, denivky, sedmikrásky, kakostu, měsíčku zahradního, všech druhů violek nebo lístky meduňky či máty
Prohlédněte si další galerie
- Líska obecná: Jarní naděje pro včely i celou přírodu. Právě nyní ji můžete do zahrady vysadit
- Přírodní zásypy proti škůdcům zahradních i pokojových rostlin. Účinnou pomoc najdete v kuchyni
- Sukulent s okouzlujícím tvarem listů: Připravte pro svou lásku ten nejlepší valentýnský dárek, nebo udělejte radost sobě
- I v zimě můžete jít houbařit: penízovku najdete snadno, a ještě si pochutnáte. Hlavně si ji nespleťte s velmi jedovatou houbou
- Mechové zahrádky se derou na výslunní: Poradíme, které druhy mechu jsou ty nejkrásnější
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné