- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Sezóna švestek je tady: využijte zdravotní benefity slaďoučkého ovoce a upečte si skvělý moučník podle našeho receptu
- Galerie
- Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

Máslem vymažte hluboký plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou. Ve větší míse promíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a vše opět promíchejte

Nakonec do směsi přidejte minerálku, která těsto pěkně napění a opět vše promíchejte

Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta

Druhou polovinou těsta zakryjte ovoce

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu

Moučník můžete nakonec dozdobit i jedlými květy, kterých máte na zahradě určitě velkou spoustu. Použít můžete květy růže, levandule, denivky, sedmikrásky, kakostu, měsíčku zahradního, všech druhů violek nebo lístky meduňky či máty
Prohlédněte si další galerie
- Máte doma více tmy než světla? Tyhle pokojovky ji doslova žerou a budou v ní růst jako šílené
- Z tropického keře k ikoně Vánoc: Nový hit roku 2025 mění pravidla dekorování
- Z obyčejného odpadu luxusní vánoční ozdoby i praktická pomoc pro zahradu: Skořápky vlašských ořechů v nové roli zazáří
- Nejkrásnější vánoční výzdoba hrobů: Úžasný trik, jak mít výzdobu hrobu hotovou za pár minut a skoro zadarmo
- Neuvěříte, co dokáže malý stromek v květináči! Promění váš byt na vánoční ráj během minut



