Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Toto ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a ještě vyrobíte tradiční dobrotu, kterou znaly naše babičky
      5. Galerie
      6. Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu

      Tyto 4 druhy ovoce sklízejte až za mrazu: Pochutnáte si a vyrobit můžete třeba pracharandu

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Plody mišpule

      Plody mišpule jsou jedlé až po přemrznutí. Stačí je utrhnout ze stromu a jejich dužninu vycucnout ze slupky rovnou do pusy.

       

      Foto: Shutterstock
      Trnka obecná

      Jakmile plody trnky přejdou mrazem, musíte být rychlejší než ptáci, protože i ti čekají na vhodnou dobu její sklizně

      Foto: Shutterstock
      Trnka obecná

      Trnka také bohatě kvete

      Foto: Shutterstock
      Jeřáb oskeruše

      Jeřáb oskeruše patří mezi jádroviny a chutná jako kyselejší jablko

      Foto: Shutterstock
      Jeřáb oskeruše

      Namyšlená princezna, která byla potrestána. Takových motivů pohádek je mnoho, ale jaké ovoce princezna snědla, když jí narostly veliké uši anebo dokonce hodně dlouhý nos? Byla to „hruštička“ jeřábu oskeruše (Sorbus domestica)

      Foto: shutterstock
      Šípky na keři

      Šípky se hodí do čaje i do kytice a můžete je zpracovat i ve chvíli, kdy díky mrazu změknou

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Neuvěříte, co pomáhá víc než drahé přípravky: Tajná zbraň proti chorobám rostlin z vaší zahrady
      • Nejlevnější cesta ke krásné zahradě: Proč je pěstování v nádobách lepší než ve volné půdě
      • Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
      • Zahradníci prozradili, čím si ničíme skalku při zazimování. Přitom stačí změnit jedinou věc
      • Tajný trik zahradníků: Prázdné záhony vás připravují o úrodu i živiny. Řešení je přitom geniálně jednoduché

      Nejnovější články

      Myslela jsem, že bude krásná. Teď mám na zahradě monstrum, které se nedá zastavit
      Náhled
      Tyhle plody nejsou jen dekorace — vaše unavené nohy vám poděkují
      Náhled
      Úžasný trik: Jak ze zahradního odpadu vytvořit věnec, který všichni budou závidět
      Thumbnail
      Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám? 4 účinné postřiky z toho, co najdete v kuchyni
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Využití kaštanů v domácnosti: Domácí masti, prací gel i dekorace
      • Z ostříhaných prutů k podzimní kráse: Přísavník poslouží jako dokonalý základ na věnec
      • Domácí postřik proti škůdcům pokojových rostlin zvládnete vyrobit z vody, mýdla nebo česneku
      • Nejčastější choroby růží: Jak bojovat proti padlí, černé skvrnitosti i rzi. Prevence je základ
      • Ovocné stromy v zimě: Základem je nátěr kmenů i ochrana kořenů a větví
      • Nejkrásnější zimní truhlík v ulici: Libavka, trvalka, která rozzáří okna i balkon
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Čočkový salát s vejci: Připravte si ho jako zdravou večeři nebo vydatnou svačinu
      • Bydlení snů: Podívejte se do světlého bytu s růžovou koupelnou a kouzelnou cihlovou stěnou
      • Rozzařte své rty v barvách podzimu: Našli jsme pečující i zvětšující lesky od 35 Kč
      • Kvíz: Legendární sitcom Jak jsem poznal vaši matku slaví 20 let. Jak dobře ho znáte?
      • Šunkofleky jako od babičky, ale s překvapením: Jaký trik je udělá šťavnatější a lahodnější než kdy dřív?
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání