- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Město Cheb odhaluje tajemství, které rozsvítí ulice: Zimní truhlíky vítězí nad mrazem. Odhalte jejich tajné ingredience
- Tento keř má až 60 000 plodů za sezónu: Skrytá hvězda podzimní zahrady, o které většina lidí netuší
- Neuvěříte, co dělají profíci při zakládání nové zahrady jinak: Udělejte 1 věc a na jaře vám bude závidět celá ulice
- Nejkrásnější zimní rostlina: Pokvete i v mrazu, když se vyhnete jedné fatální chybě
- Tohle absolutně nemělo fungovat: Skalničky, které přežijí sešlap, sucho, úpal i vaši nepozornost, a přesto kvetou jako šílené



