Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin
      4. Galerie
      5. Okurky nakladačky mají právě sezonu sběru a zavařování. Nepřipravte se zbytečnými chybami o bohatou úrodu

      Okurky nakladačky mají právě sezonu sběru a zavařování. Nepřipravte se zbytečnými chybami o bohatou úrodu

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Okurky nakladačky mají v červenci sezonu sběru a zavařování

      Provzdušňování bujnému porostu prospěje. Pravidelně odstraňujte poškozené listy 

      Foto: shutterstock
      Okurky nakladačky mají v červenci sezonu sběru a zavařování

      Plody okurek nakladaček dosáhnou sběrové velikosti přibližně za 3-5 dní po opylení v závislosti na teplotě a vláze

      Foto: shuttestock
      Okurky nakladačky mají v červenci sezonu sběru a zavařování

      Zralé okurky mají svěží světle zelenou dužninu a jsou na omak tvrdé. Jak dlouhé by měly nakladačky být, je otázka zvyklosti a vaší preference při zavařování. Optimální velikost je mezi 5 – 8 cm. Menší plody mají pevnější konzistenci, většími nakladačkami však naplníte víc sklenic.

      Foto: shutterstock
      Okurky nakladačky mají v červenci sezonu sběru a zavařování

      Nasbírané okurky by měly být zavařené co nejdříve, nejlépe v den sběru. Ne vždy je to ovšem možné. V tom případě je uskladněte v tmavé a chladné místnosti, max. dva až tři dny. Poté již plody ztrácí na tvrdosti a svěžesti.

      Foto: shuttestock
      Okurky nakladačky mají v červenci sezonu sběru a zavařování

      Zavařené okurky jsou oblíbenou delikatesou

      Foto: shutterstock
      Okurky nakladačky mají v červenci sezonu sběru a zavařování

      Každé léto zpěvačka Ilona Csáková zavařuje okurky do svého, časem vychytaného, láku

      Foto: archív Ilony Csákové

      Foto: archív Ilony Csákové

      Prohlédněte si další galerie

      • Z tropického keře k ikoně Vánoc: Nový hit roku 2025 mění pravidla dekorování
      • Nejpodivnější fakta o české tradici Mikuláše a čerta: Co se opravdu děje, když necháte čerta vejít do domu
      • Úžasné výsledky organického hnojení: 5 druhů hnoje rostliny milují, jeden je úplná katastrofa
      • Zázrak z kuchyně: Pro vás odpad, pro rostliny životabudič. Doma vám díky němu vyroste neskutečná džungle
      • Proč klívie odmítá kvést: Je to nejčastější chyba, kterou dělají i zkušení pěstitelé

      Nejnovější články

      Jen dvě obyčejné věci… a vaše zahrada se změní k nepoznání
      Thumbnail
      Zachraňte vánoční hvězdu během pár minut: Překvapivé chyby, které dělá doma 90 % lidí
      Náhled
      Nejlepší trik floristů: Díky jednoduchému fíglu dekorace nezvadnou, nevyschnou a budou vonět až do ledna
      Thumbnail
      Díky Betlémskému světlu jsme málem vyhořeli! Tento trik může zachránit i váš byt
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Domácí přírodní hnojivo pro kyselomilné rostliny: Banány a bílý ocet v praxi
      • Správné podmínky pro vánoční hvězdu: Teplo, světlo a zálivka bez chyb
      • Jak prodloužit životnost vánočních dekorací: Osvědčené tipy floristů
      • Betlémské světlo jako symbol Vánoc: Praktické tipy pro domácí použití
      • Vánoční inspirace pro zahradu: Světla, přírodní materiály a drobnosti, které fungují
      • Voňavý vánoční svícen z košíku: Skořice, šišky a větvičky stříbrného smrku
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jakou mouku na pracny? Oblíbené cukroví pekly rády a skvěle naše babičky
      • Vánoční pečení krok za krokem a bez stresu: Praktické vychytávky a osvědčené triky
      • Levné i luxusní sady s dekorativní kosmetikou pro dámy 50+: Vybrat můžete sety s očními stíny, řasenkou i rtěnkou
      • Čas na novou kabelku? Nečekejte na Ježíška. Tyto 3 modely ovládnou zimu 2025/2026
      • Tajemství nejlepší cukrářky: Iveta Fabešová by světové špičce servírovala pistáciový dort. Cukrařině je ale třeba obětovat veškerý čas
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání