Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Zelená domácnost
      4. Jak usušit rajčata a naložit je do oleje
      5. Galerie
      6. Jak naložit sušená rajčata do oleje

      Jak naložit sušená rajčata do oleje

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Sušená rajčata naložená v oleji

      Sušená rajčata déle vydrží, pokud je naložíte do oleje.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Sušená rajčata v oleji

      Nejdříve si připravte menší sklenice s víčky a vyvařte je. Do suchých sklenic potom napěchujte kousky sušených rajčat...

      Foto: Shutterstock
      Sušená rajčata ve sklenici

      … a prokládejte je bylinkami, kořením, stroužky česneku nebo chilli papričkami.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Sušená rajčata, česnek a bylinky

      Použít můžete například bazalku, tymián, rozmarýn nebo dobromysl, pepř či provensálské koření. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Sušená rajčata napěchovaná ve sklenici

      Všechny ingredience ve sklenici dobře upěchujte, aby mezi nimi zůstalo co nejméně vzduchu.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Ohřátý olivový olej

      V hrnci ohřejte extra panenský olivový olej (může být ale i slunečnicový) na 50 až 60 °C, ... 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Sušená rajčata zalitá olejem

      … rajčata s bylinkami jím zcela zalijte a ujistěte se, že mezi rajčaty nejsou žádné vzduchové bubliny. Nádoby pak uzavřete.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Suchá a temná spíž

      Sklenice s rajčaty v oleji uskladněte v suchu a temnu.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Sušená rajčata naložená do oleje

      První ochutnávku si naplánujte nejdříve za deset dnů, aby rajčata stihla dostatečně vstřebat olej a chuť všech přísad.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Domácí sušená rajčata

      Sušení rajčat je snadný způsob, jak uchovat jejich plnou chuť i aromatickou sladkost

       

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Nejkrásnější podzimní rostliny, které nikdo nečeká: Pérovník pštrosí se mění v zářící zlato
      • Nejkrásnější zimní rostlina: Pokvete i v mrazu, když se vyhnete jedné fatální chybě
      • Úžasný trik zahradních architektů: Špatně zvolený kamínek vám zničí zahradu. Stačí malá úprava a vše vypadá luxusně
      • Neuvěříte, z čeho vznikne nádherný adventní věnec bez jehličí. Trik, který znají jen šikovní dekoratéři
      • Tyto druhy skoro nikdo nepěstuje. Medová lilie vás uhrane fontánou svých květů, česnek kulatohlavý je magnetem pro čmeláky

      Nejnovější články

      Jen málokdo tuší, jaký je pravý původ adventních kalendářů. Dnes luxus, kdysi obyčejná křída
      Thumbnail
      Zapomeňte na všechny vánoční ozdoby! Pomeranče vytvoří wow! efekt i bez drahé výzdoby
      Thumbnail
      Zvětralé pivo nevylévejte. Dopřejte hlt rostlinám a uvidíte, co se stane. Výsledek překvapí i zkušené zahrádkáře
      Náhled
      Když uvidíte tyto rostliny na balkoně, nebudete věřit vlastním očím. Z těchto 5 druhů budete úplně paf
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Listopad na zahradě | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Historie adventních kalendářů: Od jednoduchých obrázků k čokoládě a luxusu
      • Pomeranče v hlavní roli: Jednoduché tipy na vánoční dekorace
      • Pivo jako neobvyklá výživa rostlin. Otestovali jsme, u kterých druhů má smysl
      • Top 5 vřesovištních rostlin vhodných do nádob na balkon: Od kyhanky po pieris
      • Netradiční adventní kalendář: Papírové stromečky v truhlíku jako originální dekorace
      • Chcete růže plné květů? Začněte právě teď, na jaře bude pozdě
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Oblíbený Paťo opustil Hell's Kitchen: Show mi dala strašně moc. V budoucnu chci své bistro, třeba s někým ze soutěže, říká
      • Proč je důležité věnovat čas sama sobě: Rovnováha a spokojenost nepřichází samy
      • Oslnivé rudé róby na Českých slavících: Bára Basiková ukázala v rozparku hromnice, Ewa Farna sevřela vnady korzetem
      • Kvíz: Lesk a bída Českého slavíka. Pamatujete si nejen slavné zpěváky, ale také skandály pěvecké ankety?
      • Slavnostní menu pokračuje: Hříbkové carpaccio podle Jana Punčocháře připravíte za pár minut, ale ohromí i opravdové gurmány
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání