Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Okrasná zahrada
- Co se dává do marinády na grilovaná masa: grilovací sezona začíná
- Galerie
- Letní grilování na zahradě začíná

Marináda je tekutá směs různých ingrediencí, popř. pasta, do které se nakládá - marinuje syrové maso, aby se zvýraznila jeho chuť a aby bylo křehčí

Olej je nositelem chutí. Do marinád se kromě oleje používají různě ochucené octy, ovocné šťávy, citrusy

Aromatická neboli bylinkovo - kořeněná složka přináší do marinády chuť a vůni. Bylinky používejte čerstvé nebo sušené

Důležitá je doba marinování masa. Pokud nakládáte maso do marinády, kde převažuje kyselá složka, doba marinování bude kratší, protože by se rozpadla textura masa a chuťově by maso jen ztrácelo

Při přípravě marinád zapojte svoji chuťovou a vizuální fantazii, ať jste báječnými hostiteli. Nezapomeňte ovšem mít dobrou náladu, jedině tak u svého nažhaveného grilu vykouzlíte tu pravou pohodu pro své přátele a rodinu
Prohlédněte si další galerie
- Zaječí ocásek neboli sametovka: Jednoletá okrasná travina vynikne na skalce i v sušených kyticích
- Tajemství kvetoucího záhonu: Trvalky, co zdobí předzahrádku celé léto bez námahy
- Ajanka je velmi výrazná rostlina s nezvyklými květy: S našimi zimami si ale moc nerozumí
- Jak pěstovat angínovník: Listy se podobá gladiolům, květy liliím. Žvýkání jeho listů s vámi udělá divy
- Podmanivě voní, kouzelně kvete, ale pozor – tahle krása je jedovatá. Objevte tabák křídlatý