Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
      5. Galerie
      6. Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
      Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

      Foto: Shutterstock

      Trnka také bohatě kvete

      Foto: Shutterstock

      Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

      Foto: Shutterstock

      Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

      Foto: shutterstock

      Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Vlhká půda na zahradě? Zasaďte těchto 5 ovocných stromů. Neuvěříte, co všechno můžete vypěstovat
      • Zapomeňte na túje! Střemcha vám udělá na zahradě plot snů během pár let
      • Modrý koberec už v březnu? Vysaďte jarní cibuloviny na skalku i pod stromy. Po zimě rozzáří celou zahradu
      • Nádherný podzimní věnec z žaludů: Neuvěříte, jak snadno a rychle proměníte žaludy v luxusní dekoraci
      • Kolonie bílých chomáčků. Vlnatka zničí vaše pokojovky. Stačí 1 trik proti škůdcům a už se nikdy nevrátí

      Nejnovější články

      Zapomeňte na túje! Střemcha vám udělá na zahradě plot snů během pár let
      Thumbnail
      Tady rostou houby jako o život. Mapa, kterou vám mykologové neukážou
      Thumbnail
      Tajemství mrazení bylinek, které zná jen málokdo: Kuchaři ho používají už roky
      Náhled
      Koblihová broskev je hitem českých zahrad. Chutná jako mango a vypěstujete ji i u nás
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Hřiby, lišky i bedly. Podívejte se na mapu hub, která ukazuje houbový ráj
      • Geniální trik s tvořítkem na led: Stačí trocha vody a bylinky si uchovají chuť a vůni celou zimu
      • Koblihová broskev je hitem českých zahrad. Chutná jako mango a vypěstujete ji i u nás
      • Nezničitelné podzimní trvalky pro barevnou zahradu: Pěstujte třapatky i sasanky, pokvetou až do zámrazu
      • Kytka, co se chová jako celebrita. Chřadne vám lopatkovec? Ožije i vám, stačí sledovat listy
      • Trik na zazimování popínavých růží: 30 cm vysoký kopeček
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak na nejlepší houbovou smaženici: Kouzlo dokonalé chutí tkví ve správném smažení i jednoduchém ochucení
      • Kdo bydlí tady, má vyhráno: Jak vypadá klasický interiér na švédský způsob
      • Vzácné snímky mladé královny Alžběty II.: Svou povahou okouzlila dědu krále, za války sloužila v armádě
      • Kvíz: Měli jste papírovku a plísňáky? Pak si jistě pamatujete módu 80. a 90. let
      • Treskoslovenská treska: Retro ikona přežila režimy i módní vlny. Proč ji milujeme už od roku 1954?
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání