Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
- Galerie
- Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých

Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti
Prohlédněte si další galerie
- Jarmanka větší: Nenáročná trvalka, jejíž krásu oceníte až při bližším pohledu. Najdete ji i v naší přírodě
- Griselinie: Stálezelený keř, který skoro nikdo nezná. Buďte mezi prvními, kdo si ji na zahradu vysadí
- Vysaďte si do zahrady trvalky s nejkrásnější vůní. Pěstujte floxy, meduňku i zatím jen málo známou agastache
- Buxusy můžete nahradit těmito keři: Jeden z nich je naprostá novinka, která vás ohromí
- Agastache mexická: Nádherná letnička dlouho kvete a má silně aromatické listy. Připravte si z nich letní limonádu