- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Sezóna švestek je tady: využijte zdravotní benefity slaďoučkého ovoce a upečte si skvělý moučník podle našeho receptu
- Galerie
- Upečte si švestkovou bublaninu podle našeho fotonávodu

Máslem vymažte hluboký plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou. Ve větší míse promíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a vše opět promíchejte

Nakonec do směsi přidejte minerálku, která těsto pěkně napění a opět vše promíchejte

Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta

Druhou polovinou těsta zakryjte ovoce

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu

Moučník můžete nakonec dozdobit i jedlými květy, kterých máte na zahradě určitě velkou spoustu. Použít můžete květy růže, levandule, denivky, sedmikrásky, kakostu, měsíčku zahradního, všech druhů violek nebo lístky meduňky či máty
Prohlédněte si další galerie
- Rostliny kvetoucí pod sněhem: Tyto rostliny milují sníh. Až uvidíte, co dokážou v lednu, budete je okamžitě chtít
- Které ryby jsou o Vánocích chutnější než kapr? Jedna je naprostá lahůdka, má minimum kostí a chutná božsky
- Zahrady hynou po celé republice jen kvůli tomuto detailu: Voda ve správný den zachrání celý záhon
- Roztomilá návštěva nebo škůdce? Tohle se ve vaší zahradě začne dít, jakmile se objeví jediná veverka
- Květinářka mi prozradila triky, díky kterým africké fialky nádherně kvetou i v zimě



