Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Nejkrásněji kvetoucí keře: Svého favorita si vyberte z těchto sedmi krasavců, budou chloubou vaší zahrady
- Chejr vonný neboli zimní fiala: Oblíbená dvouletka se občas chová jako krátkověká trvalka. Jak ji vysévat a pěstovat
- Jak vyhnat škůdce ze zahrady přírodní cestou: Bylinky ochrání své sousedy před chorobami a přivábí opylovače
- Česnek černý: Půvabnou cibulovinu můžete pěstovat v prérijních typech záhonů. Odolná trvalka výborně snáší sucho
- Buxusy můžete nahradit těmito keři: Jeden z nich je naprostá novinka, která vás ohromí