- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
- Galerie
- Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých

Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti
Prohlédněte si další galerie
- Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun
- Neuvěříte, co pomáhá víc než drahé přípravky: Tajná zbraň proti chorobám rostlin z vaší zahrady
- Úžasná proměna: Z obyčejného truhlíku vznikne minizahrádka, která kvete i v mrazu
- Trik našich dědů, na který se zapomnělo: Jediná věc, která ochrání vaše stromy před mrazem i škůdci
- Největší chyba, kterou dělají zahrádkáři na podzim: Kvůli ní vám půda zleniví a úroda mizí



