- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
- Galerie
- Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých

Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti
Prohlédněte si další galerie
- Podzimní pohádka na zahradě: Zasaďte keř z Ameriky s růžovými perlami. Nádherně září
- Chyba, která zabíjí vistárie: Stačí ji jednou udělat a o rostlinu přijdete
- Toto úžasné místo milovala královna Alžběta II. nejvíc: Objevte nejkrásnější zahrady britské monarchie
- Wow efekt na balkoně: Nejkrásnější podzimní truhlíky. Čarujte s poupatovými vřesy
- Vlhká půda na zahradě? Zasaďte těchto 5 ovocných stromů. Neuvěříte, co všechno můžete vypěstovat