- Úvodní stránka
 - Praxe
 - Užitková zahrada
 - Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
 - Galerie
 - Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
 
          Prohlédnout znovu
        

Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

Trnka také bohatě kvete

Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Neuvěříte, co pomáhá víc než drahé přípravky: Tajná zbraň proti chorobám rostlin z vaší zahrady
 - Nejlevnější cesta ke krásné zahradě: Proč je pěstování v nádobách lepší než ve volné půdě
 - Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
 - Zahradníci prozradili, čím si ničíme skalku při zazimování. Přitom stačí změnit jedinou věc
 - Tajný trik zahradníků: Prázdné záhony vás připravují o úrodu i živiny. Řešení je přitom geniálně jednoduché
 



