- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Hrabat či nechat ležet? O využití spadaného listí se zahrádkáři přou, ale zahradníci v tom mají jasno
- Úžasný zázrak z Japonska: Roste snadno, vypadá luxusně a září pestrou paletou barev
- Neuvěříte, co dělají profíci při zakládání nové zahrady jinak: Udělejte 1 věc a na jaře vám bude závidět celá ulice
- Nejchytřejší způsob, jak uchovat úrodu: Zapomeňte na sklep, ovoce přežije i v bytě
- Tohle musíte vidět! Úžasný nápad z vaječných skořápek, který trumfne i drahé dekorace z obchodu



