Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
      5. Galerie
      6. Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
      Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

      Foto: Shutterstock

      Trnka také bohatě kvete

      Foto: Shutterstock

      Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

      Foto: Shutterstock

      Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

      Foto: shutterstock

      Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Tajný tip zkušených zahrádkářů: Srpnový výsev zeleniny přináší úrodu, kterou už nikdo nečeká
      • Neplýtváte cuketovými květy? Připravte z nich delikatesu, kterou hosté nečekají
      • Tenhle klenot z pouště rozzáří každý truhlík i skalku – bez kapky vody navíc
      • Zahradní hit: Vypadá nenápadně, ale květy vás ohromí. Mochnovec je poklad pro vaši zahradu
      • Vánoční salát z vlastní zahrady? Vysejte štěrbák v srpnu a sklízejte před svátky
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření
      • Články Naše krásná zahrada
      • Zahradní hit: Vypadá nenápadně, ale květy vás ohromí. Mochnovec je poklad pro vaši zahradu
      • Tajný tip zkušených zahrádkářů: Srpnový výsev zeleniny přináší úrodu, kterou už nikdo nečeká
      • Z jedné rostliny desítky nových? Takhle levanduli množí zkušení zahradníci
      • Ženšen: Popínavou rostlinu příbuznou s okurkou můžete pěstovat klidně na balkoně
      • Zvonovec: Nádherná trvalka na skalku i do záhonu. Málokdo ji ale zná a v přírodě je velmi vzácná
      • Neobyčejná světlice barvířská: Letnička, která nahradí šafrán i krém na pleť
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Kuřecí po debrecínsku je lehce pikantní a příjemně nakyslé díky zakysané smetaně. Přidávejte ji však opatrně
      • Dechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostor
      • Módní policie z premiéry filmu Džob: Leichtová ukázala naditý dekolt v crop topu, Podzimková pudrovou eleganci
      • Carda Retarda z Tele Tele: Co se stalo s oblíbeným komikem Josefem Cardou z novácké estrády? Přezdívku mu vymyslela manželka
      • Avokádo: V čem toto ovoce převálcovalo banány a v čem životní prostředí?
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání