- Úvodní stránka
- Praxe
- Užitková zahrada
- Co pěstovaly a vařily naše babičky? Křen ze zahrady a vejmrda na talíři jsou poklady, které vám budou chutnat a upevní zdraví
- Galerie
- Křen selský pěstovaly naše babičky nejen pro využití v kuchyni, ale i pro léčitelské účely
Prohlédnout znovu

Křenu se daří na slunném stanovišti s dobře propustnou a výživnou půdou. Je velice houževnatý a potřebuje mít kolem sebe dostatek místa

Křen se používá do nakládaných okurek, aby měly pikantní chuť

Staročeská vejmrda se připravuje ze strouhaného křene a jablka

Křen skvěle doplňuje pečená masa, hodí se k rybám a ostatní zelenině
Prohlédněte si další galerie
- Tato skalnička zvládne mráz, sucho i sešlap – zahradníci ji milují
- Luxusní doplněk cukroví i okrasa stromu: Ořechy s červeným jádrem jsou hitem letošních Vánoc
- Zeptala se mě, jestli chci opičí ocásek, a pak mi nabídla řízek! Tento převislý kaktus kvete 3x do roka
- Z krásné zahrady zůstala spálená poušť! 5 hříchů, kterými i zkušení pěstitelé zničí hortenzie
- Sousedé budou žasnout: Elegantní živý plot z travin vypadá luxusně, ale nestojí skoro nic



