Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
- Galerie
- Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých

Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti
Prohlédněte si další galerie
- Pokud chcete ovoce sklízet i na balkoně, rozhodně si vysaďte baleríny a nebojte se vyzkoušet i netradiční tvary dřevin. Pozor si ale dejte na jejich řez
- Nebeský bambus: Vysaďte si naprostou novinku mezi keři a sousedé puknou závistí
- Inspirujte se prvorepublikovou zahradou v Janovicích nad Úhlavou. Při její návštěvě se dostanete do časů Karla Čapka
- Zmarlika čínská: Poznejte dřevinu s půvabnými motýlovitými květy, které někdy vyrůstají i přímo z kmene
- Nejkrásnější druhy vodních rostlin: vysaďte především druhy, díky kterým zůstane voda v jezírku čistá bez použití chemie
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné