
Rozmarýn lékařský (Rosmarinus officinalis) se nepoužívá jen jako koření, čaj z rozmarýnových lístků také podporuje trávení.
Foto: Shutterstock

Mateřídouška citronová (Thymus x citriodorus) vyniká svěží citronovou vůní.
Foto: Shutterstock

Bazalka pravá (Ocimum basilicum) si vás získá pestrostí a nečekanými vůněmi. Například purpurově skvrnitá odrůda ’Ararat’ chutná po lékořici, ’Cinamonette’ voní po skořici.
Foto: Shutterstock

Listy alojsie trojlisté (Aloysia triphylla) šíří i při lehkém doteku intenzivní vůni citrusů.
Foto: Shutterstock

Máta klasnatá (Mentha spicata) se podobá mátě peprné, neobsahuje ale mentol – proto je pro žaludek snesitelnější.
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Překvapivě snadný trik: Nejroztomilejší andílek vznikne z věcí, které chtěl každý vyhodit
- Češi masově pěstují exotické kiwi: Roste rychleji než vinná réva a plodí až do zimy
- Úžasný trik zahradních architektů: Špatně zvolený kamínek vám zničí zahradu. Stačí malá úprava a vše vypadá luxusně
- Největší chyba, kterou děláme s vánoční hvězdou: Květy vždy opadají, přitom stačí zapomenout na jeden zvyk
- Tenhle jednoduchý vánoční věnec porazil všechny kupované. Vydrží navždy a nestojí skoro nic



