- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
- Galerie
- Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
Prohlédnout znovu

Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

Trnka také bohatě kvete

Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Takové větve byste vyhodili do kamen. Přitom z toho vznikne nejluxusnější vánoční dekorace
- Nejlevnější superpotravina vůbec: Roste sama a sklízíte ji za pár dnů. V zimě vás nakopne rychleji než vitamíny
- Vyhazujete mandarinkové slupky? Děláte obrovskou chybu. Z odpadu vznikne řetěz, který provoní celý byt
- Největší vánoční past v kuchyni: Vypadá nevinně, ale může vás vážně ohrozit
- Vypadá jako luxusní pokojovka. Ve skutečnosti doma pomalu umírá



