Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin
      4. Galerie
      5. Okurky nakladačky mají právě sezonu sběru a zavařování. Nepřipravte se zbytečnými chybami o bohatou úrodu
      Okurky nakladačky mají právě sezonu sběru a zavařování. Nepřipravte se zbytečnými chybami o bohatou úrodu
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Provzdušňování bujnému porostu prospěje. Pravidelně odstraňujte poškozené listy 

      Foto: shutterstock

      Plody okurek nakladaček dosáhnou sběrové velikosti přibližně za 3-5 dní po opylení v závislosti na teplotě a vláze

      Foto: shuttestock

      Zralé okurky mají svěží světle zelenou dužninu a jsou na omak tvrdé. Jak dlouhé by měly nakladačky být, je otázka zvyklosti a vaší preference při zavařování. Optimální velikost je mezi 5 – 8 cm. Menší plody mají pevnější konzistenci, většími nakladačkami však naplníte víc sklenic.

      Foto: shutterstock

      Nasbírané okurky by měly být zavařené co nejdříve, nejlépe v den sběru. Ne vždy je to ovšem možné. V tom případě je uskladněte v tmavé a chladné místnosti, max. dva až tři dny. Poté již plody ztrácí na tvrdosti a svěžesti.

      Foto: shuttestock

      Zavařené okurky jsou oblíbenou delikatesou

      Foto: shutterstock

      Každé léto zpěvačka Ilona Csáková zavařuje okurky do svého, časem vychytaného, láku

      Foto: archív Ilony Csákové

      Foto: archív Ilony Csákové

      Prohlédněte si další galerie

      • Úžasné tipy na podzimní truhlíky: Z lesa přímo do vaší zahrady a bytu
      • Podzimní dekorace nepotřebujete: Stačí pár keřů a váš pozemek bude každý podzim jako z pohádky
      • Zahradníci to tajili celé roky! Stačí 1 trik při výsadbě pivoněk a pokvetou vám až do důchodu
      • Tuhle chybu dělá při skladování zeleniny skoro každý: Mrkev a petržel vám kvůli ní nevydrží ani do Vánoc
      • Tajemství floristů: Domácí věnec, který vydrží týdny – stačí pár větviček a přírodní materiály

      Nejnovější články

      Zapomeňte na suchou tvrdou hlínu – s těmito trvalkami ji proměníte v květinovou zahradu
      Thumbnail
      Děláte při výsadbě česneku tuhle chybu? Připravujete se o polovinu úrody
      Thumbnail
      Nejúžasnější rychlerostoucí rostlina sezóny: Mění barvy jako chameleon a zahradu promění v módní přehlídku
      Náhled
      Zazimování hortenzií: Z obyčejné rostliny vyrostou gigantické květy díky jednoduchému triku
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | ELLEphoria 2025 | Přechodové bundy podzim 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Zahrada plná jílu už vás trápit nebude: Půdu provzdušněte a vysaďte čemeřice, denivky a udatnu
      • Fígl pro bohatou úrodu česneku: Správný spon a vhodné zelené hnojení zajistí obří palice
      • Kochia je ideální letní rostlina do zahrady. Rychle roste, mění barvy a snadno se udržuje
      • Zazimování hortenzií v nádobách i záhonech: Schovejte nůžky, připravte krabici s pilinami a svetr
      • Linda Rybová prozradila, jak jí zahrada a bylinky pomáhají zpomalit hektický život ve městě
      • Nejkrásnější podzimní dekorace za pár korun: Proměňte obyčejnou sklenici v kouzelné světlo
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • BeBe střecha: Luxusní dezert, který vás okouzlí, vytvoříte snadno podle videonávodu
      • Příběh hrdinů: Rodinný statek se proměnil v unikátní památník rodiny Mašínů a otevírá se veřejnosti
      • Lenka Limberská nám ukázala skvosty ze svého botníku: Luxusní střevíčky nakupuje v Dubaji i klasické konfekci
      • Nestárnoucí Marie Rottrová: Zpěvačka stále koncertuje a po boku mladšího muže vypadá neskutečně
      • Dýňové pyré krok za krokem: Nepostradatelný základ pro 100 receptů, od koláčů přes rizoto až po latte
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání