Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
      5. Galerie
      6. Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých
      Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

      Foto: Shutterstock

      Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

      Foto: Shutterstock

      Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

      Foto: Shutterstock

      Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

      Foto: Shutterstock

      Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Podzimní pohádka na zahradě: Zasaďte keř z Ameriky s růžovými perlami. Nádherně září
      • Chyba, která zabíjí vistárie: Stačí ji jednou udělat a o rostlinu přijdete
      • Toto úžasné místo milovala královna Alžběta II. nejvíc: Objevte nejkrásnější zahrady britské monarchie
      • Wow efekt na balkoně: Nejkrásnější podzimní truhlíky. Čarujte s poupatovými vřesy
      • Vlhká půda na zahradě? Zasaďte těchto 5 ovocných stromů. Neuvěříte, co všechno můžete vypěstovat

      Nejnovější články

      Koblihová broskev je hitem českých zahrad. Chutná jako mango a vypěstujete ji i u nás
      Thumbnail
      Nezničitelné podzimní trvalky pro barevnou zahradu: Pěstujte třapatky i sasanky, pokvetou až do zámrazu
      Thumbnail
      Kytka, co se chová jako celebrita. Chřadne vám lopatkovec? Ožije i vám, stačí sledovat listy
      Thumbnail
      Odborníci varují: 1 chyba při zazimování a popínavé růže nepřežijí
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Koblihová broskev je hitem českých zahrad. Chutná jako mango a vypěstujete ji i u nás
      • Nezničitelné podzimní trvalky pro barevnou zahradu: Pěstujte třapatky i sasanky, pokvetou až do zámrazu
      • Kytka, co se chová jako celebrita. Chřadne vám lopatkovec? Ožije i vám, stačí sledovat listy
      • Trik na zazimování popínavých růží: 30 cm vysoký kopeček
      • Kouzelná podzimní dekorace z jablíček a hrušek: Jednoduchý návod na ozdobu do květináčku
      • Hedvábný strom z Persie vás očaruje svými květy, ale pozor na nejnebezpečnější chorobu dřevin
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Zdeněk Pohlreich oslavil stovku! K výjimečného milníku drsňákovi z pořadu Ano, šéfe! popřál i michelinský šéfkuchař
      • Už teď víme, jak budou vypadat Vánoce 2025! Tradice dostane nečekaný moderní twist
      • Fenolové injekce v Osvětimi: Aplikovaly se přímo do srdce, zvrácený lékař si za každého mrtvého vyryl do zdi čárku
      • Znamení zvěrokruhu, která milují jídlo: Býci jsou gurmáni, Raci zas nejlepší kuchaři
      • Další Výzva Sladké trojky: Upečte s námi kynuté koláče a podívejte se, co vymyslel Vojta Vrtiška!
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání