Fotogalerie


Foto: Shutterstock
Rozmarýn lékařský (Rosmarinus officinalis) se nepoužívá jen jako koření, čaj z rozmarýnových lístků také podporuje trávení.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Mateřídouška citronová (Thymus x citriodorus) vyniká svěží citronovou vůní.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Bazalka pravá (Ocimum basilicum) si vás získá pestrostí a nečekanými vůněmi. Například purpurově skvrnitá odrůda ’Ararat’ chutná po lékořici, ’Cinamonette’ voní po skořici.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Listy alojsie trojlisté (Aloysia triphylla) šíří i při lehkém doteku intenzivní vůni citrusů.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Máta klasnatá (Mentha spicata) se podobá mátě peprné, neobsahuje ale mentol – proto je pro žaludek snesitelnější.
Foto: Shutterstock