Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Praxe
      3. Výsadbu nových dřevin nechte vždy na podzim: Prozradíme vám, proč je dodržení termínu tak důležité
      4. Galerie
      5. GALERIE: Výsadbu dřevin dělejte na podzim, kdy jsou lepší klimatické i stanovištní podmínky
      GALERIE: Výsadbu dřevin dělejte na podzim, kdy jsou lepší klimatické i stanovištní podmínky
      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu

      Výsadbu dřevin s balem je lepší provádět ve dvou, protože bal bývá poměrně těžký a o to více, pokud je zemina nasáklá vodou

      Foto: Shutterstock

      Při výsadbě dřevin si nejprve dopředu připravte dostatečně velkou jámu

      Foto: Shutterstock

      Výsadbu dřevin je lépe provádět ve dvou, kdy jeden drží stromek v jámě rovně a druhý k němu přihazuje zeminu

      Foto: Shutterstock

      Při výsadbě jehličnanů pamatujte na to, že je vždy vysazujeme s kořenovým balem a po výsadbě je nutná dlouhodobá a pravidelná závlaha

      Foto: Shutterstock

      Při výsadbě dřevin vám mohou pomoci i děti, baví je to a navíc budou mít k dřevině, kterou sami vysadili, velmi dobrý vztah

      Foto: Shutterstock

      Závlaha dřevin je velmi důležitá až do doby, než pořádně zakoření

      Foto: Shutterstock

      Kontejnerované dřeviny můžete vysazovat během celého roku, pokud není zmrzlá půda

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Když léto končí, on začíná: Drmek obecný okouzlí květy i vůní, přiláká nejen motýly
      • Jak si vypěstovat ovoce a zeleninu na balkoně: Praktické tipy a triky pro bohatou úrodu
      • Svíčkovec: Oblíbená trvalka, která okouzlí barvami i snadnou péčí
      • Svída: Dokonalý keř, který oceníte hlavně v zimě. Představíme vám její 2 nejkrásnější druhy
      • Po sklizni přichází čas zásahu: Ostříhejte listy jahodníků a zbavte se chorob i škůdců
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Sněhové pusinky | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce
      • Aktuální témata Lidé a místa | Kulturní tipy | Cestování | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Dny Marianne 2025
      • Články Naše krásná zahrada
      • Podzimní krása do zahrady: Jak vybrat zdravý strom a úspěšně ho vysadit s kořenovým balem
      • Užijte si dovolenou naplno: Jednoduché triky, aby vám pokojovky doma neuschnuly
      • Jak snadno uchovat rajčata na zimu: Zavřete je do trouby, překvapí vás jejich chuť
      • Zapomeňte na kouřící hromady listí: Pravidla, která musí znát každý zahrádkář
      • Velký kvíz o rajčatech: Zjistěte, jak mít plody sladké a červené
      • Výsev kopru krok za krokem: Užijte si čerstvou chuť až do podzimu
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak na ty nejlepší řízky z hub: Delikatesa s vůní lesa musí být šťavnatá uvnitř a křupavá na povrchu
      • Garsonka od počátku slibovala hezké bydlení: Bylo ale nutné vymyslet, jak na třicet metrů čtverečních napasovat vše, co útulný byt potřebuje
      • Martu Dancingerovou čekají dvě výzvy: Na podzim se stane kriminalistkou a s pomocí syna chystá čtvrtou knihu
      • “Manžel se zamiloval do jiné, ale nechce odejít z domu a já pořád čekám, kdy budu mít konečně klid” píše Kamila
      • Tenký rýžový papír, křupavá zelenina a voňavé bylinky: Vyzkoušejte náš recept na vietnamské letní závitky, které vás vezmou rovnou do Asie
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání