Breadcrumb
- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Balkonové rostliny do polostínu: Vysaďte si dvouzubec nebo bylinu laskavosti a budete nadšeni ze záplavy květů
- Jak správně používat zavlažovací vaky: Poradíme, kdy je ta nejlepší doba pro jejich instalaci
- Lilek vejcoplodý: Jak vypěstovat baklažán, oblíbenou zeleninu středomořské kuchyně a jak poznat, že je zralý
- Zmarlika čínská: Poznejte dřevinu s půvabnými motýlovitými květy, které někdy vyrůstají i přímo z kmene
- Nebeský bambus: Vysaďte si naprostou novinku mezi keři a sousedé puknou závistí
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné