- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Největší vánoční past v kuchyni: Vypadá nevinně, ale může vás vážně ohrozit
- Bez tohoto tropického stromu by Vánoce chutnaly úplně jinak. A většina lidí netuší proč
- Tenhle květ rozhoduje o ceně vanilky. Když ho nestihnete opylit, máte smůlu na celý rok
- Vánoční zázrak v květináči: Možná jste si toho ani nevšimli, ale jedna pokojovka se právě probudila
- Nejkrásnější aranžování rostlin světa: Podle Japonců jsou 3 pravidla, která Češi téměř neznají



