- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
- Galerie
- Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
Prohlédnout znovu

Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.
Foto: Shutterstock

Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

Trnka také bohatě kvete

Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Vlhká půda na zahradě? Zasaďte těchto 5 ovocných stromů. Neuvěříte, co všechno můžete vypěstovat
- Zapomeňte na túje! Střemcha vám udělá na zahradě plot snů během pár let
- Modrý koberec už v březnu? Vysaďte jarní cibuloviny na skalku i pod stromy. Po zimě rozzáří celou zahradu
- Nádherný podzimní věnec z žaludů: Neuvěříte, jak snadno a rychle proměníte žaludy v luxusní dekoraci
- Kolonie bílých chomáčků. Vlnatka zničí vaše pokojovky. Stačí 1 trik proti škůdcům a už se nikdy nevrátí