- Úvodní stránka
- Praxe
- Okrasná zahrada
- Co se dává do marinády na grilovaná masa: grilovací sezona začíná
- Galerie
- Letní grilování na zahradě začíná

Marináda je tekutá směs různých ingrediencí, popř. pasta, do které se nakládá - marinuje syrové maso, aby se zvýraznila jeho chuť a aby bylo křehčí

Olej je nositelem chutí. Do marinád se kromě oleje používají různě ochucené octy, ovocné šťávy, citrusy

Aromatická neboli bylinkovo - kořeněná složka přináší do marinády chuť a vůni. Bylinky používejte čerstvé nebo sušené

Důležitá je doba marinování masa. Pokud nakládáte maso do marinády, kde převažuje kyselá složka, doba marinování bude kratší, protože by se rozpadla textura masa a chuťově by maso jen ztrácelo

Při přípravě marinád zapojte svoji chuťovou a vizuální fantazii, ať jste báječnými hostiteli. Nezapomeňte ovšem mít dobrou náladu, jedině tak u svého nažhaveného grilu vykouzlíte tu pravou pohodu pro své přátele a rodinu
Prohlédněte si další galerie
- Zapomeňte na suchou tvrdou hlínu – s těmito trvalkami ji proměníte v květinovou zahradu
- Zapomeňte na plastové věnce! Tohle jsou rostliny, které vypadají lépe a nic nestojí
- Obří šípky plné vitamínů a marmeláda lepší než z obchodu: Tuhle růži si pěstitelé chválí víc než jahody
- Trik, který zná málokdo: Chryzantémy vám pokvetou až do zimy, když přestanete dělat tuhle chybu
- Úžasný domácí zázrak z keře s jedlými plody: Stačí pár kroků a získáte sirup, který posílí imunitu. Nesmíte však udělat jednu chybu