- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
- Galerie
- Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých

Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti
Prohlédněte si další galerie
- Slepice v zahradě jsou vašimi parťáky: těchto pět výhod jejich chovu mluví za vše
- Sedmikrásky v trávníku nevěstí nic dobrého: Dejte si na tyto křehké krásky pozor a včas jednejte
- Neobyčejná světlice barvířská: Letnička, která nahradí šafrán i krém na pleť
- Plánujete postavit zahradní domek? A jste si jisti, že nepotřebujete stavební povolení? V tomto případě zákon mluví jasně
- Zapomeňte na vyprahlou zem pod stromy: Tyto trvalky do stínu to zvládnou i bez zalévání