- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Specialisté varují! 90 % lidí používá „špatnou“ skořici: Přestaňte kupovat tvrdé svitky, tahle skořice je úplně jiná
- Neuvěříte, co dokáže malý stromek v květináči! Promění váš byt na vánoční ráj během minut
- Z tropického keře k ikoně Vánoc: Nový hit roku 2025 mění pravidla dekorování
- Největší hrozba zimní zahrady: Jmelí vám může zničit úrodu během jediné sezony
- Tato „zubatá“ rostlina vypadá jako z jiného světa: Žluté květy tygří tlamičky vás ohromí



