- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Sezóna švestek je tady: využijte zdravotní benefity slaďoučkého ovoce a upečte si skvělý moučník podle našeho receptu
- Galerie
- Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

Máslem vymažte hluboký plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou. Ve větší míse promíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a vše opět promíchejte

Nakonec do směsi přidejte minerálku, která těsto pěkně napění a opět vše promíchejte

Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta

Druhou polovinou těsta zakryjte ovoce

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu

Moučník můžete nakonec dozdobit i jedlými květy, kterých máte na zahradě určitě velkou spoustu. Použít můžete květy růže, levandule, denivky, sedmikrásky, kakostu, měsíčku zahradního, všech druhů violek nebo lístky meduňky či máty
Prohlédněte si další galerie
- Tyto druhy skoro nikdo nepěstuje. Medová lilie vás uhrane fontánou svých květů, česnek kulatohlavý je magnetem pro čmeláky
- Nejchytřejší způsob, jak uchovat úrodu: Zapomeňte na sklep, ovoce přežije i v bytě
- Neuvěříte, z čeho vznikne nádherný adventní věnec bez jehličí. Trik, který znají jen šikovní dekoratéři
- Tento keř má až 60 000 plodů za sezónu: Skrytá hvězda podzimní zahrady, o které většina lidí netuší
- Nejkrásnější podzimní rostliny, které nikdo nečeká: Pérovník pštrosí se mění v zářící zlato



