Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Okrasná zahrada
      4. Co se dává do marinády na grilovaná masa: grilovací sezona začíná
      5. Galerie
      6. Letní grilování na zahradě začíná

      Letní grilování na zahradě začíná

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Marináda je tekutá směs různých ingrediencí, popř. pasta, do které se nakládá - marinuje syrové maso, aby se zvýraznila jeho chuť a aby bylo křehčí

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Olej je nositelem chutí. Do marinád se kromě oleje používají různě ochucené octy, ovocné šťávy, citrusy

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Aromatická neboli bylinkovo - kořeněná složka přináší do marinády chuť a vůni. Bylinky používejte čerstvé nebo sušené

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Důležitá je doba marinování masa. Pokud nakládáte maso do marinády, kde převažuje kyselá  složka, doba marinování bude kratší, protože by se rozpadla textura masa a chuťově by maso jen ztrácelo

      Foto: shutterstock
      Letní grilování s rodinou a přáteli právě začíná

      Při přípravě marinád zapojte svoji chuťovou a vizuální fantazii, ať jste báječnými hostiteli. Nezapomeňte ovšem mít dobrou náladu, jedině tak u svého nažhaveného grilu vykouzlíte tu pravou pohodu pro své přátele a rodinu

      Foto: shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Nejlevnější superpotravina vůbec: Roste sama a sklízíte ji za pár dnů. V zimě vás nakopne rychleji než vitamíny
      • Vánoční kouzlo z lesa: Z obyčejných větví vytvoříte jednoduchou výzdobu, která je zadarmo a vypadá luxusně
      • Vánoční zázrak v květináči: Možná jste si toho ani nevšimli, ale jedna pokojovka se právě probudila
      • Překvapivé vánoční tradice českého venkova: Vánoce, jaké dnešní děti vůbec neznají. Tady se vrátíte o 100 let zpátky
      • Mrzne, sněží, půda je tvrdá. Zahrádkáři ji sklízí i pod sněhem a chutná lépe než v létě

      Nejnovější články

      Nejčastější chyba zahrádkářů v zimě: Ignorujete to pár dní a měsíce práce skončí v popelnici
      Thumbnail
      Myslíte, že zimní zahrada rostlinám pomáhá? Ve skutečnosti je pomalu ničí
      Náhled
      Házíte zbytky po hostině na kompost? Možná si tím zaděláváte na pěkný průšvih
      Náhled
      Neuvěříte, co se dělo po Štědrém dni: Druhý svátek vánoční byl plný chaosu, alkoholu a svobody
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Denní horoskopy
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Barvy Vánoc | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám? | Vánoční svícen na hrob | Košíčky na vánoční stromeček | Vánoční skřítci | Zimní výzdoba oken
      • Články Naše krásná zahrada
      • Kontrola úrody v zimě prodlužuje její trvanlivost a šetří vaši práci
      • Zimní zahrada není obývák: Jaké podmínky rostliny skutečně potřebují
      • Zbytky na kompost ano, ale s rozumem. Jinak riskujete zápach i škůdce
      • Druhý svátek vánoční v lidových tradicích: Koledy, hostiny i zábavy
      • Strom peněz: Pachira jako symbol hojnosti a stylový doplněk interiéru
      • Aranžování rostlin podle ikebany: Základem japonského umění je kenzan
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Pizza jako z pizzerie: Snadno ji připravíte a obložíte oblíbenými surovinami
      • Interiér domku z filmu Prázdniny: Návrat na místo filmové romantiky a jedno nepříjemné překvapení
      • Do nového roku štíhlé jako proutek: Daně Morávkové pomohl přerušovaný půst, Ilona Csáková upřednostňuje bílkoviny
      • “Moje máma trpí demencí a je zlá. Je mi jí líto, ale nechci ji doma na Vánoce,” je na vážkách Mirka
      • Z vánočky žemlovka, z kapra karbanátky a z cukroví dezert: 5 tipů, jak zužitkovat zbytky ze svátků
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání