Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
- Galerie
- Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
Prohlédnout znovu

Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.
Foto: Shutterstock

Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

Trnka také bohatě kvete

Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Ochraňte rododendrony před chlorózou: Chcete-li být letos za hvězdy, vysaďte si horkou novinku s obřími květy
- Vysaďte oblíbené keře jako malé sazenice a ušetřete pěkný balík: U těchto keřů je to sázka na jistotu
- Kopr vonný: Vysejte na záhony aromatickou bylinku. Vypudí ze zahrady nebezpečné škůdce
- Nejkrásnější druhy vodních rostlin: vysaďte především druhy, díky kterým zůstane voda v jezírku čistá bez použití chemie
- Balkonové rostliny do polostínu: Vysaďte si dvouzubec nebo bylinu laskavosti a budete nadšeni ze záplavy květů
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné