Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Kdy nastává správný čas sklizně papriky. Podle druhu paprik nebo způsobu zpracování
      5. Galerie
      6. Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých
      Pochutnejte si na paprikách sladkých i pěkně pálivých
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Pokud máte potíže s trávením papriky a je pro vás „těžká do žaludku“, pak určitě ze své stravy vynechte papriku zelenou a jezte jenom plně vyzrálé červené nebo oranžové papriky

      Foto: Shutterstock

      Zeleninové druhy paprik jsou v technické zralosti šťavnaté, křupavé a po utržení i trvanlivé a mnohem lépe zvládají přepravu než papriky v plné botanické zralosti

      Foto: Shutterstock

      Chilli papričky teprve v plné zralosti dosahují své maximální úrovně pálivosti

      Foto: Shutterstock

      Červené papriky bývají zase mnohem sladší než zelené, s jemnější dužinou i slupkou

      Foto: Shutterstock

      Kořeninové papriky bývají určené většinou k sušení a sklízejí se až v plné botanické zralosti

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Slepice v zahradě jsou vašimi parťáky: těchto pět výhod jejich chovu mluví za vše
      • Sedmikrásky v trávníku nevěstí nic dobrého: Dejte si na tyto křehké krásky pozor a včas jednejte
      • Neobyčejná světlice barvířská: Letnička, která nahradí šafrán i krém na pleť
      • Plánujete postavit zahradní domek? A jste si jisti, že nepotřebujete stavební povolení? V tomto případě zákon mluví jasně
      • Zapomeňte na vyprahlou zem pod stromy: Tyto trvalky do stínu to zvládnou i bez zalévání
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření
      • Články Naše krásná zahrada
      • Zahradníci ji milují! Turan nádherný rozzáří záhon i bez vaší pomoci
      • Zanice: Málo známý keř, který vás nadchne nejen barvou svých listů
      • Neuvěříte, jak krásný může být zahradní keř bez složité péče
      • „Ptáci sklízejí třešně, já marmeládu.“ Helena Vondráčková otevřeně o své zahradě plné chutí a vzpomínek
      • Zahradní hit: Vypadá nenápadně, ale květy vás ohromí. Mochnovec je poklad pro vaši zahradu
      • Tajný tip zkušených zahrádkářů: Srpnový výsev zeleniny přináší úrodu, kterou už nikdo nečeká
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Kuřecí po debrecínsku je lehce pikantní a příjemně nakyslé díky zakysané smetaně. Přidávejte ji však opatrně
      • Dechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostor
      • Nejhorší pákistánský sériový vrah: Javed Iqbal připravil o život 100 chlapců, za které dostal 100 trestů smrti
      • Co vám přinese srpen v oblasti zdraví a peněz: Panny a Blíženci získají vítr do plachet, Býci a Střelci si musí dát pozor
      • Deštivý víkend před námi? Užijte si léto na slavnostech ovocných knedlíků a festivalu Aperol Spritz a prosecca
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání