Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Okrasná zahrada
      4. Co se dává do marinády na grilovaná masa: grilovací sezona začíná
      5. Galerie
      6. Letní grilování na zahradě začíná

      Letní grilování na zahradě začíná

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Marináda je tekutá směs různých ingrediencí, popř. pasta, do které se nakládá - marinuje syrové maso, aby se zvýraznila jeho chuť a aby bylo křehčí

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Olej je nositelem chutí. Do marinád se kromě oleje používají různě ochucené octy, ovocné šťávy, citrusy

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Aromatická neboli bylinkovo - kořeněná složka přináší do marinády chuť a vůni. Bylinky používejte čerstvé nebo sušené

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Důležitá je doba marinování masa. Pokud nakládáte maso do marinády, kde převažuje kyselá  složka, doba marinování bude kratší, protože by se rozpadla textura masa a chuťově by maso jen ztrácelo

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Při přípravě marinád zapojte svoji chuťovou a vizuální fantazii, ať jste báječnými hostiteli. Nezapomeňte ovšem mít dobrou náladu, jedině tak u svého nažhaveného grilu vykouzlíte tu pravou pohodu pro své přátele a rodinu

      Foto: shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Květinářka mi prozradila triky, díky kterým africké fialky nádherně kvetou i v zimě
      • Kouzelné vánoční ozdoby úplně zadarmo: Tajemství ukryté v kuchyňském šuplíku vás překvapí víc, než čekáte
      • Vaše Vánoce už nikdy nebudou stejné, jakmile vyzkoušíte tyto dekorace z bylinek
      • Geniálně jednoduchý trik: Vyrobte si vánoční svíčky, které voní lépe než ty nejdražší z butiku
      • Korálky z Madagaskaru se influenceři chlubí po celém světě. Tato pokojovka roste jako šílená a stojí pár korun

      Nejnovější články

      Oslavte Den perníkové chaloupky nejpevnější polevou na světě: Díky ní vám tato sladká stavba nikdy nespadne
      Náhled
      Roztomilá návštěva nebo škůdce? Tohle se ve vaší zahradě začne dít, jakmile se objeví jediná veverka
      Thumbnail
      Nejkrásnější vánoční truhlíky letošní zimy: Neuvěříte, co dokážou tyto dekorace za okny po týdnu v mrazu
      Náhled
      Nevíte, co nadělit zahrádkáři pod stromeček? Tohle nadchne i chlapa, který „už má všechno“
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Den perníkové chaloupky: Voňavé těsto, pevná poleva a radost z tvorby
      • Veverky v zahradě: Praktický přehled toho, co milují i co jim škodí
      • Vánoční truhlíky, které skutečně vydrží mráz: Dřišťál nebo cesmína budou hvězdami vašich oken
      • Tip na dárky pro muže zahrádkáře: Od nářadí přes odpočinek až po technické vychytávky
      • Bílení stromů z domácích surovin: Naše prababičky používaly mouku nebo tvaroh
      • Africké fialky, které nepřestanou kvést: Světlo, teplota a hnojení jako hlavní klíče k úspěchu
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Svůj podnik otevřel v Praze před dvěma měsíci a už je v Michelin Guide. Restaurace Parzival slaví úspěch
      • Levná kosmetika, která se vyrovná drahým a luxusním produktům: Objevte kouzlo dupes
      • Když test DNA odhalí pravou identitu: Paul Fronczak zjistil pravdu o svém původu až po 50 letech
      • Znamení zvěrokruhu, která se bojí i vlastního stínu: Štíři jsou přirozeně podezíraví
      • Dvě nenápadné suroviny mění pohádku i vánoční stůl: Hrachovka a ořechové cukroví v historii i v kuchyni
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání