Skip to main content

Main navigation

  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu

      Breadcrumb

      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
      5. Galerie
      6. Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
      Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

      Foto: Shutterstock

      Trnka také bohatě kvete

      Foto: Shutterstock

      Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

      Foto: Shutterstock

      Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

      Foto: shutterstock

      Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Petúnie jsou křehké balkonové rostliny. Těchto pět věcí jim vážně nedělejte
      • Jarmanka větší: Nenáročná trvalka, jejíž krásu oceníte až při bližším pohledu. Najdete ji i v naší přírodě
      • Griselinie: Stálezelený keř, který skoro nikdo nezná. Buďte mezi prvními, kdo si ji na zahradu vysadí
      • Perskou akácii můžete pěstovat i na své zahradě: Vysadit můžete jen jeden kultivar. Pokud mu začnou žloutnout listy, buďte na pozoru
      • Zelená střecha: Hlavní důvody, proč je výhodné ji mít. Nezapomeňte ale na tu nejdůležitější věc
      logo Naše krásná zahrada

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Apetit piknik 2025
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření
      • Články Naše krásná zahrada
      • Česnek černý: Půvabnou cibulovinu můžete pěstovat v prérijních typech záhonů. Odolná trvalka výborně snáší sucho
      • Hnojení rostlin: Kompletní průvodce pro bohatou úrodu i krásné květy
      • Jak poznat, jak velkou má rostlina žízeň? Aby ze zálivky nebyla záplava, připomeňte si 8 bodů správného zalévání
      • Trvalkový záhon okrasný listem: I bez květů můžete vytvořit dechberoucí kompozici v zahradě
      • Tavolník břízolistý: Opadavý keř vykvétá záplavou bílých květů, na podzim se barví do purpurových odstínů
      • Hortenzie okrasné listem: Tři nejkrásnější druhy, které vás okouzlí svými listy
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Bolo de bolacha: Rychlý nepečený sušenkový dezert z Portugalska vás oslní vůní kávy a zvládne jej připravit i začátečník
      • Masaryk by žasl: Mezonet ve vile ukrývá ocelové schodiště, mosaz a výhled, který bere dech!
      • Tento týden v Ulici: Lumíra čeká divoká rozlučka se svobodou, Vlasta Pešek zažije v hospodě překvapení
      • Andělský horoskop na týden od 16. do 22. června 2025: Váhy hledají rovnováhu, Berani překvapí sami sebe
      • Kvíz: Vyznáte se ve vepřovém mase? Otestujte své znalosti
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání