Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
      5. Galerie
      6. Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu

      Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Plody mišpule

      Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

       

      Foto: Shutterstock
      Trnka obecná

      Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

      Foto: Shutterstock
      Trnka obecná

      Trnka také bohatě kvete

      Foto: Shutterstock
      Jeřáb oskeruše

      Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

      Foto: Shutterstock
      Jeřáb oskeruše

      Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

      Foto: shutterstock
      Šípky na keři

      Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Takové větve byste vyhodili do kamen. Přitom z toho vznikne nejluxusnější vánoční dekorace
      • Nejlevnější superpotravina vůbec: Roste sama a sklízíte ji za pár dnů. V zimě vás nakopne rychleji než vitamíny
      • Vyhazujete mandarinkové slupky? Děláte obrovskou chybu. Z odpadu vznikne řetěz, který provoní celý byt
      • Největší vánoční past v kuchyni: Vypadá nevinně, ale může vás vážně ohrozit
      • Vypadá jako luxusní pokojovka. Ve skutečnosti doma pomalu umírá

      Nejnovější články

      Místo cukroví košík. To, co lidé nachází v lese na Štědrý den, vás úplně zaskočí
      Thumbnail
      VÁNOČNÍ KVÍZ: Znáte nejčastější štědrovečerní tradice a jejich význam? Dokážete projít testem zvyků našich babiček?
      Náhled
      Úžasná vánoční výzdoba z přírodnin: Jeden jednoduchý trik změní vaše svátky k nepoznání
      Thumbnail
      Nejpodivnější tradice Štědrého dne: Děláme je všichni, ale málokdo ví proč
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Denní horoskopy
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám? | Vánoční svícen na hrob | Košíčky na vánoční stromeček | Vánoční skřítci | Zimní výzdoba oken
      • Články Naše krásná zahrada
      • Houbaření na Štědrý den: Penízovka, hlíva i další prosincové druhy
      • Vánoční KVÍZ pro celou rodinu: Zábavně o českých tradicích
      • Vánoční stůl z přírodnin: Šišky, větvičky a svíčky v harmonickém aranžmá
      • Tradice na Štědrý den: Od kapra po věštění budoucnosti
      • Otevírací doba na Štědrý den a svátky: Velké obchody zavírají už dopoledne
      • Zamiokulkas v prosinci a lednu: Jak v zimě zalévat, hnojit a kdy mu dopřát klid
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak připravit dušené zelí? Uvařte podle videa klasickou přílohu k dušenému masu
      • „Ty jsou, co?” Oblékněte se podle vánočních klasik, jako jsou Pelíšky nebo Tři oříšky pro Popelku
      • Štědrovečerní pohádka Záhada strašidelného zámku: Sofie Anna Švehlíková během natáčení odmaturovala
      • Kvíz: Co neuměl Petronel, s kým si hrál Ježíšek a co ukradla Dorotka? Jak dobře znáte pohádku Anděl Páně
      • Pečenáče ze smaženého kapra: Jak z vánočních zbytků vznikne lahůdka na několik týdnů
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání