Skip to main content

Main navigation

  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu

      Breadcrumb

      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
      5. Galerie
      6. Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých
      Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

      Foto: Shutterstock

      Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

      Foto: Shutterstock

      Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

      Foto: Shutterstock

      Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

      Foto: Shutterstock

      Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Jarmanka větší: Nenáročná trvalka, jejíž krásu oceníte až při bližším pohledu. Najdete ji i v naší přírodě
      • Griselinie: Stálezelený keř, který skoro nikdo nezná. Buďte mezi prvními, kdo si ji na zahradu vysadí
      • Vysaďte si do zahrady trvalky s nejkrásnější vůní. Pěstujte floxy, meduňku i zatím jen málo známou agastache
      • Buxusy můžete nahradit těmito keři: Jeden z nich je naprostá novinka, která vás ohromí
      • Agastache mexická: Nádherná letnička dlouho kvete a má silně aromatické listy. Připravte si z nich letní limonádu
      logo Naše krásná zahrada

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Apetit piknik 2025
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření
      • Články Naše krásná zahrada
      • Česnek černý: Půvabnou cibulovinu můžete pěstovat v prérijních typech záhonů. Odolná trvalka výborně snáší sucho
      • Hnojení rostlin: Kompletní průvodce pro bohatou úrodu i krásné květy
      • Jak poznat, jak velkou má rostlina žízeň? Aby ze zálivky nebyla záplava, připomeňte si 8 bodů správného zalévání
      • Trvalkový záhon okrasný listem: I bez květů můžete vytvořit dechberoucí kompozici v zahradě
      • Tavolník břízolistý: Opadavý keř vykvétá záplavou bílých květů, na podzim se barví do purpurových odstínů
      • Hortenzie okrasné listem: Tři nejkrásnější druhy, které vás okouzlí svými listy
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Bolo de bolacha: Rychlý nepečený sušenkový dezert z Portugalska vás oslní vůní kávy a zvládne jej připravit i začátečník
      • Masaryk by žasl: Mezonet ve vile ukrývá ocelové schodiště, mosaz a výhled, který bere dech!
      • Tento týden v Ulici: Lumíra čeká divoká rozlučka se svobodou, Vlasta Pešek zažije v hospodě překvapení
      • Andělský horoskop na týden od 16. do 22. června 2025: Váhy hledají rovnováhu, Berani překvapí sami sebe
      • Kvíz: Vyznáte se ve vepřovém mase? Otestujte své znalosti
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání