Skip to main content

Main navigation

  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu

      Breadcrumb

      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Užitková zahrada
      4. Na začátku listopadu máte poslední šanci na sklizeň kořenové zeleniny. Musíte ji ale správně uskladnit
      5. Galerie
      6. Kořenová zelenina je základem naší kuchyně i v zimních měsících
      Kořenová zelenina je základem naší kuchyně i v zimních měsících
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Kořenovou zeleninu nejlépe sklidíte ze záhonu vidlemi

      Foto: Shutterstock

      Každý kus mrkve i další kořenové zeleniny pečlivě překontrolujte

      Foto: Shutterstock

      Kořenovou zeleninu nechte oschnout na záhonku

      Foto: Shutterstock

      Kořenovou zeleninu jemně zbavte zbytků půdy

      Foto: Shutterstock

      Při skladování dejte pozor na plíseň i hnilobu

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Mexický pomerančovník pěstujte jako rododendron, je odolnější než bobkovišeň
      • Žebrovice: Tak trochu jiná kapradina. Tyto dva druhy se u nás pěstují nejvíce
      • Konec hořkého špenátu! V červenci pěstujte letní špenát a jeho lahodné alternativy
      • Černá ředkev: Chutná i zdravá sestra obyčejné ředkvičky se snadno pěstuje. Vysejte ji na začátku léta
      • Proč si plevel před vytržením ze záhonu dobře prohlédnout. Podle pampelišky či kopřivy poznáte typ půdy
      logo Naše krásná zahrada

      Footer menu

      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina | Apetit piknik 2025
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Letní Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Kleopatřina jehla: Ohnivá kráska, která promění vaši zahradu v exotický ráj
      • Rajčata milují kopřivy: Jak využít plevel ze zahrady jako hnojivo i ochranu oblíbené plodové zeleniny
      • Přestaňte snít o Provence: S těmito tipy si vytvoříte zahradu, ze které budou mít sousedé oči navrch hlavy
      • Žebrovice: Tak trochu jiná kapradina. Tyto dva druhy se u nás pěstují nejvíce
      • Žlutopaprska: Kopretina, která rozzáří každou zahradu i balkon. S tímto fíglem ji můžete nechat přezimovat
      • Plevuňka: netradiční balkonová rostlina, která snáší extrémní horka
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jihočeská švanda: Snadnou omáčku z rozvařených borůvek využijete na lívance i knedlíky a chutná božsky
      • Dechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostor
      • Temperamentní herec Otto Lackovič: Kouřit 3 krabičky denně přestal až poté, co se dozvěděl smrtelnou diagnózu
      • Poprvé na terapii: co očekávat od prvního sezení s psychoterapeutem a jak se na něj připravit? Není čeho se bát, říká odborník
      • Co dělat se starým chlebem? Proměňte ho v nejlepší panzanellu – salát, který připravíte raz dva!
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání