- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Nejroztomilejší vánoční hit roku: Skřítci z šišek válcují sociální sítě. Zkuste je také, výsledek je neuvěřitelný
- Nejlevnější vánoční svícen letošních Vánoc: Bez dovedností, bez utrácení, ale efekt jak z designového studia
- Ideální pokojovky do prvního bytu: Tyhle tři rostliny přežijí úplně všechno, začínající pěstitelé s nimi ušetří stovky
- Nejkrásnější zimní květina? Azalka vás ohromí! Kvete až 2 měsíce, když uděláte jednu zásadní věc
- Nejvoňavější keř, o kterém jste nikdy neslyšeli: Provoní zahradu jako parfém a přežije i mráz



